5
  • Merces2
    #5
    Frászkarika, attol hogy te kevesebbet tudsz kinárol még nem kisebb játékos, ami azt illeti jelen pillanatban az usanak van egy jokere kina meg fullhouset tart a kezében. Trump nem csak a gazdasági érdekek miatt ment neki kinának, hanem mert kezd rohadtul kellemetlen befolyásoló tényező lenni ázsiában , afrikában és közép-kelet európában is...
  • ostoros
    #4
    1. Ami nem tartozik ide, az nem tartozik ide.
    2. Az USA-hoz képest Kína is amatőr. Már ha a felforgatást tekintjük.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.12.19. 20:02:06
  • Merces2
    #3
    Tegyük fel igy a kérdést : kinek van nagyobb szükslge a pénzre kinának ahol azt az emberi jogok módszeres leépitésére használják , fejlődő országokat hajtanak értelmetlen beruházásokkal adósrabszolgaságba, Dutertéket , meg mindenféle zsebdiktátorokat támogatnak vele. Fél európában keleti nyitást meg orbánt okoznak...tényleg megéri pénzt meg technológiát adni nekik
    a felforgatásrol egy volt kgbstöl...ne cihogtass kinához képest amatőrök.
  • ostoros
    #2
    Hát igen, kedves jenkik, az hogy Kínába megy a gyártás azt jelenti, hogy máshonnan elmegy, bizony. És vele együtt a pénz is oda megy. Nem hozzátok. Persze évtizedekig hozzátok ment a világ beruházásainak nagy része, de ez mára véget ért.

    És most őszintén, kinek van nagyobb szüksége arra a pénzre? A 300+ millió amerikainak, akik egy teljesen kiépült és gazdag országban laknak, igen jó körülmények között, vagy az 1,4 milliárd kínainak, akik egy infrastruktúrában gyengébb, gazdaságilag még gyengébb országban laknak, viszonylag szegény körülmények között?

    Én is imádnám, ha Afrikai országok meg India helyett ide hazánkba érkezne a beruházás, sőt, még a segííííly is, sőt még nekünk fizetnének a volt gyarmataink pénzt (pl. franciák), de a világ nem így működik.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.12.18. 21:05:31
  • herooftime
    #1
    Jah, Kína addig volt jó az amcsiknak amíg olcsó munkaerőt jelentettek, most már nem jó.