6
  • Andrevv
    #6
    Az teljesen abszurd gondolat, hogy az emberek szándékosan kis akkut akarnának ami csak 1 napig bírja szusszal és hogy akkora legyen amit zsebre sem lehet tenni. Az olyan, mintha én egy olyan elektromos autót szeretnék, ami max 50 km-t tud megtenni egy töltéssel, ne lehessen cserélni az akkut, kelljen leadni a roncstelepre 2 év után és ne férjen be a garázsba. Ez nem teljesen logikátlan?
  • zola2000
    #5
    Csak minimális réteg igény van rá. Legutóbb az apple próbálkozott 4 colos mini iphoneal pár éve, voltak akik követték, csak nem fogytak és kikoptak a piacról.
  • M2 #4
    Itt úgy látszik, hogy van igény még kisebb telefonokra is:

    https://www.kickstarter.com/projects/jellyphone/atom-world-s-smallest-4g-rugged-smartphone

    Szerintem a gyártók azért csinálnak csak hatalmas telefonokat, mert azokért több pénzt el lehet kérni: "Nézd, kicsit drága, de mekkora nagy kijelzőt kapsz!".
    A kínai gyártók meg nem értik a nyugati piacot és igényeket, ők csak másolni tudnak.
  • takysoft
    #3
    A gyártók épp azt kínálják, amit az emberke akarnak :)

    A cikkre visszatérve egy érdekesség, amit nem nagyon említenek amúgy.

    A grafikonon látható Oppo és vivo márkák (a Realme-vel és a Oneplus-szal együtt) a BBK Electronics nevű cég leányvállalatai (hogy a Honor is a Huawei-é)

    Ha ezeket összesítjük, akkor 16%-kal elég egyértelmű műsodikak amúgy.
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2018.11.29. 16:48:29
  • Cat #2
    "Az emberek többsége kisebb okostelefonokat akar nagyobb akkuval."
    Te így gondolod. A fórumos hozzászólások is megtámogatnak ebben a véleményedben. Eközben a telefoneladások nagyon nem ezt mutatják. Hidd el, ha jelentős hasonló igény lenne, akkor mivel az okostelefonpiacon hatalmas a verseny, bőven lenne miből választanod.
  • Andrevv
    #1
    Az emberek többsége kisebb okostelefonokat akar nagyobb akkuval. Felfoghatatlan, hogy miért nem csinálnak ilyeneket. 4,5" max 5" minimális kerettel, lehet 1 cm vastag is csak legyen benne akkora cserélhető akku ami legalább 5 napig bírja. Egy jó árazással óriási siker lenne. Eddig a legközelebb a Redmi 4/4x, Lenovo P2 és esetleg az LG X Power-ek voltak legközelebb, de ezek is messze vannak az ideálistól.