3
  • Dewri
    #3
    Csodálatos előzményfilm. Igaz, hogy a Transformers első filmjének sztorija szerint a gyerek ükapja a sarkon felfedezi a lefagyott Megatront (wikipédia szerint 1897-ben...), amit aztán a Hetes Szektorban tárolnak a Kockával együtt, ami miatt felépítik a Hoover-gátat, hogy elrejtsék az energiáját. A Hoover-gát építési ideje 1936...

    Emellé még ott a harmadik Transformers film, ahol az űrprogramot azért indították, hogy megtalálják a Holdba csapódó járművet (1961-ben) és meg is találják...

    Aztán mikor Űrdongó 1987-ben megérkezik, az őt üldöző Álcák simán besétálnak a Hetes Szektorba, ahol hírét nem hallották még a Transformerseknek. Holott pár évtizede már őrzik Megatront, pont ők, ott a Hetes Szektorban...

    Tehát a nyálas-unalmas-szánalmas részeket nem is említve (pedig van belőlük jópár...) már mint előzményfilm bukta szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2019.01.08. 00:13:20
  • Axlkenobi
    #2
    A Bay-filmek közül az első igazán klassz volt. Érződött rajta a producer Steven Spielberg hatása, és Bay is képes volt kordában tartani a megalomániáját. A folytatásokról azonban szinte semmi jót nem lehet elmondani. Lélektelen celluloid-hulladékok, amik mindegyike felvonultat ugyan egy-két meglepően jó ötletet, de összességében túlnyújtott, kesze-kusza, agyzsibbasztó robbanáshalmaz, semmi más. A BumbleBee viszont nem csak, hogy a gyökereihez talál vissza, de még tovább is megy és jóval emberibb méretekre veszi az egészet. Ez egy hamisítatlan, '80-as éveket idéző film és nem csak azért, mert akkor játszódik.

    A mindig szuper és imádnivaló Hailee Steinfeld a szíve az egész filmnek, és tényleg baromi jó párost alkot Űrdongóval. Az akciók meg egyrészt nincsenek nevetségesen túltolva, ráadásul mindent rendesen látni is. A zene akkor erős, mikor a '80-as évek slágereit halljuk, a score viszont sajnos nem túl ütős. Illetve a rövid játékidő ellenére itt-ott azért a kelleténél jobban leül a sztori, de ezek elenyésző hibák az összképet tekintve.

    A bevételeket tekintve tényleg nem áll jól a szénája, pedig valóban most kezdett a helyes irányba menni ez a franchise. Sajnos lehet, hogy már későn.
  • kalapos01
    #1
    Na, ez tényleg egy nagyon jó film lett. Végre rájöttek, hogy mi lenne a helyes irány a Transformersszel, hogy az ősrégi Transformerek stílusát kéne valahogy rekreálni. Kár, hogy mire erre sor került, a csodának kéne bekövetkeznie, hogy a többség elmenjen a filmre és sikerré tegye, hogy esetleg folytatódhasson.

    Mindegy. Ha egy is lesz belőle, akkor is megérte, hogy nem lőtték le a projektet, miután megbukott a Transformers 5, amit kábé ember nem látott.