4
 • kvp
  #4
  Nallunk mindegyiket hasznaljak, csak nem mindegyiket az allam. Egyebkent van sajat fejlesztesu, igazi magyarosch.

  Viccen kivul, meg a viberben is van hatso kapu az izraeli allami szerveknek, pl. tavolrol be tudjak kapcsolni barmelyik keszulek mikrofonjat es kamerajat. De a messenger sem jobb sajnos.

  Az intel procikban a PXE alapbol benne van, ehhez van kulcsa az intelnek, az amerikaiaknak es meg akinek a root kulcsat beleraktak. A kinai cegek altal gyartott gepekben meg a kinai allam kulcsa is benne van. Persze ezek lecserelhetoek de ahhoz szet kell hack-elni az alaplapokat es eleg sok teglazza magat ha kiutjuk a kulcsokat.

  Sajnos mindenki kemked mindenki ellen. Pl. az amerikaiak utan a sajat kotelezoen beepitett router LI interface-eiken at kemkednek a kinaiak (lasd pl. a Cisco eszkozok, dokumentalt LI kepessegeit), akiket meg pl. az anonymous az onion exit pontokon keresztul figyel es nyulja le az amerikaiaktol ellopott anyagokat. Az oroszok profibbak, oket kozel lehetetlen megfigyelni, mert a nagyon titkos helyeken egyszeruen nincsennek szamitogepek, meg szovjet gyartasuak sem. (azoknak a nyugatrol kiszivargott eredeti terveiben is volt direkt belejuk rejtett hatso kapu meg a 80-as evek vegen, a 90-esek elejen)
 • Elef
  #3
  Intel procik a 4. generációtól izraelben lettek tervezve, nem véletlenül.
  Sajnos nekem is ilyen van és volt már, hogy furcsa egybeesések történtek, mintha a multi nagyvállalatoknak is meglennének ezek az eszközök lekérdezni a munkavállalóikat (pl engem).
 • morguldae
  #2
  Izrael bárkit is segítene? Á nem! - van azokban a kémprogramokban egy-két hátsó ajtó mellyel maguknak is továbbítanak minden adatot :-)
 • fonak
  #1
  Meglepne ha nálunk nem használnák valamelyiket.