6
  • Macropus Rufus
    #6
    Nééz már oda... akkor ugye téves az az elképzelés, hogy a vegánság menit majd meg a világot, hiszen most, hogy a lakosság töredéke vegán sincs elég zöldség. Ha annyi vegán lenne mint húsevő és fordítva, akkor nem lenne elég növény az élelmezésre. Szóval most nem hallom őket, hogy nyomnák az igét, hogy a hús az rossz bezzeg a növény.
    Annyi változás lenne, hogy nem a marhák miatt égetnék az őserdőt elfelé, hanem a növény miatt.
  • _svd_
    #5
    "A napraforgóolaj ugyan élelmiszer,de hatalmas földterületet igényel /ami csak elég eső esetén terem..."

    A napraforgóolaj majdnem kizárólagos használata magyar specialitás. A repceolaj használata legalább annyira elterjedt. A napraforgóval ellentétben a repce lehetőséget ad a termőterület másodszori felhasználására.
  • bigjoe
    #4
    Túl sokan vagyunk a földön. Szólni kellene Thanosnak...
  • esztyopa
    #3
    Utánna néztél,hogy mennyi sört főznek 1 évben?/és az árpa csak 1x terem egy évben.A komló meg se nem gyümölcs,se nem zöldség/
    A napraforgóolaj ugyan élelmiszer,de hatalmas földterületet igényel /ami csak elég eső esetén terem-különben minden 3. évben - elszárad,és használhatatlan/
    Így kevés termőföldet tudnak zöldség/gyümölcs termesztésre használni,és ráadásul a gyümölcsfák ültetés után, 2-3 év múlva fordulnak termőre,és rengeteg emberi munkát igényelnek /metszés/
    Ezzel nem cáfolni akarom,amit állítasz,de csak pontos adatok ismeretében lehet verifikálni.
  • ostoros
    #2
    Az árpának töredéke kerül a sörbe. A legnagyobb része takarmány. A növényolaj pedig élelmiszer.
  • esztyopa
    #1
    A végtelen árpaföldek /sör/ napraforgómezők,repceföldek /olaj/ -dohány/kávé/tea stb ültetvények több profitot hoznak !
    /Gyümölcs helyett vitamintablettákat zabálunk,ami még több profitot hoz !
    /A börgerking,meg a meki NEM zöldségbolt/
    Ecce homo