22
Project Hospital - A kórházszimulátor
  • Tibbbor
    Na, végre sikerült! A gond az, hogy nem tudom, hogyan? Építettem egy orthopédiai rendelőt, de eleinte ugyanúgy megjelent a lehetséges gyógymódok között a korzett, viszont nem tudtam a beteget kezelni. Aztán egyszer csak lett egy orthopéd szakorvosom és nála az egyik betegnél végre kék lett a korzett ikonja, úgyhogy solved...!
  • Tibbbor
    Semmi gond, most úgyis parkolópályán van a játék. Be kell fejeznem a Solasta-t... :)
  • hawkie22
    Uh, akkor tényleg meg kell várnom, míg nekem is beadja a korzettet, egyelöre még csak a sebészeti rendelö van meg, de még nincs berendezve, mert nincs rá pénzem. :)
  • Tibbbor
    Kösz, ezekkel mind tisztában vagyok, sőt azzal is, hogy bizonyos műtétekre csak akkor van lehetőség, ha a beteget másik osztályra küldöm. A korzettnél viszont emlékezetem szerint azt írja pirossal, hogy sebészeti/orthopédiai rendelő/vizsgáló kell hozzá, amim van, de a szükséges eszköz nem található. (?) Na itt akadtam el! Honnan szerezzek korzettet?
  • hawkie22
    Ezt úgy tudod megnézni, hogy kiválasztod a beteget (rákattintasz), akkor megjelenik egy ablak a kezelö orvossal, tünetekkel, vizsgálati és kezelési lehetöségekkel.
    Az ablak bal alsó sarkában látod a lehetséges kezelési módokat (fájdalomcsillapítás, korzett, hütökötés, mütét, stb.). Ha az egyes lehetöségekre ráviszed az egérkurzort, akkor kiírja, hogy mi kell az adott kezeléshez, ha mindened megvan hozzá, akkor a szöveg fehér, ha valami hiányzik, akkor piros, viszont akkor azt is odaírja, hogy mi az, ami hiányzik.
    Nekem pl. most a nyílt alkartörésnél kiírta, amikor a mütétre rávittem a kurzort, hogy mütö/sebész orvos/növér hiányzik (mert nyilván most az a feladat, hogy építsem meg a sebészetet). Próbáld ki, hátha elörébb visz a megoldásban.
  • Tibbbor
    Már az eddigi fáradozást is köszönöm, ha nincs kedved kutakodni, semmi baj. Csak nem tudom, mit kellene építenem ahhoz, hogy kezelni tudjam a korzett-es betegeket?
  • hawkie22
    Egyelöre ott járok a küldetésben, hogy az elsö nap lement, a kezdö 100.000K-ból csináltam 130-at, ebböl levittem az adósságot 160-ról 40K-ra, így nem fizetek olyan sokat és most ki kéne építenem a sebészeti rendelöket, de a te általad leírt sérülést/betegséget még nem kaptam meg, csak törött felkarom meg alkarom volt, öket sajnos át kellett küldeni másik kórházba, mert nincs még lehetöségem traumás osztályt építeni.
  • hawkie22
    Oké, ránézek délután/este.
  • Tibbbor
    Magyarított verzióval játszom, eszerint ez az első küldetés, amikor adóssággal indul a kórház, naponta egyre több beteget kell gyógyítanom, plusz le kell dolgoznom az adósságot.
    Nem tutorial.
  • hawkie22
    Korzettet pedig használunk ortopédiai kezelés során (ortopéd és baleseti sebészként is dolgozom). Valamelyik DLC elsö küldetésében van vagy az oktató mód elsö küldije, ahol ez a betegség, illetve sérülés elöjön? Csak hogy tudjam, melyik küldetést indítsam el. :)
  • Tibbbor
    A diagnózis: csigolya csuszamlás, a szükséges eszköz(ami nem található): korzett. Sose hallottam róla...
  • Tibbbor
    Majd otthon megnézem, milyen eszközről is van szó és megírom ide. Elég fura kifejezés, még sose hallottam, igaz, mi a spondylosisos kutyáknak sose írunk fel ilyet. :)
  • hawkie22
    Uh, utána kell nézzek, most így fejböl nem megy, ha lesz egy kis idöm, akkor letolom megint a küldetést és visszaírok.
  • Tibbbor
    Csak az első küldetésnél tartok, ahol egyre több beteget kell ellátni naponta ill. pozitívvá kell tennem a mérlegemet. Ezzel nincs is baj, viszont egy terápiánál elakadtam. Csigolya elmozdulásos betegeknél említ a terápia egy bizonyos műanyag sérvkötőt(most nem vagyok a saját gépemnél, ezért nem tudom ideírni a nevét) és bár van a kezeléshez szükséges rendelőm, azt írja: "hiányzik a szükséges eszköz". Keresgéltem a berendezési tárgyak között, de ilyet nem találtam. Mi lehet a megoldás?
  • hawkie22
    Rengeteg fejlödött megjelenés óta a játék. Van hozzá már pár DLC is, traumatológia, helikopter, sürgösségi, miegymás. Nagyon be tud szippantani, ahogy mondod. Bár egy ideje nem vettem elö, de most meghoztad a kedvem, lehet, hogy éjszakás ügyeletben elöveszem. :)
  • Tibbbor
    Én, mint állatorvos próbáltam ki a játékot és nagyon tetszik. Hozzátenném, hogy a játék élvezeti értékét nagyban fokozza, ha valakinek legalább alapszintű egészségügyi ismeretei vannak.
    A kiadáshoz képest rengeteget fejlődött a program(forgathatő nézet, magyarítás, új tartalmak, stb.), ha valaki belekezd, menthetetlenül magába szippantja a kórház irányítása. Szívesen látnék hasonló játékot állatkórház formájában, de eddig csak gyermeteg próbálkozásokkal találkoztam etéren.
  • hawkie22
    Na, már azt hittem, nem fog élni a topik. Egyébként nem annyira vészes a szöveg, angolul is érthetö. Egyébként engem az zavar a játékban, hogy sok olyan betegség van, amit egyébként ambulánsan is lehetne kezelni, de a játék automatikusan felveteti osztályra a beteget, így a komolyabb betegségeknek meg betegeknek nincs elég hely az osztályon, hamar ki lehet futni a helyböl. :) De ha minden beteget te kezelsz, saját magad, akkor természetesen ez kiszürhetö, de azért egy nagyobb betegmennyiségnél ez már nem megoldható.
  • Coolfire
    Köszi szépen az infót!
  • Mate122
    Szia! A magyar fordítás úgy nézzem hogy jól halad. Hamarosan megjelenhet.

Ha előbb szeretnéd használni, kipróbálni akkor:
    1. Menj fel a fordítás GitHub-jára.
    2. Töltsd le (clone or download).
    3. Csomagold ki.
    4. Hozz létre egy LanguagePackHU és benne egy Database nevű mappát, így nézzen ki: Project Hospital\ProjectHospital_Data\StreamingAssets\Addons\LanguagePackHU\Database)
    5. A Database mappába másold a letöltött localization-pack-hu-ban lévő a fájlokat.
    6. A játékban állítsd át a nyelvet magyarra.
    Utoljára szerkesztette: Mate122, 2018.11.27. 18:36:50
  • Coolfire
    Helló!Nincs valami pontosabb infód,hogy mikor jön a magyar nyelvi patch?Mert úgy érdekelne.:)
  • hawkie22
    Project Hospital

Nem egy Theme Hospital, itt sokkal komolyabb a dolog, tényleges betegségek vannak, igazi tünetekkel. Lehetöségünk van sürgösségi osztályt, radiológiát, intenzív osztályt, sebészetet, belgyógyászatot, neurológiát kialakítani, a kórházat az alapoktól kell felépíteni, az összes berendezést, szervezést, dolgozókat mi vesszük fel, rúgjuk ki, helyezzük át. Emellett figyelni kell a biztosítókra, mi a kérésük/óhajuk/követelésük stb.
    A játékban van sandbox mód, ahol ha akarjuk, akkor az összes építkezés/átrendezés/miegymás választható módon nem kerül semmibe, így akár kompletten felépíthetjük a teljes kórházat nyitás elött, ha nem ezt választjuk, akkor természetesen pénzmagtól függöen tudunk terjeszkedni. A sandbox módban lehet tök nulláról kezdeni, de van hatféle már elöre felépített kórház is, a kicsi, csak sürgösségiböl állótól az egészen nagy, minden részleget tartalmazó óriás komplexumig.
    Ezen kívül van a kampány mód, ebben van 3 oktató küldetés, ami megismertet a játék alapjaival, majd van lehetöség választani 3 különbözö "pálya" közül, pl. eladósodott kórház kihúzása a bank karmai közül, stb. Valamint van 6 kihívás is, ezeket még nem próbáltam, de fórumozók szerint nem egyszerüek.

Én mint való életben is praktizáló orvos örömmel ültem le a játék elé, közel 4 órát toltam egyhuzamban, a 3 oktató küldetésen vagyok túl és elkezdtem sandboxban egy kórházat az alapoktól, de ezt valszeg törlöm, mert túl kicsi alapterületet választottam, a 64x64 nem lesz elég a terveimre, holott az épületet 3 szintig lehet felhúzni, vagy talán 4, nem tudom pontosan. Jobb lesz, ha inkább újat kezdek 96x96-os táblán.

Eszméletlen tartalmat dobtak a játékba, rengeteg diagnózis és betegség lett beemelve, ha kedve van az embernek, akkor akár saját maga is diagnosztizálhatja a beteget, átvéve eme funkciót a doktortól, aztán ha más teendök elszólítanak, akkor egyszerüen vissza lehet adni a beteget a dokinak, a betegek után kapott pénz reálisnak tünik, nagyon jó az építkezési mód. Az UI kicsit kusza, kell egy kis idö, mire megszokja az ember és kell egy-két nekifutás, mire mindennel megismerkedik és flottul megy minden. Van még pár bug a játékban, de készítök figyelnek a játékosokra, kérik is, hogy ha buggal találkozik valaki, azonnal küldje be, a játék nyitóképernyöjén ott a link. Jelenleg 7 nyelv közül lehet választani a játékban, de jó hír, hogy a készítök a játékosok segítségét kérve már dolgoznak még kb. ennyi nyelv játékba implementálásán, legjobb ismereteim szerint a magyar nyelv is hamarosan érkezik patch formájában.

A játék ára sem olyan nagyon vészes, jelenleg a Steamen is és a Gog.com-on is 10%-os akció van, én a Gog.com-ról tudok nyilatkozni, ott november 6-ig tart az akció, én 26,87 dollárért vettem meg, ez mostani árfolyamon nézve 7500-8000 forint körül lehet. DRM-mentes a játék, nem kell hozzá online lenni, anélkül is simán játszható és összesen letöltött a Gog.com nekem 133MB-t!!!!!! Szóval akinek tetszenek a manager-játékok, tegyen vele egy próbát, megéri.
  • hawkie22
    Sziasztok!

30-án jelent meg a játék, valami eszméletlen, milyen szintü szimulációt rakott bele a készítö. Játszik itt valaki rajtam kívül vele?