13
 • bmw
  #13
  +1
 • esztyopa
  #12
  "Tehát a termékeket követnék és azonositanák nem a vevőt"
  Hogy is van ez?
  Akkor kinek is számláznának?
  A Vöröskeresztnek? Vagy egy jótékonysági alapnak?
 • csicso82
  #11
  Mindig ez a duma aztán az alja munkát még most is emberek végzik.
 • kvp
  #10
  "Én úgy gondolom hogy a gépesítés után nagy szupermarketek sem lesznek, otthonról történik a vásárlás."

  Ez mar azert sokkal kenyelmesebb megoldasnak tunik, foleg ha a berkoltseg hianyaban dragabb sem lesz. (ehhez a gepesitett szallitasi koltseget fedeznie kell a megsporolt berkoltsegnek)
 • aemus
  #9
  "A nagy szupermarke­tek­be sem kell majd ember"

  Én úgy gondolom hogy a gépesítés után nagy szupermarketek sem lesznek, otthonról történik a vásárlás.
 • ostoros
  #8
  Vásárlóra se számítsanak akkor! A Tesconak az "önkiszolgáló" pénztárát is bojkottálom, ha egy évben egyszer kénytelen vagyok bemenni.
 • repvez
  #7
  csak miért nem egy egyszerübb modszert váálasztanak ahelyett, hogy monitorozzák a vásárlókat , hogy mikor mit vett le ahelyett egy NFC matrica elég lenne a termékekre vagy valami azonositó , hogy érzékelni tudja a rendszer, hogy melyik termék hagyta el a boltot és azután számlázna.
  Tehát a termékeket követnék és azonositanák nem a vevőt.
  Kevesebb személyiségi aggályt generálna és egyszerübb is lenne.
  De persze ez nem lenne jó az embereek megfigyelését legalizált formában fejleszteni.
 • wraithLord
  #6
  "Azt, hogy mit vásárolsz eddig is követte minden áruházlánc."
  Igen, általában mindennek van egy kevésbé hatékony elődje. Ezt hívják fejlődésnek.
 • kvp
  #5
  "Sok boltnak meg nem nagy plusz bevétel ha éjszaka is nyitva vannak. Nem véletlen, hogy az egyesült államokban és ott is jómódú környékeken akarják nyitni."

  Biztonsagi szemelyzet meg ugyebar tovabbra is kell, mert kulonben kiramoljak a boltot, es a kamerakkal egyutt viszik el az arut. Automata fegyveres robotokat meg egy kormany sem nezne szivesen civil (nem allami) cegek alkalmazasaban.

  Az igazi kerdes az, hogy nagyobb vasarloterheles mellett, tehat amikor tenyleg tomeg van es lepi is alig lehet akkor mi eri meg jobban:
  -az Amazon fele kameras rendszer
  -az Europaban is hasznalt felautomata penztarak (ahol a vasarlo maga huzza le a vonalkodokat)
  -a kinai rfid-s megoldasok a kijarati zsilipekkel

  Az utolsohoz meg orseg sem kell, mert mind befele, mind kifele biztonsagos megerositett dupla ajtos zsilipen kell athaladni. Ez ejjel nappali boltokhoz, nem annyira jo kornyekeken jelenleg a legjobb megoldasnak tunik. A masodik mar mindenutt van itthon is, legalabbis rengeteg pesti boltban (ikea, tesco, interspar) penztarosok helyett mar 50%-ban ilyenek vannak. Az Amazon megoldasat viszont szemely szerint meg nem lattam eloben...
 • grobs
  #4
  Azt, hogy mit vásárolsz eddig is követte minden áruházlánc. Ezért vannak a pontgyűjtő kártyák. Ennek a rendszernek az előnye, hogy a gép nem fárad el, így 7/24 nyitva lehet plusz költség nélkül. A világ egyes részein talán van értelme, de itt nálunk annak a 6 lidl dolgozónak a bére alacsonyabb mint egy ilyen rendszer karbantartása, üzemeltetése. Sok boltnak meg nem nagy plusz bevétel ha éjszaka is nyitva vannak. Nem véletlen, hogy az egyesült államokban és ott is jómódú környékeken akarják nyitni.
 • wraithLord
  #3
  Viszont az, hogy egy automata rendszer minden lépésedet, kézmozdulatodat rögzíti, egy új adatgyűjtési módszer lehet, amit ugyanúgy fel tudnak használni pl. marketingre, mint hogy például mit csinálsz a neten. Gyakorlatilag ez hiányzott az adatgyűjtésből, hogy magát a vásárlót is, és magát a vásárlást is lássa a rendszer. :D Mit csinálsz a boltban, hogy döntöd el, mit veszel meg, melyiket veszed meg az alternatívák közül, mennyit hezitálsz rajta, azt veszed-e meg, amit a legtöbbet reklámoznak, hogyan viselkedsz, és talán még az is számítani fog, hogy mi van rajtad, amiből ki tudja, milyen következtetéseket lehet levonni, vagy miként lehet alakítani a jövőbeli, akár divattrendeket.

  Szóval lehetséges, hogy mégsem lesz ez olyan drága. De ha már elterjedt, akkor biztos nem.
 • dyra
  #2
  Nem fog ez működni meg minden sokkal drágább lesz. Ezen az informatikai eszközök és azoknak a felügyeletének költsége többszöröse a rabszolgabéren tengődő bolti eladóknak. Azért nem fognak bejárni az emberek mert jön a Lidl azzal az innovációval, hogy hús vér embereket dolgoztat olcsón és árban feleannyi lesz minden mint ezekben a high-tech üzletekben.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.12.06. 07:10:19
 • sertrex
  #1
  "The Watt Street Journal" Ez valami új? :DDD