17
  • M2 #17
    "És nálad mit jelent a szigorúság?"

    Az EU területén nem forgalmazhatnának olyan készüléket, amelyikben ez nem biztosított. Tudod a jog meg már csak ilyen kétélű fegyver: nem kötelező nekik szarrá keresniük magukat eu állampolgárokon.

    De ez persze fikció, nem vagyok eu döntéshozó.
  • Sydra
    #16
    És nálad mit jelent a szigorúság? Az apple azt mondja, hogy elad neked egy ilyen telefont, amit persze nem kötelező megvenned. Te meg azt mondod, hogy te nem ilyen telefont szeretnél és köteleznéd őket, hogy csináljanak neked egy teljesen másmilyen telefont. Miért nem te csinálsz magadnak másmilyen telefont és miért lenne jogod kényszeríteni erre másokat?
  • M2 #15
    Én sokkal szigorúbb lennék ilyen ügyekben. Követelném a készülék feletti teljes konroll lehetőségének biztosítását.

    Tehát a felhasználó, ha úgy akarja és természetesen elfogadja a feltételeket, jailbreak és minden egyéb trükközés nélkül nyithassa meg a készülékét. Innen kezdve látszódjon a teljes fájlrendszer és lehessen bárhonnan alkalmazásokat telepíteni. Lemondva természetesen a hivatalos App Store használatáról, meg olyan dolgokról, ahol számít a biztonság (banki szoftverek, Apple Pay stb.).
  • esemve
    #14
    Mutass akkor egy olyan ios alapú eszközt amin törés és hackelés nélkül appstore nelkül lehet alkalmazást telepíteni. Teljesen jogos amúgy a beadvány szvsz.
  • Major
    #13
    Ó a mester itt még visszafogottan írt, nézd meg, hogy milyen, amikor akadémikusan vezet le dolgokat: https://sg.hu/forum/uzenet/1535874826/11
  • TokraFan
    #12
    És te mit toltál amikor ezt idehánytad? Bízom abbam, hogy nem alapból vagy ennyire sötét...

    Témához: Addig nem lehet monopol helyeztről beszélni, amíg van lehetőség másik hasonló célú eszközön az app store kikerülésére. Márpedig nem rá mód. Ez pedig választási lehetőséget biztosít, tehát nem beszélhetünk monopol helyzetről.
  • cateran
    #11
    Ja..kar, hogy a hardware nem az ove...(a procin kivul minden mas mashonnan jon..Toshiba, Hynix, Samsung, Qualcomm, etc) Ilyen alapon minden branded pc is szeparalt hardware

    https://www.businessinsider.com/iphone-x-teardown-parts-cost-ihs-markit-2017-11
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.12.02. 20:19:01
  • cateran
    #10
    Microsoft udvozol....
  • Sir Cryalot
    #9
    Jelen allas szerint apple hw-t nem lehet venni csak idorol idore megengedik hogy ratedd a kezed* de javitgatni mar ne nagyon akarjal, persze alant latszik hogy sok "usernek"(!) ez aligha problemas, inkabbb/foleg a meret a lenyeg . *https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phallocentrism
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.12.02. 14:35:55
  • Sippie
    #8
    Az a helyzet, hogy ha én csinálok egy terméket, és én eldöntöm hogy mi kerülhet rá a termékre, és milyen forrásból, akkor nem hiszem, hogy bárki is bele ugathatna, hogy márpedig engedjek másokat is árulni az én termékemre...
    Ugyanakkor:
    "A helyzet egyaránt érinti a felhasználókat és a fejlesztőket. Az előbbiek ezért nyújtottak be gyűjtővádas keresetet"...
    Már bocsánat, de a kedves felhasználók miért nem vesznek más telefont, és akkor mindjárt nincs ilyen gondjuk?
  • ZenMillitia
    #7
    utalom jobs halala ota az apple iranyvonalat, de ha csinal egy hardwaret, hadd dontse mar el, mit rak ra. a jogaszok olyan hulyek mint a fa.szom eskuszom.
  • M2 #6
    Ez ugye csak irónia és nem eredetileg vagy ilyen buta?
  • bPatrik0521
    #5
    Hát én mostanában már úgy voltam vele hogy tényleg kevés újítást mutat az apple és lehet mást márkát kéne nézni, de amikor anyám vett egy új hauweit és nekem kellett segítenem neki a használatában akkor rádöbbentem hogy jó lesz nekem még egy darabig a szifon. Vannak jó dolgok benne persze, de nagyon sok az agyrém megoldás. 4 és fél évente bőven belefér egy szifon. Appokra meg eddig kevesebb mint 1500at fizettem összesen szerintem és mindenem van ami kell. 90+ app. 5S-emet lehet még most se cseréltem volna ha az aksi húzza még. Szervizben amit adnak meg valami szar után gyártott.
    Utoljára szerkesztette: bPatrik0521, 2018.12.01. 22:51:17
  • zola2000
    #4
    Az igazán vicces az hogy pl nem mehet iosen torrent app (a miracast feltalálása óta van értelme mobilon is) emulátorok sem (pl vnds) , a 300 ezernél is drágább okostelefonnak nevezett eszközön, mert tényleg mindkettő szürke zóna, de azért mégiscsak fura az iPhone.
  • Tinman #3
    Ebben igazából az a meglepő hír, hogy van aki 2018 végén még Apple Store-t használ. Apple Store-t bazmeg... jóhogy mindjárt nem Aranypókot, meg Skála kópét öcsém. Eszemfaszomegáll :-D

    Na jó persze mindig akad egy rakás agyhalott akik önként láncolják magukat egy céghez, majd tejelnek az igénytelen túlárazott készülékeikért, meg veszik a menszesz appot kétezeré', ami a világ többi részen free, vagy ha akarod fogod és 30 mp alatt ráteszed, vagy veszed a pro-t 200 Ft-ért. Mert megteheted. Meg úgy kb. mindent, amit csak akarsz.

    Gondolom ez olyan betegség lehet, mint amit a Nokiások toltak... azok is kiszenvedtek, reméljük hamar túl leszünk ezen a válságon is.
  • Sydra
    #2
    Mitől lenne monopólium? Senkinek nem kötelező használni. Én soha életemben nem is használtam. Van egy rakat alternatíva. Itt csak a parazita hivatalnokok fontoskodnak már megint.
  • zola2000
    #1
    "csupán egy piacteret üzemeltet, amelyen keresztül a fejlesztők és a vásárlók üzleteket bonyolíthatnak egymással"

    Közben levonja a bevételek harmadát magának, ha nem tetszik nekik pl egy videójáték tartalma, akkor csak a cenzúrázott változat kerülhet fel ... ezt a Sony is elkezdte PS4en -> ennyivel jobb az Android és a pc (a dlsite.com/ecchi-eng pl azokra a platformokra árul erősen r18as játékokat amik nyugati kultúra szerint nem mennek el de pl a hatred sem mehetne appstoreba/konzolra)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.12.01. 17:00:30