7
 • wraithLord
  #7
  Szerintem inkább úgy lehetne mondani, a Facebookról derült ki először, hogy görény.
  Vegyük pl. a Google-t vagy a Microsoft-ot, de lehetne sorolni gondolom még jónéhány céget. Ők is mindenhol ott vannak, és régebb óta űzik az ipart, mint a Facebook. Ráadásul a Google nem csak appokat pakol a telefonokra, hanem a telefonok többségén a Google oprendszere van (ok, az Android később indult, mint a Facebook).
 • Sir Cryalot
  #6
  Karatty karatty deep learning karatty vr karatty Generative adversarial network karatty karatty karatty nagybetűs Karatty big data karatty nagykaratty.

  Juppizmus 2018 összefoglaló.
 • ninet99
  #5
  tök mindegy az egész, mi az állam birkái vagyunk, azt tesznek amit akarnak. Itt annyiról van szó hogy nehogy már egy magáncég adatokkal üzleteljen, ez az állam reszortja. Lásd: végpontokon titkositott üzenő szolgáltatásokat kényszeritenek kiskapu átadására, internetszolgáltató (ahol átmegy minden kommunikáció) monitorozva van ahogy a gerinchálózatok is. Minden emberről profilt készitenek algoritmusok, minden ki van elemezve mikor mi érdekel mire keresel, mit nézel meg, de még azt is min hány másodpercig tartod az egered valamin. Kémprogramok telepitése az állampolgárok eszközeire engedélyezett (lásd mindenki potenciális terrorista), robotok vizsgálnak minden kommunikációt, beleértve a telekommunikációt is. Listákra tesznek automatikusan embereket, műholdak kamerájáról az is megnézik hány hajszálad nőtt tegnap stb stb. Miről beszélünk akkor ? Am Google nem különb, mikrofonnal is állandó lehallgatásban van MINDENKI, azt is tudják mikor ülsz a budira. Itt max az állam lehet felháborodva, hogy más is hozzájuthat az adatokhoz nem csak ők
 • jkedzs
  #4
  gyíkember.
 • kvp
  #3
  Az remelhetoleg eddig is tiszta volt hogy a facebookos/messengeres maganbeszelgeteseket mindenki latja. Marmint barki megnezheti aki kivancsi ra es ert egy picit hozza. Torolni pedig nem lehet, csak sajatmagunk elol rejthetjuk el az adatokat.

  Minden online kommunikaciot ugy kell kezelni hogy publikus, tehat minden ismerosunk tudhat rola. Meg az osszes marketinges, titkosugynokseg es bunozo is.
 • Nos
  #2
  A cambridge analytica miatt a héten indítottak eljárást. Kiváncsi vagyok mi lesz a vége. Az egyértelmű, hogy komolyabb szabályozás kell, de annyiban védeném őket, hogy ők az első olyan cég, aki ennyi infóval rendelkezik az emberek viselkedéséről. Ez egy tanulási folyamat most a jogalkotók felől is, és talán őke sem mindig tudták, hogy mia van a kezükben. Nagyon kíváncsi vagyok hová jut a szabályozás egy-két évtized múlva. Vigyázni kell, hogy az első ilyedtségben nehogy túlságosan gúzsba kössük a lehetőségeket. Foglalakozok adat analízissel, kezdő szinten machine learninggel, deep learninggel is, és ezeket megfelelően használva ezek az adatok nagyon jó dolgokra is felhasználhatók lennének. Amitől félek: 1. túl lesz tiltva a felhasználásuk, ezért egy csomó általánosan hasznos dolog sem lesz használhat. 2. túl lesz tiltva, de az állam teljes elérést kap, így manipulálhatja az embereket. Asszem ezt nagyon nehéz lesz megfelelően szabályozni.
 • TokraFan
  #1
  Hát igen, a kis tejfölös szájú hülyegyerek és kis csapata remélem minimum perelhető lesz ezért, de azt sem bánnám, ha lesittelnék, bár nem fogják. .