6
-
#6 Használj duckduckgot :)
(viccen kívül tényleg nem rossz) -
morguldae #5 Undorító már ez, hogy manapság minden manipulált és hazug! A keresési eredmények ilyesfajta manipulálása ahogy azt a google csinálja az meg már egyszerűen felháborító! Ideje lenne leszokni erről a keresőről! -
ugh #4 Raferne azokra a google szerverekre valami komolyabb kartevo. -
#3 Mindig van valami adat, ami alapján valamennyire személyre tudja szabni a keresést. Szerintem elképzelni is nehéz, hogy Gúgliéknak mekkora adattömegük van. Szerintem csak egy IP-címhez, egy konfighoz tudnak kismillió plusz infót hozzárendelni.
Sőt, lehet, hogy annyi adatuk van, hogy inkognitó módban is ki tudja találni a rendszer, hogy ki vagy. Legalábbis, hogy onnan arról a gépről ki szokott gúglizni kb. -
Cat #2 Inkongnitó módban, kijelentkezve nem lenne szabad egyénre szabnia. -
#1 Aki nem csak a saját gépét/gépeit használja, az már észrevehette ezt. A "személyre szabás"-ba nyilván ez is beletartozik.
MInden cég minden szolgáltatását személyre szabja. De míg sok szolgáltatásnál leginkább azt érik el ezzel, hogy megerősítse az embert a (tév)hiteiben, a Google-nél azt is észrevettem, hogy ezáltal jobban "tudja", mire gondolok, amikor beírom a keresési kulcsszavakat, és több számomra releváns találatot dob ki az első oldalra (mintha nem lenne személyre szabva).
Mindkettőnek van előnye és hátránya. A Google sem feltétlenül jó dolog, ha az ember pl. új dologra keres rá, és nem lapozgat a találatok között...