4
  • asgh
    #4
    Ismered a mondást:

    "Ha valami ingyen van, akkor Te vagy a termék."
  • zola2000
    #3
    Megnéztem, az FF9 és az Ace attorney spirit of justice nem kér fura engedélyeket ... igaz azok 20 euróba kerülnek.

    Ami ennél olcsóbb az ... nem hiába kerülnek a konzol-pc játékok annyiba amennyibe.
  • M2 #2
    Androidos fejlesztőként gyakorlatilag hülye vagy, ha kihagyod. Semmi nem tiltja és egy csomó előnyöd származhat belőle, ráadásul a Google is folyamatosan promózza.
  • wraithLord
    #1
    Mit értenek követőmodulon? Szinte minden alkalmazás kiírja, hogy valami miatt (pl. személyreszabott tartalom) használni akarja legalább a helymeghatározó képességeit a mobilnak... és minden app minden szarra kér engedélyt.
    A követőalkalmazáson azt értik, amiről a felhasználó nem tudhatna akkor sem, ha odafigyelne rá, hogy miket irogatnak ki az appok?

    Az a baj, hogy eddig arra hivatkoztak, hogy ezek a vackok azért kellenek, mert ingyenes az adott program, viszont nyilván valamiből meg kell élnie a fejlesztőknek, tehát adatokat gyűjt a felhasználókról reklámozás céljából (+ eladni mindenféle hasznosítási céllal az ajánlatokkal való cseszegetéstől a piackutatáson át a politikai manipulációkig mindenfélére). Viszont mindenki ezt csinálja, az is, akinek a szokásos módon perkálsz az adott termékért. Persze személyreszabásra, kényelmi funkciókra stb. hivatkozva... Szóval elvileg tudsz róla. De gyakorlatilag, amit tehetsz, az annyi, hogy nem használod, ami nyilván sok esetben nem opció...
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.11.07. 13:48:28