7
  • kvp
    #7
    A felho alapu technologiak azert terjedtek el, mert igy a tenyleges szamitasokhoz szukseges hatalmas geppark es a tudasbazisok hattertarai egy tavoli szamitogepkozpontban lehetnek, a helyett, hogy ezeket a szekreny meretu gepeket minden ember magaval vinne a telefonjaban. Ez volt anno az idoosztasos mainframe rendszerek elterjedesenek egyik oka is. A masik, hogy ezekre a gepekre nincs folyamatosan szuksegunk, csak neha, tehat tobb millio ember meg tud osztozni par ezer gepen. Ez volt anno az idoosztasos mainframe rendszerek elterjedesenek masik oka.

    A magunknal hordott MI akkor lehet valosag ha a szukseges szamitasi kapacitast ossze tudjak nyomni olyan kis meretbe es fogyasztasra, hogy jobban megerje helyben szamolni, mint kommunikalni.

    Sajnos az MI alapu robotautoknal is hasonlo gondok vannak jelenleg, a teljes szamitasi kapacitast valahogy be kell pakolni az autoba, mivel a halozataink meg nem eleg megbizhatoak ahhoz, hogy a felhobol vezesse az autot egy tavoli szoftver. Ha a halozat eleg gyors es szeles lenne hozza, akkor megerne az autok MI-jeit is kiszervezni egy felhobe, hogy legalabb az elektronika sulyat ne kelljen mozgatni. Jelenleg ott tartunk, hogy valoszinuleg hamarabb sikerul elerni a szukseges szamitasi kapacitast helyben mint a stabil, szelessavu es olcso halozati kornyezetet. Ez utobbi minden real time MI felhasznalasnal is elnyomhatja az egyensulyt a felhok iranyabol a helyi feldolgozas fele. Persze valahogy a tanulashoz szukseges adatokat a jovoben is ossze kellene gyujteni, bar onnantol legalabb nem automatikusan megy minden adat a felhobe.
  • Sir Cryalot
    #6
    Es Meg kilowattos fogyasztas mellett is. Persze ingyenreklamrol van szo akkor nem, sot, AI. :DdDDDD
  • Sir Cryalot
    #5
    Azert korszerűbb xray scannerbol kijon egy pointcloud amit nem igazan scannelgetnek be sehova, es akkora adatmennyisegnel osszeszarja magat a cmos alapu szamitogep par oracskara, mar megint Nagyon nem vagyunk tisztaban vele hogy hol a szuk keresztmetszet....
  • Zoliz
    #4
    A gép másodpercek alatt elvégzi majd amit mi fél napig tervezünk.
    Mi lesz az emberek foglalkoztatása?
    Pizzakihordólányok leszünk és ugrunk a gépeknek?

    Az biztos, hogy csak pár ember lesz a gépek felett aki le tudja/akarja kapcsolni azokat.
  • Cat #3
    A jelenleg mesterséges intelligenciaként hirdetett dolgok 99 százaléka egyszerű gépi tanuláson alapul: betöltenek egy masinába egy hatalmas adathegyet, utána eléraknak egy új dolgot, és az mintafelismeréssel megnézi, hogy melyikhez passzol igazán. Ezért kell több millió kilométert vezetni az önvezető autókkal, és ezért kell több százezer rákos tüdőröntgenfelvételt bescannelni, hogy utána a tiédről meg tudja állapítani a számítógép, hogy igen, rákos vagy. Ezt a dedikált chipekre épülő beágyazott rendszerek meg fogják változtatni.
  • bdzsana
    #2
    Az AI lóf.szt nem ér adatok nélkül és azokban az IT óriások bővelkednek.
  • tom_pika
    #1
    A cikk mintha teljesen figyelmen kívül hagyná, hogy pontosan mire is használják a nagy adattömegeket...