9
  • Irasidus
    #9
    A kvantumkommunikációban is hagyományos közvetítő csatornákat használnak, úgy mint rádióhullámok, optikai kábelek, stb. Egyenlőre nincs bizonyíték a negyedik tér dimenzió létezésére, másrészt a fénynél gyorsabb kommunikáció nem lehetséges.
  • Elef
    #8
    Már az emberi tudomány is ott tart, hogy hamarosan a quantum szintű jelenségeket használja kommunikációra meg miegymásra. Pl fotonpárok.
    4. térdimenzió is létezik (vagy még több), bármi lehetséges. Nem az elektromágneses sugárzás a legjobb csillagközi kommunikációra, hasonlóan lassú mint a fény és ugyanúgy elnyelődik.
    Számomra ez a hír vicc szintű bulvár, találnak valami szokatlant és egyből idegen civilizációt gyanítanak mögötte. Ufómagazinba valók az ilyen feltételezések.
  • Irasidus
    #7
    Én csak azt vártam, hogy támaszd alá a kijelentésed. Amiket mondasz, az kommunikációra vagy nem a legalkalmasabb eszközök, vagy kifejezetten alkalmatlanok, vagy éppen nem létezik - sőt a legtöbb az elektromágneses hullámokat használja, csak azoknak sem a legalkalmasabb részét, hanem olyat (fény) ami könnyen elnyelődik, vagy a távolsággal megváltozik a hullámhossza. A rádióhullámokat nem az ember találta ki, hanem a természet, és a természetben ez a legalkalmasabb a kommunikációra. Nem humán. Gondolom nem igényled, hogy kifejtsem, hogy melyik miért nem használható?
  • esztyopa
    #6
    Most azt várod,hogy lépjem át a realitás,és az emberi érzékelés határait,és kezdjek fantáziálni?
    Ha én ezt tudnám,akkor a NASA már lecsapott volna rám !
    Színkombinációs lézersó? Gondolatátvitel- erősítő csodakütyü?Pontosan fókuszált fénysugár? Omega?! sugár?Gravitációs sugár? Irányított kvazár-pulzáció?
    Ugye ezek már elképzelhetetlenek,és csak a mai technológiánk ismeretében meg is cáfolhatók !
    Ja !
    És nem humanoidokról beszélünk !
    Utoljára szerkesztette: esztyopa, 2018.12.11. 09:26:55
  • bdzsana
    #5
    Jóhogynemmár füstjelek után kutatnak.
  • Irasidus
    #4
    De még mindig nem válszoltál, mivel, milyen rendszerrel? Humánközpontú is érdekes felvetés, mert tudomásom szerint nem érzékeljük - mi humánok - a rádióhullámokat. Akkor mitől is humán? Azért ezzel kommunikálunk, mert ez a legjobb módszer erre. Áthatólóképesség, hatótáv, meg ilyen szempotok vannak, humán nem nagyon...
  • esztyopa
    #3
    Elvetve a*humánközpontú* felfogást - egy általunk nem ismert/észlelhető kommunikációs rendszerrel.
  • Irasidus
    #2
    Semmi. Egy magánfinanszírozású rádióteleszkóptrendszert oda fordítottak, mert ez a dolga annak a rendszernek. Senki nem gondolja komolyan. Amúgy jó kérdés, viszont élnék a visszakérdezéssel, hogy akkor mivel kommunikálnának?
  • esztyopa
    #1
    És mi van,ha nem rádiójelekkel kommunikálnak?