7
  • Zombee
    #7
    Konkrétan a mod ma is ingyenes, a Steam-en kapható változat már egy önálló játék, nem kell hozzá a HL2, sőt semmilyen Source motoros játék. Más kérdés, hogy mióta fizetős, nem történt vele semmi, a sztorinak kb fele van megcsinálva, de ez már mod korában is így volt, egyedül a Source frissült alatta, amit a mod már nem kapott meg. És mivel early access státuszú, így hiába veszed meg, senki sem kötelezi a készítőket, hogy befejezzék, ez is az early access egyik sajátossága.
  • Mosdatlanfalusi
    #6
    A₱₱£€ - így megfelel? :D
  • Kissssss0 #5
    nos a "dollárjelezést" már rég nem azért használják hogy viccelődjenek vele, főleg nem ilyen nagy cégek esetében gondolhatod...

    a black mesa volvo (hoppá még egy "vicc") hasonlítást csak egyszerű példának hoztam fel hogy lehetne ezt okosban is megoldani anélkül hogy bárki veszítene bármit is, még így hogy valve kb teljesen felszámolta önmagát mint játékfejlesztő még mindig jelentős népszerűségnek örvend a rajongók körében... viszont disney/LucasFilm esetében ez nem nagyon mondható el, főleg a solo film és a sw resistance fiaskó után, disney helyében én most azon dolgoznék hogy vissza szerezem az elvesztett bizalmat mindenáron, de ilyen hozzá állással nem igen fog menni.

    ami a hl 1 meg 2 modokat illeti nem csak a black mesa az egyedüli amiben végig lehet élni a teljes játékot, ott van még a sven coop, Obsidian Conflict, synergy mod, stb... mindegyikben vígan végig lehetett játszani az első vagy második rész anélkül hogy valve baszogatta volna bármelyiket is, mindez csak hozzá állás kérdése a kiadók/fejlesztők részéről.
  • takysoft
    #4
    ez a dollárjelezés az "s" betű helyett már a 2000-es évek elején is lejárt vicc volt (a micro$ofttal)
    és tekintve, hogy az Apple nevében nincs "s" betű, szerencsére ki is halt, nem kéne visszahozni.

    De amúgy a Lucas - Disney párhuzam egy zseniális gondolatébresztés.

    Szerintem a fő lényege a dolognak az, hogy a Valve rájött, hogy bármilyen content, FŐLEG, ha ingyenes promotálj a Steam-et.
    Ami a Valve fő terméke most. Nem terveznek Half-Life-ot fejleszteni, és nem igazán fáj nekik, ha valaki egy ingyen megteszi helyettük. Cserébe viszont tolja előre a platformot.

    Teszem hozzá, hogy a Black Mesa sem ingyenes. Régen az volt, és a mod régi verziói elérhetők még sok helyen, de hivatalosan ez fizetős már. És abból meg csurran cseppen a Valve-nak is.

    Plusz mivel Steam-only a dolog (már...), így a Valve kurálhatja a tartalmat. Ha nem tetszik nekik valami, akkor egyszerűen törlik...

    Egy SW picit más. A Lucas és a Disney is mindig igen kényesen kezelte, hogy ki nyúlhat hozzá a dolgaikhoz.
    Emellett konkrétan semmi hasznuk nincs egy fanbase projektből.
    Itt teszem hozzá, hogy a KOTOR 2 kapott remake-et. Nem nagy valami, csak controller support, meg patchek, hogy jól menjen mai gépeken is. Azóta talán a sima KOTOR is, ezt nem tudom, ezer éve nem játszottam vele.
    Ha van egy remake, akkor egyszerűen kevesebben veszik meg.
    Modként meg nem működne szerintem.


    Meg hát alapvetően kérdéses a dolog politikája is. Lehet, hogy a Black Mesa csapat eleve engedélyt kért a Valve-tól (vagy nem, nem tudom :D)

    De a lényeg, hogy nem árt.
    B terv meg az, hogy ha a cég háta mögött csinálsz valamit, akkor legalább add ki, mielőtt hírverést csinálsz belőle :D
    Ami egyszer a netre felkerült, onnét le nem szedi senki.
  • Kissssss0 #3
    nos a di$ney/Luca$Film nem egy valve cég az is biztos, valvének legalább volt annyi esze hogy nem csak zöld utat adtak a black mesa projektnek de még helyet is adtak steamen neki...

    ilyet soha ne várjatok egy di$ney/Luca$Film kaliberű cégektől.
  • wraithLord
    #2
    Szerintem csak simán azért állítatta le, mert megteheti. Nem lesz semmi. Max egy új Sith ruhaszett az SWTOR-ba... :D
    Pedig jó lenne egy új rész. Remaster annyira nem hiányzik, legalábbis ennyi idővel a 2. rész után inkább egy új részt várna az ember, és nem egy ráncfelvarrott elsőt.

    Persze ha a Bioware csinálná, akkor inkább hagyjuk, már ők sem tudnak normális játékot csinálni.
  • mrzed001
    #1
    Ha akarna kiadni remastered verziót, akkor megvette volna fillérekért a srácok munkáját, majd folytatja, felturbózza, és kiadja.
    Mert nulláról ha ő áll neki fejleszteni, az sokkal többe kerül.
    Szóval, nem reménykedek benne sajnos.