12
A Valve által készített kártyajáték topicja.
  • NEOreg3
    #12
    rip in pepperoni
  • Kissssss0 #11
    azt hiszem most már le írhatjuk az artifucktot... végleg.
    Egyre rosszabbul teljesít az Artifact
  • Kissssss0 #10
    világosíts fel kérlek.
  • Darkman86
    #9
    Én azért még nem írnám le teljesen
  • Darkman86
    #8
    Build Your Legend Update
  • Kissssss0 #7
    A játékosai nagy részét elvesztette az Artifact

    na ez is landolt a kukába a hl deathmatch source, ricochet, meg a teljes half life széria mellé... gg volvo.
  • Tinman #6
    Sokszor megesett már és ezért tartom igazságosabbnak a HS-t, mert pont a RNG tud sokszor a kedvedre tenni, vagy éppen a földbe döngölni.

    Az epic kártyáknak is vannak hátulütőik, vagy foghatók, mert olcsó válasz van rá egy classic dekkben is... csak sikerüljön felhúzni :-)

    Nézd... csodák nincsenek. Többnyire igaz, hogy P2W dekkel elég erős vagy, elég jól tudsz haladni... de igen is megesik, hogy 10 játszmából 1x neked nem úgy jön a laphúzás, a full kezdőnek basic dekkel meg igen és el fog verni. Azért nincs olyan 100% winrate a HS-ben, mert az az RNG miatt lehetetlen. De egy P2W dekkel egy ügyes, tapasztalt játékos 70-75%-ot hozhat, ami nagyon jó!

    A Valve mióta nem gyárt Half-Life 3-at, Episode 3-at, Portal 3-at, azóta egy gazdag, dagadt, rohadék. Nekik már sokat nem kell tenniük, a kevéssel is magukhoz láncolták a PC-s játékipart és ebből vígan és brutál gazdagon éldegélnek.

    Az Artifact is nem véletlenül követ ilyen pénzes modellt... a pénznél csak a több pénzt szeretik, de nem veszik észre a nyomik, hogy egy CCG digitális játéknak ez kb. a halála, ha a grindelni vágyó nem kap lehetőséget, csak a credit cardos.
  • Palinko
    #5
    De hogy történhetett az meg hs-ben hogy elvertél p2w decket alappal, ha nem annyit számít az RNG? Mert oké hogy van az a réteg akinek pénze van de esze nincs viszont mégis csak feltételezem ha költött a játékra azért nem annyira tufa hogy ne tudna kezelni egy basic decket. Mert epic kártyák között tényleg vannak olyanok hogy hű.

    Oké már nem hs-ezek meg gwent sem lett az én játékom hiába szerettem witcherben de annyit játszottam velük hogy furán nézzek erre a jelenségre, mert nekem is voltak sikereim alap kártyákkal, de aztán haver a fullos deckjével igen csak elnáspángolt. Lehet rosszul állította össze a p2w deckjét, vagy nem tudom mi történt ott nálad.

    Valve meg klasszikus saját maguk, de nem tudom akkor miért nem aknázták ki rendesen a lehetőségeket? Bejelentkezel a játékba 10 cent, bárhol klikkelsz az egérrel a programon belül 1 cent, kártyát játszol ki a 5 cent, nyertél meccset 1$ vesztettél 5$, milyen felbontásban futtatod hát 100 ezer pixelenként 10 cent minden indításkor. Óránként random levon 1-10$-ig terjedő összeget mert hogy foglalod a helyet ebben az elit klubban, meg rakás ötletem lenne még, nem voltak kicsit sem kreatívak mikor azt tervezték miből legyen bevétel :D
  • bottleopener
    #4
    Nagyjából egyetértek, én is ezeket tapasztaltam.

    A 3 boardos felépítés egy kis érdekességet is visz a játékmenetbe, eldöntheted hogy melyik boardot áldozod be, hogy lépéselőnyt szerezz a többinél, tehát más jellegű mélysége is van, ami szimpatikus. (3 lane a'la Dota2/LoL)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.11.29. 16:01:59
  • Tinman #3
    Ja még csak annyit, ha akár csak 1 pakkot is nyitottál, nincs refund onnantól magára a játékra.

    Gyakorlatilag ez is is CCG, csak nem Collectible, hanem Credit Card Game -.-
  • Tinman #2
    - Sajnos nem F2P játék, mint a Hearthstone, vagyis esélytelen pénz nélkül boldogulni!

    - Tudtommal lehet kártyát tradelni a Steam felületén (ezzel tovább lassítva azt a lomha retket)...

    - 3 boardra épül, 3*2 hőssel, nem pedig 1 boardon 1-1 hőssel, mint a többi hasonló játéknál. A Bethesda-féle The Elder Scrolls: Legends-ben 2*2 fő részre volt felosztva a board 1-1 hőssel, működött is a koncepció, vannak akik a mai napig tolják, de én kb. 1 hónap játék után eluntam, maradtam a HS-nél, mert ha akarom 5 percet tolom, ha akarom 5 órát tolom, negyed évente jön a kontent, amit totálisan F2P playerként is jól tudok élvezni.

    - Egyértelműen látszik, hogy a HS nagy erősségét, a "leülök 5 percre tolok egy meccset és a leülök fél napra tolok pár meccset" témát, az utóbbira hegyezik ki. Pedig a HS sikerét pontosan az adta, hogy bárhol előkaptad a telód, ha várnod kellett pár percet, letoltál egy meccset és jól szórakoztál. Szép dolog a hardcore card gaming erőltetése, de ez magában hordozza iszonyú mennyiségű ember kizárását, akiknek eszük ágában sincs fél napig ezzel szarakodni. A hardcore réteg, meg tol Gwent-et, meg Legends-et, meg Magic-et... ne adja ég Faeria-t.

    - Van játék közbeni shopingolásra lehetőség, amit goldból tehetsz meg, amit a minionok leöléséért kapsz. Jól hangzik? Szerintem nem. Miért nem? Mert ha az ellenfeled P2W paklival tolja és az első menetben elver, csak még erősebb lesz, mert a minionjaid leverésével a shopban ő tud buffoló itemekre költeni, te meg nem. Ezért tud remek lenni a Hearthstone, mert egy P2W paklit is leverhetsz egy starter dekkel! Nem egyszer megtörtént, többek között, hogy P2W játékost vertem el just4fun elindított classic base dekkel rankeden. Az Artifactban ez rohadtul nem fog megtörténni, ha csak nem holt tufa a másik játékos...

    - Itt is be tudsz avatkozni a játék menetébe, mint pl. a Magic-ben, de a Legends-ben is akadt erre lehetőség. Ez nyilván nem rossz, de ez is csak hosszan elnyúló menetek táptalaja, ami nem biztos, hogy annyira kívánatos, mert így kevesebb játékos fogja aktívan tolni.

    - Elvileg most 18€ a játék, aztán lehet venni a paklikat Mastercard apáddal. Sounds... sounds fck. Közben 4+ éve vagyok aktív HS játékos és annyit nem költöttem rá, amiből egy nyomorult mekis ebéd kijönne, mert a Blizz állta a szavát. Aki akar F2P is szépen tud boldogulni és ez igaz olyanra is, aki 2 év után csatlakozott. Kell hozzá némi grind? !Nem kell! Le kell tolni a napi küldiket, amiket lehet gyűjteni és szépen átfedik egymást, meg le kell tolni a sztori módokat, amikből kártyákat lehet kapni és amúgy is tök jópofák. Soha nem grindteltem a HS-ban, mégis top dekkekkel tolom gyak. a kezdetek óta... egyetlen "trükköm", hogy minden gold kártyát török, ha már megvan belőle az alap, mert a gold lapok szépek, de a simák is pontosan ugyan azt tudják, így ez csak esztétikai difi, ami a kutyát nem érdekli.

    Biztos, hogy a játékosok egy Dotás kártyás rétegjátékot vártak a Valve-tól ennyi idő után? Hát szerintem qrvára nem!
  • bottleopener
    #1
    Frissen megjelent, multiplatform, fizetős kártyajáték a Valve-től.

    Itt lehet kibeszélni a tapasztalatokat.