93
  • Merces2
    Persze nélküle a több ezer mérnök egy tejgyárban vakargatná a seggét,és tátott szájjal várnánk hogy végre egy holdkóros elnöke legyen az usának aki hajlandó pénzt önteni a nasa ámokfutásába de sebaj az a lémyeg hogy neked már nem elég hogy a retkes celebeknél külömbnek érzed magad, neked az kell hogy egy olyan alaknál érezd magad többnek aki hétfő reggel hét óra három perckor többet mozditott mint te egész életedben....
  • jkedzs
    lol nem épít ez semmit. a helyette ténylegesen dolgozó több ezer mérnök és az azokat megelőző mérnökök, akik a múltban dolgoztak, csinálnak mindent.
    csávókám csak egy arc, aki csak azért van itt, mert az amőbáknak csak egy mesterségesen felépített arccal lehet eladni a víziót, ami egyébként egy sötét zöld, nagyban és hosszútávon életképtelen vízió, de mindegy...

bekajáltad te is a PR agymosást keményen.
  • Zoliz
    "csak úgy lehet legyőzni a mesterséges intelligenciát, ha az emberek összeolvadnak a gépekkel"
    Mondja az aki a Teslába MI-t épít. Hiteltelen.
  • Omega
    Ez a fajta géppel összeolvadás remelem nem valósul meg, mert függőséghez és elbutuláshoz vezetne. Ha valaki nincs rákényszerítve, hogy gondolkodjon, akkor soha nem is fog gondolkodni, ha jól sejtem, ez az agy-gép interfész mindig rálátna az ember gondolataira, és elég lenne csak rágondolni az információ kérésre máris megjelenne az információ az ember gondolataiban. Néhány embernél már okozott függőséget az internet és a mobiltelefon, de ettől totál zombivá válna mindenki.
  • jkedzs
    ebben az egészben csak az a szomorú, hogy akármikor ez a semi-down-kóros megszólal a jövőről és nyilván belekeveri valamelyik fake világmegváltó (lol D:) cégét is a dologba, akkor már rögtön a címlapokon és az én pofámba landol a nagyotmondásba öltöztetett PR-ja.

a sok agyhalott pharaszt pedig még kajálja is a moslékát.
    wtf?!
  • molnibalage83
    A tűzparancsara vonatkozó manualitásról van szó. Az UACV-k is képesek útvonalrepüli és navpontok megadásával maguk repülik le az útvonalat, de autonóm fegyverhasználat fel sem merül még igény oldalon sem.
  • M2 #46
    "aki megveszi a szoftveresen belassított terméket"

Te egyszerre több múltban voltál képes bentragadni! Hogy csinálod ezt Mester!?
    Mindjárt az jön, hogy az iPhone egy szar, mert nincs rajta CopyPaste és nem tud MMS-t küldeni! :-)
  • M2 #45
    Na jó, de ő ezt írta:
    "A katonai vezetők semmi mástól nem kapnak jobban frászt, mint autonóm gépektől."

Mert ismeri őket! Mindet. És beszélt is velük! Minddel. Is.
    Aztán meg az összes iPhone tulajjal!
  • NEXUS6
    Musk nem füvezik többé - nyilvánosan
  • paragic
    Egy drónrajt nem tudsz kézileg vezérelni.
    Egy tengeralattjáró drónt is elég nehéz.
    Arról nem is beszélve, hogy zavarás esetén használhatatlan a távvezérlés.
  • Sequoyah
    A konkurencia, pl a Samsung Galaxy max 20%-kal olcsobb, nem feleannyi. Semmivel sem gyorsabb az iPhonenal. A funkcionalitas pedig szubjektiv, engem pl total nem erdekel hogy lepattinthato-e a hatlapja vagy cserelheto-e az aksija...

Szamodra mindenki "fanatikus" aki nem ugy gondolkozik mint te es masok a preferenciai?:)
  • Sequoyah
    Nexus irta hogy hatalmas hitelekbol el a Tesla, en pedig erre valaszoltam hogy egyaltalan nem "hatalmas" az a hitel, hanem kb annyi, amennyi a tobbi vallalatnak is van.

Az Apple nem tudom hogy jon ide, mar evtizedek ota letezo erett vallalat, nem pedig egy ujonc a piacon mint a Tesla. A Tesla azert "veszteseges", mert kiadasi oldalon ott van az osszes penz amit elkoltottek a gyartosorra, a beveteli oldalon pedig meg nincsen semmi, mert ezen gyarak nem indultak be. Es ez onmagaban teljesen termeszetes, sok ceg veszteseges a kezdetekben, amikor meg az epitkezesi fazisban vannak. Es ez nyilvanvaloan nem egy 15 evig fennallo helyzet lesz, mert nem fognak 15 even keresztul uj es uj gyarakat epiteni...
    A Tesla csak annyiban kulonleges, hogy agresszivebben csinalja azt amit kevesbe agressziv formaban sok mas ceg is csinal, es apro lepesek helyett egybol oriasi gyarakat epit. Szoval Musk kicentizte a dolgot nagyon, es pont akkor fogy el a cash, amikor beindul, es igy par hetes csuszasokon mulik hogy mukodni fog, vagy csodbe mennek. Ha tuleli azt az idoszakot amig felfut a termeles, akkor amint megjelenik a Tesla Model 3 a beveteli oldalon, automatikusan eltunik az oriasi minusz a merlegbol.
  • molnibalage83
    Hogyan írnád le azt a vásárlót, aki megveszi a szoftveresen belassított terméket úgy, hogy azonos funkciókkal bíró teló feleannyiért is vehető aminek mondjuk az akksiját pl. te is tudod cserélni, mert lepattintod a hátlapot és kész?

Hm?

Mintha egy 5 millás felszereltségű Skoda Octaviát megvennél 10 misiért, mert más rajta a logo.

Ehhez az én értelmezésben eléggé elvakult fanatikusnak kell lenni...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.30. 19:36:19
  • tom_pika
    "Az apple meg a kozumidiótákból él."

Te tényleg mindent tudsz. Ráadásul jobban!
  • molnibalage83
    Én nem az adósságról beszélek. Szerinted az Apple 15 év folyamatos veszteség után még pl. létezne?
  • Sequoyah
    Ezzel szemben all a Ford 153 milliardos, es a GM 103 milliardos osszes adossaga. De ha csak vegignezek a top 500 amerikai vallalat listajan, abszolut normalis az ekkora adossag, bar igen nagy a szoras.
  • M2 #36
  • Sequoyah
    Jajj te mekkora troll vagy:D En NEXUS-nak valaszoltam az adossaggal kapcsolatban, sosem irtam neked, te kezdtel el velem vitatkozni bedobva egy szalmababot..
  • Macropus Rufus
    https://www.wsj.com/articles/sizing-up-teslas-10-billion-debt-stack-1529240400
  • molnibalage83
    Miféle szalmabáb? Miért velem vitatkozol, amikor én nem írtam adósságot sem hitelt..????? Az Nexus volt.
    Megáll az ész...
  • molnibalage83
  • M2 #31
    Tehát Elon Musk fingik? Még infót, még! Mesélj mit tudsz még!?
  • Sequoyah
    Te is egy agyatlan mediacikket linkeltel, valodi penzugyi info helyett:)
    En pedig kifejezetten az adossagrol beszeltem, szoval amit te irtal az egy oriasi szalmabab.

Kis penzugyi ismerettel lathatod, hogy egyaltalan nem kiugro az adossaguk. Az atlagnal magasabb, de a szektorban tobb mas vallalat is hasonlo adossaggal rendelkezik. Az o bajuk a cash-flow. Musk nagyot hazardirozott, es kicentizte a cash-t, ami pont akkor fogy el, amikor megindul a bevetel, es a pici csuszasok is nagy gondot okoznak.
    Ennek az erdekessege az, hogy amint viszont tenyleg beindulnak a Model3 eladasok, onnantol hirtelen az egesz fenntarthatova valik, mert annak a bevetelebol mar siman fizetheto az adossaguk.
    Es most hogy kezd felfutni vegre valoban a gyartas, es tullendultek a holtponton, ez egyre realisabba valik.
  • M2 #29
    Elon Musk megmenti a Földet:

https://villanyautosok.hu/2018/11/30/mar-napi-24-oraban-keszul-a-tesla-cserep-kiszamoltuk-mennyibe-kerul/?fbclid=IwAR0GTAASencqCJ-BtC5mQPiAbjWlkOvTRHMjqjQD7L4iWUtBGDVTT3i_Adk

Szuper napelemes tetőcserép!
  • molnibalage83
    Én nem is adósságról beszéltem, hanem a befektetők pénzéről. Az olyan adósság, amit nem kell visszafizetni, bukja a pénzt a befektető.
    Ezért mondom, hogy hype. Ha más cég ezt bankhitelből próbálná finanszírozni, akkor szerinted létezne? Csak más cég körül nincs ekkora agyatlan média hype.

Musk hívei attól is elalélnak, ha az ipse fingik egyet és még azt is megvennék bezacskózva...
  • Ender Wiggin #27
    hé elon, amit te akarsz, az már a mass effect 3 végén is kurva szar volt...
  • Sequoyah
    Ez a baj, hogy mindenki keveri a fogalmakat, es igy nagy a szajuk... Az altalad linkelt cikkben egy arva szo sem esik az adossagrol...
  • molnibalage83
    Ah, értem. Most nyelvtannáciskodsz, mert ennyire vagy képes...
  • molnibalage83
    A számokat máshol is megtalálod, most csak ezt teszem be. Nincs még a világon másik olyan hasonló induló cég, amit ennyi ideig fenntart a befektetői bizalom.
  • M2 #23
    Megjött a haza másik nagy bölcse! Az eredeti célszemély. Ne sértődj meg NEXUS, te is jó voltál azért! :-)

Mondjad! Mondjad a sok okosságot! Mi bullshit még? Az Apple él?
  • Sequoyah
    Ennek a "hatalmas hitel" allitasnak mi a forrasa egesz pontosan? Melyik meroszamra gondolsz, mihez kepest nagy az adossaga? Es hogy all a konkurencia ezen a teren?
  • molnibalage83
    Tipikus bullshit komment. Ezek szerint a valami a lényeg még akkor is, ha bukta az egész.
    Köszönjük emese....

Az apple meg a kozumidiótákból él.
  • M2 #20
    Az Apple meg a Tesla csinál valamit. Te meg csak hányod a totálisan felesleges betűsort a virtuális térbe. Szerintem ez az ami igazán fáj neked! Meg a zseni "kollégádnak"! :-)
  • NEXUS6
    Ha sokkal kevesebb lenne a Musk által választott iparágak állótőke, erőforrás, akármi igénye, akkor még működne is. Lásd Musk igazi nagy dobása, a PayPal. Csak az a model, amiből halálra kereste az SW iparban magát, semmiből csinált pénzt, a kemény reálgazdaságban már nem működik.
  • NEXUS6
    Mire gondolsz, konkrétan?
    Pl. annak modelljét, hogy lehet egy egész iparágat szinte kizárólagosan marketing eszközökre alapozni, vagy ilyen jellegű termékekkel uralni? Ja azt már az Apple megcsinálta! XD
  • NEXUS6
    Na valami hasonlót akartam én is írni. Kiegészíteném annyival, hogy ugye ez az arannyá változik a Tesla esetében azt jelenti, hogy hatalmas hitelekből él, és az előrendelések teljesítése a Model 3 esetében (ami az első kocsi ami végre profit termelésre lett kitalálva) is éveket fog igénybe venni és csak utána várható, hogy legyen végre egyetlen terméke is a cégnek, ami pénzt hoz.

A SpaceX sem tudna fennmaradni állami megrendelések nélkül, ami gyak egy mesterséges gazdasági környezetet jelent. Ha olcsóbbak lennének aversenytársak sem az oroszoktól, kínaiaktól, indiaiaktól, vagy épp európaitól rendelnek.
  • M2 #16
    Igen, korunk legnagyobb zsenije! Sokat köszönhet majd neki az emberiség!
  • molnibalage83
    Érdekes, hogy nem tűnik fel, hogy ez nem igaz. A Tesla mutatóival minden más régen bedőlt volna a vérbe, csak most annyira jó a gazdaság, hogy olcsó a pénz és sok nettó kretén befektető van, aki pumpálja bele a pénzt. Vagy a vak hit miatt vagy azért, mert már annyit bukna rajta, hogy inkább megérni felszínen tartani, hátha egyszer megéri majd.

A Boring Company és az alagutas hülyéskedése is nettó csőd lesz. Pont annyiért fúr alagutat, mint más, cserébe a kapacitása a metró töredéke. Ebből nehéz lesz profitot csinálni...

A Hyperloop egy 80-100 éves ötlet, ami mindig is ökörség, mert a műszaki és közgazdasági realitásokon elhasal. Ez ma sincs másképp...

A SpaceX az az egyetlen ami működik és önjáró, de annak se sokon múlott a sorsa...

Abból a szempontból tényleg nem hülye, hogy PR és médiabohóckodással - értsd, kvázi agymosással - fenntartja a felszínen pár cégét, mert annyira működik, hogy nem csak műszaki és természettudományos analfabéták, de sajnos mérnök emberek is megkajálják balfasz ötleteit...
  • Dimefromhell
    Itt a Borg, asszimilálni fogjuk magukat, minden ellenállás hasztalan.
  • takysoft
    Érdekes, ahogy mindenki elfelejti, kiről is van szó.
    Amihez ez az ember hozzáér, az arannyá válik. Talán nem olyan hülye, mint hiszitek...