6
  • csicso82
    #6
    Eddig bírták, kiadták.
  • fonak
    #5
    Feltéve, hogy nem adják ki végül, az új ecuadori kormány már szívesen szabadulna tőle.
  • CairoJack
    #4
    A szememben Assange és Snowden igazi hős.
    Olyan bátor, példaértékű hősök, amekkorát évszázadokra visszamenőleg nem nagyon találni.
    Semmi rosszat nem követtek ők el, csak a világ elé tárták annak a bizonyítékát, hogy az USA (és/vagy/akár a többi nagyhatalom) a saját törvényeit megszegve, illegális akciókat folytat a saját állampolgárai ellen.

    Tehát azok akarják ezeket az embereket megbüntetni, akik bűnt követtek el, szervezetten, módszeresen, tudatosan törvény ellenesen, a legfelsőbb vezetés tudtával, és utasítására.

    És ilyenkor, amikor kiborul a bili mi van? Hát hogyne, hogy akit el akarnak hallgattatni, az pedofil vagy nemi erőszaktevő. Amíg nincs más, amivel elő lehet venni az illetőt.
    Nem ez az első eset.

    Én sajnos attól tartok, hogy ez a két modern kori hős vagy börtönben fog megöregedni, meghalni, vagy bujkálva, távol az otthonától, vagy úgy járnak mint Hasogdzsi. Egy nap az állam bácsi elküld értük egy halálosztagot...
  • Kissssss0 #3
    úgy néz ki ez a assange gyerek az egész hátralevő életét kénytelen lesz leélni azon a nagykövetségen...
  • kvp
    #2
    A titkositott vadameles azt jelenti, hogy barki tudhat rola, csak nem szolnak senkinek, de ha valaki megkerdezi, hogy volt-e ekkor es ekkor, xyz ellen vadelemeles ezen es ezen birosagon, akkor megmondjak, hogy igen vagy nem. Ha nem pontos a kerdes, akkor nemleges valaszt kap.

    Alapvetoen az a lenyeg, hogy a vadlott ne tudjon az ugyrol, mert akkor egyreszt nem is tud vedekezni, masreszt mar a kesz itelettel foghatjak el ha veletlenul barati orszagba teved.

    Alapvetoen ez egy fokkal baratibb mint a nem amerikai allampolgarokra vonatkozo szabalyozas, ami szerint tetszoleges ideig fogva tarthatjak, akar vademeles nelkul is es hadbirosag itelkezik felette. Egyszer, talan, ha mindent bevall.

    Egyebkent nem, az USA-ban szeptember 11 ota nem nagyon tartjak be az alkotmany elveit, meg akkor sem ha ez special meg a jelenlegi amerikai elnoknek sem tetszik. Egyebkent ellene is keszul egy ilyen titkos vademeles, csak egyelore meg titok milyen ugyben. Meg a nyomozok sem tudjak, de majd varhatoan (ki)talalnak valamit.

    ps: Velemenyem szerint azert kerult ki az anyag, mert valakinek azon a birosagon nagyon nem tetszett, hogy csak ugy barki ellen is iteletet hozzanak, a tudtan kivul.
  • csicso82
    #1
    MI AZ HOGY TITKOSÍTOTT VÁDEMELÉS?? EZ az USA vagy Kafka világ Joseph K.-val??
    Nevetséges.