25
 • Omega
  #25
  Megértettem, hogy miről beszélsz csak nem írok ide regényeket. Egy olyan vállalat esetén, mint a face jó üzletember nem attól lesz valaki, mert szépen öltözködik, hanem mert olyan információk birtokában van, amik a világot megelőzik. Az amit te üzleti és programozói (inkább CIO) képességként elkülönítesz, az valójában nem az aminek gondolod, meg nem is biztos, hogy szétválasztható.
  Utoljára szerkesztette: Omega, 2018.10.22. 18:59:12
 • TokraFan
  #24
  Nem ez volt a mondandóm lényege, hiszen amit mondasz, az egyértelmű! A lényeg az, hogy milliárdos cég akkor is létrejöhet, ha az alkotó egyébként segg hülye az üzlethez! Ez nem von le semmit a szakmai képességeiből. Cukinál sem a programozói képességeit kérdőjelezem meg...De nem üzletember.
 • Omega
  #23
  De a minecraftban milyen további fejlesztési lehetőség van? Milyen hatása van gazdasag egészére? Jelentett e valamilyen előrelépést az informatikában? Az egy sokkal kisebb projekt, semmiképpen sem összevethető a Facebookkal, inkább csak egy értékes terméknek nevezném, a facebookot pedig szokták platformnak nevezni. Az ilyen termekeket időnket megveszik, eladják a nagyok.
 • quatlander
  #22
  "kutakodik az emberek magánéletében, a szexuális magatartástól kezdve mindenről információkat gyűjt, majd azt pénzért továbbítja másoknak."

  Ráadásul ezekkel a poszt/kép/akármi lájkolásokkal (konkrét emojikkal) még össze is ugrasztják online az ismerősöket, van mikor már komoly vitákat, ellenérzéseket generálva, vagy gyanúkat ébresztve. Fiktív példa: Miért "szívecskézi" egy faszi folyamatosan a párom a fotóit. :))
  Utoljára szerkesztette: quatlander, 2018.10.22. 07:36:06
 • TokraFan
  #21
  A minecraft-os srác is milliárdos céget épített...ja nem! Tökegyedül csinált egy szoftvert, a tömeg pedig felkapta anélkül, hogy egyetlen petákot költött volna marketingre, vagy bármiféle üzleti vénával rendelkezett volna, mégis lett egy milliárdos cége. De neki volt annyi önkritikája, hogy kiszállt még időben, mert csak egy egyszerű programozónak tartotta magát -ezt le is nyilatkozta-, nem pedig üzletembernek. El is adta a céget 4,5milliárd dollárért a Microsoftnak. Itt az élő példa, hogyan lehet nulla üzleti képességekkel, milliárdos céget "építeni".

  Cuki meg az ő "kis csapatom" -minden második szava ez-, egy absolute hasonló helyzetről elhitte, hogy üzletembernek született. Látjuk is az eredményét, egy trágyahalom az egész cég. Ennyi a történet, akár megérted, akár nem.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.22. 02:24:47
 • cateran
  #20
  De jo pelda....Kerlek meselj az FB allami tamogatasairol.../arcpalma...
 • cateran
  #19
  Ott kint a nagyvilagban, ahol a profit az isten...felepiteni 1 multimilliard dollaros ceget....ja, egyszeru programozo...es a gyikemberek iranyitjak, meg a Soros....
 • Omega
  #18
  Egy üzletember korán meglátja a piaci lehetőséget és kemény munkával sikerre viszi az adott terméket szolgáltatást, ezáltal új értéket teremt. Az új érték teremtése alatt azt értem, hogy ez gazdasági szempontból racionális folyamat eredménye, tehát hatékonyan használja a gazdasági erőforrásokat (munkaerő, pénz, stb...), és ezáltal profitot állít elő. Az új érték fogalmának nem követelménye, hogy ne legyen az adott piacon konkurencia, vagy ne létezzen más hasonló megoldás. Mészáros lörinc tevékenysége nyilván se nem racionális, se nem korán meghozott döntéseken alapul.
  Utoljára szerkesztette: Omega, 2018.10.21. 14:07:05
 • Skynet85
  #16
  Jöjjön már az a rész amikor azt mondod, hogy Te sokkal jobban tudnád csinálni... A tárgyilagos kijelentéseid álltalánosan véve jók viszont ezt szubjektívan rávetíteni valakira akiről csak a neten összesvissza fujt információk alapján alkotsz képet háát... nah de pont emiatt a személyiségi jellemvonás miatt mendő ez a vita szóval én out :D
 • TokraFan
  #15
  Esetleg nézz utána az FB kezdeteinek...Ez a csávó egy szimpla programozó, aki jókot volt jó helyen. Olvasgass pl. interjúkat vele, az ember olyan szinten gyerekes és primitív, hogy arra szavakat is nehéz találni. Ahhoz meg nem tudok hozzászólni, hogy a gazdagsága alapján határozod meg a képességeit.
 • Baker1
  #14
  Ez olyan, mint amikor kiszavaztak az addig jól menő klánomból, amelyet én alapítottam, mivel más elfoglaltságaim miatt nem tudtam felmenni TS-re és/vagy pár war-on nem tudtam részt venni. Távozásomat követően pár hónapra rá be is zárt a klán...
 • Omega
  #13
  Örülnék neki, ha olyan rossz üzletember lennék mint Zuckerberg, tömény hülyeség amit írsz, a világ egyik leggazdagabb emberéről.
 • TokraFan
  #12
  Bármilyen furcsán hangizk, nem mindent kell sikerre vinni, számos esetben egyszerűen arról van szó, hogy tömegek valamiért felhájpolnak ezt+azt anélkül, hogy ezt bárki -marketinges, alapító, akárki- előzőleg eltervezte, megtervezte volna. Az FB erre tipikus példa. Senki nem kérdőjelezi meg, hogy a Facebook fejlesztésénél valamit jól csinált az ember, elvégre léteztek már ilyen platformok, mégis ez terjedt el tömegesen. De az, hogy valaki jó programozó, vagy ne adj isten, van egy jó ötlete amit szerencséjére felkapnak a tömegek, nem jelenti törvényszerűen azt, hogy az illető jó üzletember és vezetőnek is alkalmas ember.

  Cuki egy mezei programozó, nem üzletember. Az embereket pedig nem érdekli, hogy ki a CEO, aki rászokott erre a sz*rra, az akkor is használni fogja, ha nem a tejfeles képű lesz az élen. Az Apple más volt, ott egyrészt Jobs elég sok mindent el is b*szott, pl. a horribilis pénzbe kerülő LISA-t, ami jókorát bukott, és végülis ez indította el a távozását követelő lavinát is. Az Apple életérzést árul, a Facebook meg nem. Teljesen más kategória.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.20. 23:48:08
 • bundasjezus
  #11
  A végeredmény szempontjából ez lényegtelen. Hülyén hangzik, de így van. Egy jó ötlet önmagában semmit se ér, ha nincs aki sikerre viszi.
 • ostoros
  #10
  De hát nem arról szól a rege, hogy magát az egészet lopta a winklewoss??? fivérektől?
 • A1274815
  #9
  "Ott az Apple példája a '80-as évekből. Steve Jobs-ot kipicsázták a saját cégéből, utána beleállt a földbe az Apple. Egy évtized múlva pedig könyörögtek Jobsnak, hogy térjen vissza és mentse meg a céget."

  Ez azért nem egészen így volt. Előbb megvette a cég részvényeinek jó részét a Microsoft, amikor csödközelében volt, majd Bill Gates visszaültette az Apple CEO-jának pozíciójába Steve Jobsot.
 • Sydra
  #8
  Kifejtenéd, hogy miért gondolod ezt? Nem kötekedés képpen kérdezem, hanem tényleg érdekel.
 • ugh
  #7
  Olyan allami hatszellel mint amit kapott, meg egy retardalt foldigiliszta is felepitette volna.
  Gondolom amig ki nem epult addig ado es apamfasza mentesen mukodott.
  A ceget meg ugy toltak a segge ala.
  Egy y generacios hugyagyu a faszi
 • bundasjezus
  #6
  Mégis felépítette a Facebookot. Tehát valamit csak tud. Másrészt a neve, az arca összeforrt a céggel. Ráadásul fiatal, ezért tud szólni a fiatalokhoz is, továbbá befolyásos ember. Ha a helyére betesznek egy X generációs, pocakos, kopaszodó, szemüveges vezetőt - amilyen az amcsi cégek nagy részét vezeti - akkor beleáll a földbe a Facebook.
 • TokraFan
  #5
  Ez a cuki gyerek nem való vezetőnek, ezt nagyjából mindenki tudja. Egy szimpla kis programozó, semmi több. Volt egy jó ötlete és jókor volt jó helyen, ennyi a történet. Attól viszont, hogy írt egy jó appot, még nem válik sem üzletemberré, sem vezetővé. A nyilatkozataiból istisztán látszik, hogy semmi köze a vállalatirányításhoz, ez egy kis hülyegyerek aki jobban tette volna, ha továbbra is csak programozna, a vezetést pedig meg kéne hagyni egy arra alkalmas embernek.
 • ostoros
  #4
  Fenéket. Az ötletgazda az esetek 80%-ában szegényen hal meg.
 • bundasjezus
  #3
  Ott az Apple példája a '80-as évekből. Steve Jobs-ot kipicsázták a saját cégéből, utána beleállt a földbe az Apple. Egy évtized múlva pedig könyörögtek Jobsnak, hogy térjen vissza és mentse meg a céget.

  Öltetgazdát, alapítót kirúgni mindig rosszul sül el.
 • MasterMason
  #2
  Tévedsz, nincs aljasabb vállalat a földön a facebook-nál, ez az antidemokrata kutakodik az emberek magánéletében, a szexuális magatartástól kezdve mindenről információkat gyűjt, majd azt pénzért továbbítja másoknak.

  Nincs a földön még egy olyan aljas vállalat, amelyiknek ennyire aljas diktatórikus képmutató vezetője lenne.
 • nlght
  #1
  Nem szeretem a face-t, de tegyük hozzá, hogy a top 500 vállalat CEO-jából Mark még a jobbik eset akinek van még némi lelkiismerete. Sokkal-sokkal gátlástalanabb pszichopaták is lehetnének helyette. Szerintem kicsi az esély, ha most lecserélik akkor jobb arc kerülne a helyére. Nagy valószínűséggel valami pszichopata kerülne a helyére, aki az anyját is eladná az extra profitért. Az adatvédelmi botrányért lehet hogy felelős bizonyos mértékben, de a közvetlen felelősöket máshol kéne keresni (akik gátlástalanul kimentettek mindent amit az API engedett, illetve azok akik az API fejlesztéséért felelnek). Long story short nem hiszem hogy egy új CEO jobb helyet csinálna a face-ből.