20
 • Sequoyah
  #20
  Ezek elegge sulytalan feltetelezeseknek tunnek. Barmi konkret?
  Az Apple szamara az ertek a fanatikus user, aki barmi penzt megad a termekert. Ha osszetori a bizalmat, akkor pont a legfobb erteket vesziti el. A Big Data nem er annyit, foleg ha csak jovobeli, esetleges haszna van.

  Csak azert mert megteheti, nem biztos hogy meg is teszi. A Google, Amazon, Huawei viszont nem csak megteheti, de szerves resze az uzleti modelljuknek es profitjuknak.
 • felemelő
  #19
  "Szoval miert is gondolod hogy akar az Apple hardver, akar a szoftver kemkedik?"

  1./ a felhalmozott bigdata az érték, pénzre váltható, az almások is látták, hogy ez működik a guglinál, minek mennenek el az üzlet mellett, mégha most még nem is tudják azonnal pénzre váltani.
  2./ az USA törvényei eléggé erős kötelezettségeket rónak a cégekre
 • Sequoyah
  #18
  Oke, es ennek hogy “talan” fel tudtak torni, mi koze van ahhoz hogy a telefon kemkedik utanam? A ketto az ket nagyon kulonbozo dolog.
 • cateran
  #17
  https://www.zdnet.com/article/apple-data-collection-stored-request/

  https://www.digitaltrends.com/mobile/apple-data-collection/

  Azt el kell ismerni, hogy -latszolag- sokkal, de sokkal kevesebb infot gyujtenek, mint a Google vagy a Facebook..kategoriakkal kevesebbet
  "As Graham reported, when Apple finally delivered the requested data (it did take quite a while — eight days, to be exact), it was in a zip file that was only 9 megabytes large. Compare that to Graham’s Google and Facebook files, which were 243 and 881 MB respectively. Part of the reason that Apple’s data package is about 1/100th of the size of Facebook’s is that the majority of your Apple-related information is stored locally on your device, not on Apple’s servers. That means that while Apple has records of your downloads, purchases, and device repairs, it does not have access to your search history either by way of Siri or Safari."
 • Macropus Rufus
  #16
  Igen. De mellé teszi azt is, hogy akkor éppen hol is volt a teló... Árukapcsolás. ;) És van esély, hogy a teló nem csak úgy magától lép be az AppStore-ba tehát vélhetően a felhasználó is ott van ahol a telefon -> kémkedés. :)
 • Macropus Rufus
  #15
  az FBI bejutott a telóba. GrayKey box-ot használtak. Ebből 2 fajta van, a drágább (130.000 dodó) neten keresztűl képes a telót feltörni, még akkor is ha a készülék amúgy le van tiltva. Az olcsóbb (30.000dodó) eszköznek csatlakoznia kell a telefonhoz.

  https://bgr.com/2018/03/16/iphone-x-encryption-broken-graykey-ios-backdoor/
 • M2 #14
  Felhőt elég nehéz lenne adatforgalom nélkül elérni és működtetni. De az attól még nem kémkedés.
 • Macropus Rufus
  #13
  kár, hogy ez így nem teljesen igaz. Ha így lenne akkor semmiféle adatforgalom nem lenne köztem és az apple közt. De van. Igaz csak tizede mint amit a google lenyúl, de van. Na akkor az mi a fenéért kell nekik?

  https://sg.hu/cikkek/it-tech/132736/tizszer-tobb-adatot-gyujt-az-android-mint-az-ios

  1%: merre jársz <-- közük? na ennyit arról, hogy az apple nem kémkedik.
  46%: készülékek feltöltéseivel. Mikor, mennyire és ugye az is, hogy hol (a fenti adatokból következik)
  4%: AppStore-al kapcsolatban... Mikor telepítettél és mit. Ja és hol voltál akkor (lásd 1%)

  tényleg nem követ. A Google pontosan ugyan ezeket az adatok kéri le. Tehát míg a Google ingyé adja és kvázi az adataimmal fizetek ezért, addig az Apple nem kevés pénzért adja a cuccait és ugyan úgy kíváncsi az adataimra.

 • M2 #12
  "Nem kemkedik, csak van benne kriptoval vedett backdoor. Mint minden amerikai ceg altal gyartatott keszulekben."

  Ezt tudhatjuk más, hitelesebb forrásból, mint a kocsmai haverok konteói?
  Csak mert a Jailbreak lehetőségeket keresők meg a hírvadászok folyamatosan végigtúrják az egész kódot, ha találnának csak erre utaló jelet, azzal már tele lenne a sajtó. Lemaradtam valamiről?
 • Sequoyah
  #11
  "csak van benne kriptoval vedett backdoor."

  Ehhez van valami forrasod is? Mert tudtommal epp azon ment a balhe, hogy nem voltak hajlandoak beepiteni az FBI keresere.
 • kvp
  #10
  "Meg akkor sem, ha lekapcsoltad a telefont."

  Az Apple telefonokbol nem lehet kivenni az aksit. Mashogy meg nem lehet teljesen kikapcsolni egy atx-es tapellatasu keszuleket, szoval mar a regi Nokiakat sem.

  "Szoval miert is gondolod hogy akar az Apple hardver, akar a szoftver kemkedik?"

  Nem kemkedik, csak van benne kriptoval vedett backdoor. Mint minden amerikai ceg altal gyartatott keszulekben.

  A kinaban gyartottakban meg kinai allami is van. Ha amerikai tervezesu es kinai gyartasu neha mindketto, ha nem szurja ki idoben a megrendelo vagy a forgalmazo.
 • Sequoyah
  #9
  Miert lenne az?
  Egy Kinai telefon, vagyis egy Kinai allam altal penzelt ceg altal keszitett telefon eseteben jogos a gyanu hogy kemkedik, mert ennek a haszna nyilvanvalo.

  Egy Google/Amazon eszkoz eseten a ceg bevetele sem tolunk, felhasznaloktol szarmazik, hanem a hirdetoktol, igy ott is jogos a gyanu, hogy a kemkednek utanunk, hogy a szokasainkat elemezzek.

  Az Apple viszont azon kevesek koze tartozik, akiknek a bevetele szinte teljes mertekben tolunk, a vasarloktol szarmazik. Es az egysegnyi Apple user nagyon jol tejel, szoval miert is kockaztatnak ezt a legfobb beveteli forrast egy nem kivant botrannyal hogy lehallgatjak a felhasznalot?


  Szoval miert is gondolod hogy akar az Apple hardver, akar a szoftver kemkedik?
 • morguldae
  #8
  Bruhahah... Hát persze, hogy nincsenek...
 • Zsoltee_a_bator
  #7
  Erre egyaltalan ne vegyel merget :) Meg akkor sem, ha lekapcsoltad a telefont.
 • kvp
  #6
  Igen, a szoftveres vezerles olcsobb. Rendesen jailbreakelt keszulekeket nem is lehet taviranyitani. Csak a kovetkezo frissites teglazza a telefont.
 • SANTANTICA #5
  ja..persze....ezért tudják központilag lekapcsolni egy "tüntetés" vagy "esemény" környékén az összes iphone kameráját és mikrofonját.....
 • bPatrik0521
  #4
  *volt
 • Merces2
  #3
  Állitólag a szerver alaplapokon van..................állitólag.
 • Cefet
  #2
  +1
 • dyra
  #1
  Persze, hogy nincsenek :D A szoftver az!