5
 • defiant9
  #5
  Ha korábban már publikált volt a megoldás akkor nem áll meg a szabadalom:
  A szabadalmi oltalom feltétele
  Szabadalmi oltalomban részesülhet az olyan műszaki megoldás, amely új és feltalálói tevékenységen alapul. Az újdonság azt jelenti, hogy a találmány minden, a technika állását képező (korábban nyilvánosságra jutott) műszaki megoldástól különbözik.

 • VolJin
  #4
  Én mi a fasznak szabadalmaztattam volna, illetve hogy a faszba csinálhatta volna meg bárki eddig? Még évekig nem fogják. Infrastruktúra sincs hozzá.
  A járművek egymással kommunikálása teszi azt evidensé.
  Amúgy baszod drónrajnál már használták, és kurva evidens, de ugye ennek az önvezető járműveknél van értelme,azok meg tömegesen nem működnek.

  De például az elveszett tárgyak megtalálására is van egy termék, csak nem nagyon működik, mert nem elterjedt az eszköz. Egy blutuszos okoskütyü, amihez van egy telefonos kliensprogram. Ha egy másik felhasználó a blutusz hatósúgarába kerül, akkor az leküldi a helyzetet egy szervernek, hogy ott van az eszközöd. Persze, mivel kevés ilyen eszköz van, gyakorlatilag nem működik.
 • kvp
  #3
  Ezt a konkret technologiat Stanley hasznalta eloszor a megnyert DARPA versenyen. Csak ok nem vedettek le, ezert hasznalja a Google is jo ideje, sot ok ingyenes nyilt forraskodu implementaciot is adnak. A Tesla itt picit lemaradt, csak rajtuk kivul mindenki csak publikalt, nem szabadalmaztatott.
 • gaszton421
  #2
  Ja, csakhogy azok az evidens dolgok amikor már használják őket, ezt a megoldást eddig nem használták, nagy kárhogy nem teszabadalmaztattad ha már korábban is evidens volt a számodra....
 • VolJin
  #1
  Evidens dolgokat ne lehessen szabadalmaztatni!