21
 • Blage7
  #21
  Tanácsodra újra nekifutottam a VGChartz-on, Doom (2016)
  PS4 - 2.92 millió
  Xbox One - 1.45 millió
  Nintendo Switch - 0.43 millió
  PC - 0.38 millió

  Nem tudom ezt a kétmilliós PC-s eladást hol nézted, lehet igazad van, mert pl. Redditen is 1.37 milliót írnak, mindenesetre ez az oldal ennyit ír. Hidd el, hogy nem a kisujjamból szívtam ki az infót. De a lényeg változatlan marad, miszerint konzolra többet adnak el belőle.
  A hozzászólásod többi részéhez pedig annyit, hogy sok játékfejlesztő igen hamar lehúzhatná a rolót ha úgy gondolkodna mint Te. Mert konzolra a kutya nem venné meg a terméket (félkész játékot minek is), PC-n meg a játékosok (a mostanság látott helyzetből kiindulva) vagy letöltené, vagy megvárna valami leárazást vagy nem is játszana vele, mert nincs elég erős PC-je. Egy játék után csődbe is mehetnél. A legutóbbi RDR 2 cikknél is (ahol a hivatalos PC-s megjelenésről van szó) is rögtön az első kommentek között volt, hogy lesz e vajon hozzá crack. Külföldi fórumokon a rengeteg "PC Master Race" agyhalott is büszkén hangoztatja, hogy majd ők jól lekalózkodják a játékot, mert hát meg kell mutatni a Rockstar-nak, hogy mit érdemelnek amiért a játék később jelenik meg. Hőzöngtek amikor a Blizzard bejelentette a konzolos Diablo 3-at (holott anno a Diablo 1 is megjelent konzolokra, sőt, még a WarCraft 2 is), hőzöngtek amikor bejelentették a mobilos Diablo játékot, annak ellenére hogy tudni lehetett hogy készül a Diablo 4 is. Hőzöngnek hogy a konzol exkluzív játékok mennyire a játékipar rákfenéje, aztán meg megállás nélkül sorolják, hogy "hát de sztímen több ezer ekszklúzív van". Az nem baj, hogy azok 90%-a egymást másoló indie pixelhalmaz, meg soha el nem készülő early access cím, de mivel azok PC-n exkluzívak, ezért azokkal nincs baj. Hőzöngnek, hogy a mobilos játékok miatt terjedtek el a mikrotranzakciók (amiben van igazság), viszont azt már elfelejtik, hogy az egész lootbox meg "vegyé' skint 5 dolláré'" dolgot a Valve vezette be a CS-ben. Bármilyen hír kapcsán csak a hőzöngés, aminek a PC-n kívül máshoz is köze van. Érdekes, konzolos fórumokon nem találkozok ezzel a jelenséggel, ott csak a játékokkal foglalkoznak vagy hogy éppen hardverileg mi várható a későbbi konzolokban.
  Tény hogy a PC erősebb, bár nyilván ha ötször annyiba kerül, akkor el is várható hogy erősebb legyen. A konzoloknak sosem volt célja, hogy a gamer PC-kel felvegyék a versenyt, ugyanúgy mint ahogy a Ladának sem célja hogy felvegye a versenyt a Ferrarival. Csupán egy olcsóbb alternatívát kínálnak. Persze lehet mondani, hogy ha ugyanannyi pénzből összeraksz egy PC-t mint amennyibe mondjuk most egy PS4 kerül, akkor is erősebb lesz. De hogy nem fog sokáig kitartani az biztos. Nézd meg a PS3-at, 2006-ban jelent meg, de majd 10 évvel később olyan játékok jelentek meg rá mint az Uncharted 3, The Last of Us, GTA V és röccenés mentesen futottak. A PS4 2013-ban jelent meg és 5-6 évvel később olyan játékokat futtat röccenés mentesen mint az új God of War, Red Dead Redemption 2, Spider-Man, Days Gone... És meg merem kockáztatni hogy a közel jövőben megjelenő címek (Cyberpunk 2077, Death Stranding, Modern Warfare...) esetében sem lesz másképp.
  Mutass egy olyan PC-t, ami ennyi pénzért erre képes.
  Az meg hogy kontrollerrel csak elborultak tudnak játszani... Másokra mutogatsz csak mert Te béna vagy valamihez, teljesen komolytalan.
  Billentyűzet és egér jó az FPS-ekhez meg stratégiához, ezért szoktam ezeket PC-n játszani. Minden másra (foci, platformer, verekedős, TPS, stb...) nekem tökéletes a kontroller.
  És ahogy ugh-nak is írtam, neked is lett volna lehetőséged másnál kipróbálni a konzolt, de inkább megvetted. Szíved joga, csak aztán ne csodálkozz ha ugyanazt mondom neked is, hogy hatott rád a hype.
  Én is a PS4-et csak megjelenés után 3 évvel vettem meg, mert elkezdtek rá olyan játékok megjelenni, illetve olyan játékokat jelentettek be amik felkeltették az érdeklődésem: Uncharted 4, Ratchet & Clank, Detroit Become Human, Horizon Zero Dawn... Később meg jött a Spider-Man, God of War, Days Gone, stb... Sok órányi szórakozás, nem pedig jajgatás, hogy miért nincs még több pixel, miért nincs még több FPS, miért nem támogat minden csili-vili hülyeséget amit sokszor a játék hevében észre sem vesz az ember.
  Végezetül csak annyit, hogy nincs azzal semmi baj, hogy Te a PC-t preferálod, azzal sincs hogy elmondod a véleményed, azzal már inkább hogy mindenkit elborultnak tartasz aki másképp gondolkodik mint Te.
 • Macropus Rufus
  #20
  "A konzolt azert vettem mert megtehetm, hogy vegyek egy eszkozt azert hogy megnezzem mit racsniztok ennyire"
  nekem is pnt ezért van egy ps3-om. Anno egy volt kollégám nagy konzolos gémer volt és ment a vita mindig, hogy a pc egy shit bezzeg a konzol. Vettem egyet. Hááát nem kellett volna. Irányítani kontrollerrel akármit is csak az elborultak tudnak. (okés. GT lehet vele csapatni meg a RayMan-t :) ), a grafika középszerű, erősen butított. Semmiféle képkorrekció nincs (élsimítás és társai). És a kis rohadék támogatja a bill/egér kombót... csak a ps3 főmenüjében... Szóval igazad van, tényleg érthetetlen számomra is ez a nagy hype. Gondolom a ps4- esetében is ez van. Nagyobb a füstje mint a lángja.
 • Macropus Rufus
  #19
  én azt csinálnám a gyártók helyében, hogy konzolra kiadott játék full extrás verziója csak pc-n lenne elérhető. Azért az 1xü ok miért, mert a konzol sehol sincs a pc-hez képest grafikában teljesítményben, játszhatóságban stb... Szóval a játék kommerz része a konzolon fut, de a játék csak pc-n mutatja meg igazából, hogy mire is képes.
 • Macropus Rufus
  #18
  "Doom: PC - 0.37 millió | Xbox One - 1.43 millió | PlayStation 4 - 2.71 millió"
  azért ennek a 370.000db-os DOOM pc eladásnak fussál neki megint. Az általad megnevezett oldal is 2 millióra teszi a pc eladásokat.
 • Blage7
  #17
  Ejha, de felzaklatott Téged valami. Mindenkivel ilyen szép, választékosan beszélsz, vagy néha tudsz emberi módon is viselkedni?
  Bár más cikkekhez való hozzászólásaidból ítélve nem igazán... Na mindegy is, azért válaszolok.
  Nem, nem sikerült a kis konzolos szívembe beletaposnod, ugyanis én nem "pécés" vagy "konzolos" vagyok hanem játékos, már gyerekkorom óta. Játszok PC-n, PlayStation-ön, Xbox-on, Nintendo-n, asztali és hordozható konzolokon is, sőt, a munkahelyi szünetben néha még a telefont is szoktam nyomkodni, emellett elég szép játékgyűjteményem is van.
  Örülök hogy megteheted hogy megveszed a konzolt, csak hogy aztán fikázhasd minden elemét, váljék egészségedre. Bár véleményem szerint a suttyóság netovábbja, hogy mindent megveszel rá, aztán habzó szájjal ugatod tele a fórumokat hogy mi mennyire szar, meg mindennek vissza kéred az árát. És emellé még van egy rossz hírem is: ha megveszel valamit a hype miatt, akkor bizony hatott rád az agymosás, mert "csakazértis látni akarod hogy mire megy a recsi". Pedig elég lenne csak megnézni mondjuk néhány videót az interneten vagy esetleg ne adj isten, kölcsönkérni vagy másnál kipróbálni a játékot, hogy eldöntsd hogy ez neked tetszik e vagy nem, de Te elég pofátlan vagy hozzá, hogy állandóan visszakuncsorogd a pénzed miután már végigjátszottál valamit.
  Az hogy mi mennyire érdemli meg a hypeot, az megint egyéni ízlés kérdése. Szerintem például az Uncharted 4 megérdemelte a hypeot, míg pl. a The Witcher 3 nem. Sőt, ha hiszed ha nem, szerintem a Half-Life 2 sem érdemli meg a "minden idők legjobb FPS-e" címet, ahogy sok helyen emlegetik, mégsem megyek a falnak emiatt.
  Te viszont látványosan szétvakarod magad amikor konzolos témáról van szó és szórod mindenkire a "hülye, balfasz, szar" jelzőket. Mert ugye mindenki hülye, csak Te vagy helikopter.
  Tipikus iskolapéldája vagy a külföldi fórumokról elterjedt "PC Master Race" jelenségnek, akik ki tudja milyen okból, de valamiért felsőbbrendűnek érzik magukat, csak mert egy-két ezer dollárral többet költöttek a platformjukra.
  Az hogy mennyire tudom hogy mi a játék meg mi nem, azt inkább ne vitassuk. Ahogy mondtam, elég szélesen lefedem a témát, Te pedig eddig az "aranyba csomagolt szaron" kívül semmi értelmes érvet nem hoztál fel.
  A sajtó le van kenyerezve, ezt nem kétlem. Sőt, kapaszkodj meg, néhány híresebb YouTube csatornán is vannak szponzorált reklám videók. De ahogy mondtam, meg kellene tanulnod normálisan tájékozódni, nem csak azt nézni, hogy "na mire fel ez a recsi".
  A Red Dead Redemption 2 jó játék, tucatnyi játékbeli lehetőséggel és elfoglaltsággal amivel a sztori mellett is rengeteg időt eltölthetsz, a Read Dead Online-ról nem is beszélve. Az hogy Te olyan hülye vagy, hogy órákig csak lovagolsz jobbra meg balra, az nem más játékosok hibája.
  Az hogy meg mennyire vagyok nyomorult mert pörgök azon amit leírtál... Én kérek elnézést, hogy egy fórumon reagáltam arra amit mondtál. És nem, nem azon pörgök, hogy játszottál e velük vagy nem és úgy alkotsz véleményt. Én arra reagáltam, hogy minden második mondatodban ellent mondasz saját magadnak. Ha tudod hogy egy cég szar játékokat csinál, akkor minek veszed meg a következő játékukat is? Ez olyan mintha egy rendezőnek nem tetszett volna az első néhány rendezése, de azért továbbra is beülsz a filmjeire. Szimplán csak hülye vagy.
  Én az Alkonyattal voltam így, megnéztem az első részt, mert csak annyit tudtam róla hogy vámpírok vannak benne, láttam hogy ez nem nekem való, a többit nem néztem meg, bármennyire is "recsiztek" rá az emberek. És ezek után még nagy mellénnyel kijelented, hogy rád nem had semmi hype meg média, szimplán csak kíváncsi vagy. Persze, mi meg el is hisszük...
  Úgy érzem már így is eleget koptattam a billentyűzetet miattad, majd ha esetleg megtanulsz normálisan reagálni, nem pedig úgy mint egy hisztis 10 éves akinek arra áll a kis fütyije hogy mennyire vagányul káromkodik, akkor esetleg még beszélhetünk.
  Addig is kívánom, hogy ne legyél ennyire feszült, hidd el, nem éri meg..
 • ugh
  #16
  Es akar tetszik akar nem, nem hat ram a medi agymosoda.
  Ezek ele nem ezert ultem le mert aaaaa milyen jo mert azt irta valami hozzad hasonlo retardalt.
  Teljesen objektiven es kivancsisagbol, hogy mi ez a nagy toltolt hype es sajto felszopas ekorul a szar korul. Majd ment a refund.
  Ezert latom azt amit te a racsnizastol nem.
  Meg fogsz lepodni, de a sajto igy vagy ugy le van kenyerezve. Sokszor csak siman majmoljak egymast. Mert azt kell irni mivel a masik "meno" ujsag is azt irta.
  Es a gyokerek megveszik es tetszik is nekik a szar ha sokat tolod a hulye fejukbe.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.06.11. 19:27:06
 • ugh
  #15
  Latom beletapostam kicsi konzol szivedbe.
  Te szegeny.
  Remelem azert fajt.
  A konzolt azert vettem mert megtehetm, hogy vegyek egy eszkozt azert hogy megnezzem mit racsniztok ennyire (es mert ez a munkam).
  Elarulom a nagy titkot.
  Semmi nincs ocsem erre a szarra ami megerdemelne ekkora hype-ot.
  Ami jo az mind multiplatform cim.
  (azota kijott a days gone ami nem volt rossz de nem is akkora dorrenet)
  Halvany fingos sincs mi a jo jatek es a jatek fogalmaval se vagy tisztaban ez latszik.
  A red dead jo jatek?
  Biztos.
  Nagyon jo fel oarat lovagolni majd fejbecsurni valakit egy lovessel majd lovagolni fel orat.
  Ez egy szep szines pairba csomagolt babacsorgo a szellemileg csak arra eretteknek.
  Es igen bazmeg kiprobaltam a rockstaros jatekokat ezert tudok velemenyt alkotni te szerencsetlen.
  Ha azt irtam volna hogy utalom de egyet se probaltam ki akkor a azon porognel te nyomorult.
  Igazi hulye vagy bazmeg :D
 • Elenax
  #14
  meg kell hozni ezt a játékot a pc felhasználók számára
 • Blage7
  #13
  "nem jatszok rokstaros szarokkal."
  Ehhez képest aktívan kommentelsz egy Rockstar-os játék alá és még azt is tudod hogy a processzoron melyik magra dobta a főszálat a GTA 5 PC-s portja... De nem, Téged nem érdekel...

  "ps4-es exkluzivok egy centivel nem jobbak mint azok amik minden platformra kijonnek."
  "Mindharommal jatszottam mivel van ps4-em."
  "A parasztvakitos csilivi a konzol sajatja mert konnyu eladni a suttyo tomegnek.
  Kisfaszfej tizeneves meg a nagyfaszfej 20-30-as."
  "Valakinek meg a szar csillogos papirban is aranyrud.
  Mehfelelo igenyszint kerdese.
  Valakire nem hat annyira a hype es a media agymosasa."

  Gratulálok, szépen besoroltad magad. Szerinted egy fos a PS4, de azért megvetted és játszol vele. Szerinted csak suttyók játszanak vele, de azért alkalmanként Te is leülsz elé. Rád nem hat a hype meg a média agymosása, mert van igényszinted, ehhez képest minden, a kommentekben felsorolt PS4 exkluzívval játszottál. Ha a háztartásodban mindenki rühelli a konzolt, akkor minek vetted meg? Jaj... Csak nem hatott rád az agymosás? Legalább ne röhögtesd ki magad öregem...

  Klisés volt az Uncharted, persze hogy az. Mint ahogy minden második játék klisés. Mint ahogy minden második film klisés. De mégis szórakoztat. De a Te logikád alapján ("A masik ketto meg olyan amibol lattunk mar feltucatot. Azert a nagy recsi mert jol neznek ki ahhoz kepest, hogy egy abakuszon mennek." akkor ezentúl ne nagyon játsszunk semmivel, mert minden játékból láttunk már hasonló féltucatot. Sőt, filmet se nézzél, semmit, mert minden műfajból készült már több tucat... Gondolom az Uncharted epizódokat is úgy játszottad végig, hogy közben köpködted a TV-t hogy mekkora szar. Röhejes hogy mekkora vetítőgép vagy...
  Nem az ellen ágálok hogy ezek a játékok maradjanak konzol exkluzívak, sőt. Gamerként örülnék ha minél több emberhez eljutnának az ilyen remek játékok. Csak hát, ahogy mondtam, egyeseknek semmi nem elég... Itt vagy Te példának. Neked minden szar, neked minden unalmas, neked minden tucattermék. Rád nem hat a hype és a média és a reklám, de azért beletúrsz a szarba és meghenteregsz benne mielőtt visszaülsz a magas lóra és tovább köpködsz.

  "Az mondjuk nem merul fel hogy ezek a szamok szepen kozmetikazottak. Nyilvan."

  Nem kizárt hogy kozmetikázottak, de nyilván nem túlzó mértékben. Vagy gondolod ha az irodában a jelentésben odapöttyintenek még pár milliót, az nem fog senkinek feltűnni? Ne fárassz... És ha már kozmetikázás és a Steam-re hivatkozás:
  https://www.eurogamer.net/articles/2018-07-06-valve-quietly-blocks-new-method-to-estimate-steam-sales-figures

  https://www.polygon.com/2018/7/6/17542506/steam-games-sales-data-leak

  Alig 3 hónapos hír mindkettő... De nyilván ez is gonosz agymosás a média által, a Steam szent és sérthetetlen, áldassék Gabe neve.
  De akkor nézzük a Steam statisztikákat, mennyien játszanak a nagy játékokkal Steam-en jelenleg (multiplatform címek)...
  https://store.steampowered.com/stats/?l=english

  GTA V: 46.720 játékos
  Monster Hunter World: 27.472 játékos
  Assassin's Creed Odyssey: 27.522 játékos
  Fallout 4: 24.846 játékos
  The Witcher 3: Wild Hunt: 11.578 játékos

  Hmm... Bocsáss meg ha nem vagyok elájulva ezektől a számoktól. Nézzünk 2017-es eladási statisztikákat (a többit ugye szépen eltüntette Gabe bácsi...): https://www.statista.com/statistics/499390/leading-pc-steam-games-by-unit-sales/

  GTA V: 3.462.000
  The Witcher 3 - Wild Hunt: 1.895.000
  Dark Souls III: 1.023.000
  Call of Duty - WW2: 840.000

  Nem is folytatom... Az Uncharted 4-ből több mint 8 millió példány kelt el fél év alatt. És az exkluzív cím. Még ha a dobozos kiadásokat is hozzácsapjuk, mondjuk azt hogy 4 multiplatform cím PC-s verziójából adtak el annyit együtt véve mint egy PS4 exkluzív játékból. És ez csak a megjelenés után 6 hónappal volt, ki tudja a mai napig mennyit adtak el.
  Így is hosszúra nyúlt már ez a komment, úgyhogy befejezem, végezetül csak annyit, amit már úgy is elmondtam: ezek tények, számok, ott vannak a források, utána nézhetsz ha akarsz, vagy keress más forrást Google-ben, de akárhogy is köpködsz, ezek nem fognak változni, így csak magadat égeted. • ugh
  #12
  "Miért csak 70%? A grafika jó, a karakterek jól megírtak, a játékmenet hangulatos és elég hosszú is ahhoz hogy ne érezzük túlnyújtottnak. Ez miért csak 70%? Hiába, van akinek semmi nem elég..."
  Valakinek meg a szar csillogos papirban is aranyrud.
  Mehfelelo igenyszint kerdese.
  Valakire nem hat annyira a hype es a media agymosasa.
  Es de, kurvara tulnyujtott es vontatott volt.
  Nem jo, mennyisegben es aranyban kovettek egymast a jatek reszei.
  Tul sok es hosszu a csimpaszkodos resz. Sok cutscene es mujatek volt benne. Lasd a kolyokkori , a hazban kovalygos reszt. Na az kurvara dogunalom volt.
  Iskolanpeldaja volt aznir palya annak hogy rohangasztassuk maszassuk a jatekost 10 m2-es teruleten minel kevesebb belefektetett munkaval.
  Kibaszott klises volt (az osszes uncharted az)
  Sokszor inkabb faraszto volt mint szorakoztato.
  Es ezt ok is ereztek mert a lost legacy sokkal jobb jatek lett.
  Annak adnek egy 85-ot.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.10.24. 18:39:55
 • ugh
  #11
  Nem szar mivel nem jatszok rokstaros szarokkal.
  Az mondjuk nem merul fel hogy ezek a szamok szepen kozmetikazottak.
  Nyilvan.
  Konzolon sok kis gyoker ezeket nyomja pc-n meg ezer mast.
  Anyam 62 evesen hidden objectezik, farmot epit meg hasonlok, csajom meg logikai jatekokkal jatszik.
  Egyik sem konzolon.
  A gyerek forniteozik, overwatchozik. O is pc-n teszi. Nem is szereti a konzolt.
  En pc elott ulok es neha ulok le az abakusz4 ele.
  Nem hinnem hogy annyira elutnenk az atlagtol akik jatsznak.
  A parasztvakitos csilivi a konzol sajatja mert konnyu eladni a suttyo tomegnek.
  Kisfaszfej tizeneves meg a nagyfaszfej 20-30-as.
  Azert nezz meg egy steam kimutatast mennyi az aktiv felhasznalo mielott idebaszol egy ujabb statisztikat.
 • ugh
  #10
  Mindharommal jatszottam mivel van ps4-em.
  A detroit konkretan nem jatek.
  A masik ketto meg olyan amibol lattunk mar feltucatot.
  Azert a nagy recsi mert jol neznek ki ahhoz kepest, hogy egy abakuszon mennek.
  Amugy semmi extra.
  Vs Hellblade, es barmelyik szabadon valasztott batman jatek pl.
  Azert a far cry primal kornyezete siman nezett ugy ki, de az openworld nem egy kietlen hattergarfika.
 • Paddy
  #9
  "Raadasul a ps4-es exkluzivok egy centivel nem jobbak mint azok amik minden platformra kijonnek."

  Egy Detroit-God of War-Spiderman hármasa után ezt elég merész dolog kijelenteni.
 • Blage7
  #8
  "A rockstar meg egy kreten ceg."
  "Igenytelen, fillerbaszo amatorok."

  Ha a Rockstar kretén cég, és amatőrök, akkor miért foglalkozol az általuk készített játékokkal? Szar lehet úgy "szórakozni" hogy közben esz a méreg.

  "Hoznak a nagy budos lofaszt.
  Sok haztartasban van pc es konzol is."

  Nem hoznak több pénzt, mert sok háztartásban van konzol meg PC is? Ez körülbelül olyan érv, hogy az autóillatosító nem hoz sok pénzt a gyártójának, mert van a háztartásban motorkerékpár is. Nettó hülyeség.
  De csak a Te kedvedért, álljon itt néhány eladás egyidőben megjelent multiplatform játékokról, a VGChartz adatai szerint:
  The Witcher 3: PC - 0.91 millió | Xbox One - 1.63 millió | PlayStation 4 - 5.15 millió
  Battlefield 1: PC - 0.76 millió | Xbox One - 5.11 millió | PlayStation 4 - 7.22 millió
  Fallout 4: PC - 1.39 millió | Xbox One - 4.92 millió | PlayStation 4 - 8.34 millió
  Overwatch: PC - 0.91 millió | Xbox One - 2.55 millió | PlayStation 4 - 4.34 millió
  Doom: PC - 0.37 millió | Xbox One - 1.43 millió | PlayStation 4 - 2.71 millió

  Ahogy látod, még a gyengébben teljesítő Xbox One is lehagyja az eladásokban a PC-t, minden esetben és ez csak néhány példa. De nézzünk mellé néhány PS4 exkluzív címet is.

  Horizon Zero Dawn: 5.19 millió
  Detroit Become Human: 1.04 millió
  God of War: 4.84 millió
  Uncharted 4 - A Thief's End: 10.10 millió

  Érdekes, itt is még a leggyengébben teljesítő eladás is lehagyja a The Witcher 3 PC-s eladásait, pedig az szinte mindenki szerint egy RPG mestermű és a CD Projekt Red egy olyan csapat, akiknek meg kell hálálni a munkát.
  A hardver gyártó hasznát meg meg sem említem. Gondolhatod az AMD mit kaszált több mint 80 millió eladott PlayStation 4 konzol után. De nyilván, mint sok más, külföldi fórumon hangoskodó szerint, gondolom szerinted is a konzolok csak visszahúzzák a hardveres fejlődést, bár én érdekes módon úgy hallottam, hogy a technológiai fejlődés most is zajlik (RTX kártyák például), nem pedig arra várnak a mérnökök hogy a Sony vagy a Microsoft kiadja az ukázt...

  "a ps4-es exkluzivok egy centivel nem jobbak mint azok amik minden platformra kijonnek."

  Talán nem jobbak, de a Sony azért fizette a fejlesztőket, hogy az ő platformjukon jelenjen meg. Tudod, mint amikor fizetsz egy szabónak az öltönyért. Biztos jól állna máson is, de Te fizettél érte, így az csak a Tiéd.
  A Sony pedig jól teljesít fényképezőgépek/kamerák és televíziók terén is, ugyanúgy mint filmek és videojátékok terén is, így köszönik szépen, de jól megvannak Vér István fröcsögése nélkül is.

  "Egy uncharted 4 ugy kapna pc-n 70%-ot a userektol mint a huzat."

  Miért csak 70%? A grafika jó, a karakterek jól megírtak, a játékmenet hangulatos és elég hosszú is ahhoz hogy ne érezzük túlnyújtottnak. Ez miért csak 70%? Hiába, van akinek semmi nem elég...
  És ez dióhéjban a "csakapécé" tábor problémája. Mindig elvárják hogy CSAK és KIZÁRÓLAG velük foglalkozzanak. Mindig mindenből több kell, nagyobb kell, szebb kell és amikor megkapják? Nem elég... Ez az effekt szar... Az a fűszál gagyi... Dögunalmas... Nincs mit csinálni... Miért nem fut el egy 10 éves rozoga szar PC-n, biztos szarul van optimalizálva... Majd megvárom a Steam leárazást... Vagy ott a torrent, jól letöltöm, aztán azzal magyarázkodok, hogy "há' de nincs demo hogy kipróbáljam, úgy meg nem adok ám pénzt érte, ha teccik a játék, megveszem, becsszó..."
  Ezért éri meg jobban a fejlesztőknek a konzol piac. Fix hardver, így egyszerűbb rá fejleszteni. Nincs torrent lehetőség, mint a régi konzolok esetében. És a játékosok a játékról beszélnek, nem FPS számokról, meg processzor magokról, meg arról, hogy mennyire fillérbaszó az adott fejlesztőcsapat.
  Tudod, a tények már csak ilyen makacs dolgok. Attól mert Te meg vagy sértődve és hisztizel, még nem fognak megváltozni.
 • ugh
  #7
  A rockstar meg egy kreten ceg.
  Szerintem a jatekaik is szarok, h valaki leveszi a hu mekkora szabadsag szemuveget az siman latja.
  A gt5 portja meg ugy volt szar pc-n ahogy az osszes tobbi.
  Ht-s Smt-s procikon le kellet tiltani a ht-t, smt-t mert a buzija nem a masodik fizikai magra dobta a foszalat hanem a masodik szalra.
  Igenytelen, fillerbaszo amatorok.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.10.24. 05:20:36
 • ugh
  #6
  Hoznak a nagy budos lofaszt.
  Sok haztartasban van pc es konzol is.
  Ha pc-re jott volna a gta5 hamarabb es 2 ev kesessel konzolra a szam nagyjabol a forditotja lenne.
  Nem jobb uzlet csak nagyobb a hype.
  Raadasul a ps4-es exkluzivok egy centivel nem jobbak mint azok amik minden platformra kijonnek.
  Egy uncharted 4 ugy kapna pc-n 70%-ot a userektol mint a huzat.
  Vagy a horizon amit amugy a bun unalmas ac origins is szenne alaz mint jatek, mind hangulat tekinteteben pedig az multiplato.
  A sony odafigyel, hogy romma hypeolja a jatekait mert a filmiparon kivul ez az egy agazata van ami nem doglodik.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.10.24. 05:14:29
 • Blage7
  #5
  A helyzet az hogy a "szutyok" konzolok mérföldekkel több pénzt hoznak a fejlesztőnek/kiadónak mint a PC. Példának okáért a Vysda és a VGChartz adatai szerint a GTA V PC-s verziója körülbelül 2%-át tették ki az összeladásoknak, a legtöbbet a PS3 és a PS4, utána az Xbox360 és végül az Xbox One. Valóban, minősíti a céget, hogy profitálni akarnak a termékükből, nem pedig csak puszira osztogatni azt ami évek munkájába került.
  Ezt kellene már a "csakapécé" tábornak megjegyeznie, ez üzlet, nem szeretetszolgálat, nem fog senki bagóért dolgozni csak azért mert az általad választott platformon több a csili-vili effekt.
 • quatlander
  #4
  Nem ártana
 • monk00
  #3
  El bírnám viselni :)
 • Ender Wiggin
  #2
  A GTA V PC-n nagyon szuper. Nem abból erednek a problémái, hogy rosszul portolták, hanem, hogy eleve egy konzol játék, konzolos mechanikával, grafikával. Így aztán az RDR2 sem hiszem, hogy PC-n szarul sikerülne.