24
  • ostoros
    #24
    Ezzel tökéletesen egyet értek. Bizony mindenki hazudik. Az egyetlen iránytű ami bizonyosan eligazítja az embert a világban, az a cinizmus.
  • TokraFan
    #23
    Ez világos, de a posztom ezen része egy folyamatra volt reakció, nevezetesen arra, hogy a tagnak állandó problémája van a nyugattal, amivel addig nincs baj, amíg valós problémákat és a velük kapcsolatos kritikát foglamaz meg, de az a butaság, hogy a "gonosz nyugat hazudik", nem tartozik ezek közé. Mindenki hazudik, induljunk ki ebből, ez még nem minősít egyetlen társadalmi rendszert, kormányt, és semmit sem.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.11. 21:06:53
  • ostoros
    #22
    De komolyan, ez hogy "menjél el, ha nem tetszik" ez nem állja meg a helyét. Ezt bárki mondhatja, akár egy Orbán fan is, amikor védi a mundért.

    Sőt, jobbat mondok, ezt a kínai állam is mondhatja a lakosságának. El lehet menni ha nem tetszik a rendszer.
    Vagy épp az USA elnöke a polgároknak. Menjetek , ha nem tetszik. Ennyi erővel egyetlen rendszer sem kritizálható.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.10.11. 21:01:19
  • TokraFan
    #21
    Neked semmi nem az, ami nem egyezik a véleményeddel.
  • ostoros
    #20
    Ez a fajta érvelés valójában nem érvelés.
  • j0nNyKa
    #19
    stilus
  • TokraFan
    #18
    "Amit mi nem tudunk, hogy ÓRIÁSI nyugati érdekeltségű próbálkozások beavatkozások a hatalomba..történnek"

    Most tudjuk, vagy nem tudjuk? Ha nem tudod, akkor miért írod le egyazon mondatban kijelentő módban, hogy mi is történik ott? Parádés megint...

    "mert a nyugati hatalmak HAZUDOZNAK"

    Mutass már egyetlen kormányt aki nem hazudik, te szerencsétlen agyhalott! Nincs ilyen...Akkor meg mit kivételezel és gyűlölködsz itt a nyugatra állandóan? Ha ennyire sz*r itt neked, miért nem veszed a kis batyudat, és húzol el valami jó kis távol/közel-keleti diktatúrába? Ott majd nem hazudnak neked...Ja, de!
    Csak ott még a neten sem szórhatod az igét mint itt a "gonosz nyugaton", mert másnap visznek a gulágra...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.11. 00:33:43
  • Ellaberin
    #17
    Azért arra ne vegyél mérget, hogy nekik az ott a mennyország. Néha ki-ki kerül a sajtóba 1-1 bányász- , vagy etnikai lázadás, stb. Csak éppen tűzzel-vassal irtják, hogy ez a nemzetközi sajtóba kerüljön. Pont ennek lenne a gúgli is szervilis eszköze, csak a pénzért - na ez az ami gyomorforgató.

    A cenzúra meg sehol sem megengedhető és olyat mondani, hogy ez nagyon is fontos... hát minimum nonszensz. Ugyanekkor a kínai kormány is úgy hazudik, mint az USA - semmi különbség nincs köztük. Ergo egy nagyhatalmi harcban nem fogsz találni egyetlen egy olyan kutyát sem, amelyik ne akarna az alfa hím lenni.
  • overseer-7
    #16
    A kínaiak büszkék arra, hogy kínaiak.
    Náluk az állam mindig is kemény volt... véres történelemmel rendelkeznek.
    Nekik ez a mostani kormány.. állam-kapitalista rendszer most a menyország.

    Istenítik a mostani kormányukat. Egyáltalán nem akarják leváltani a kormányukat... a cenzúráról ők is tudnak.. és a többség egyet ért vele.
    Amit mi nem tudunk, hogy ÓRIÁSI nyugati érdekeltségű próbálkozások.. beavatkozások a hatalomba..történnek az ázsiai területen.

    Erről a kínai kormány értesíti a polgárait.. nagyon is fontos a cenzúra, mert a nyugati hatalmak HAZUDOZNAK ÉS A KÍNAI KORMÁNY ELLEN USZÍTJA A KÍNAI EMBEREKET. szándékosan.. permanens módon, minden lehetséges eszközzel.
    Ezt elégelte meg a kínai kormány. De ez nagyon régóta tart már.
    Amióta Kissinger nyitott kína felé.. és amióta létrejöttek a trilaterális forumok.. azóta a nyugati pénzhatalom BEAVATKOZIK és irányítani próbálja kínát.
  • Sir Cryalot
    #15
    -állítólag, avagy tudomásod szerint...
  • bdzsana
    #14
    Igen ezt sokan mondják, de vajon ők hol élnének szívesebben?
    Egyébként meg nem ugyanaz. Van egy nagy különbség. Lehet, hogy mindkét hatalom tud rólad mindent, de csak Kína akar beleszólni abba hogy élj, és büntet azért ha neki nem tetszik a viselkedésed.
  • hypno
    #13
    Lehet háborogni, fanyalogni, de az emberiség meghatározó része Kínában él.
    Egy profitorientált cég számára ez nagy súllyal esik latba.

    Az USA meg nem sokkal különb mint Kína, csak ők nem kommunista ideológiába, hanem a nemzetbiztonságba csomagolják a privát szféra megsértését.
  • TokraFan
    #12
    1. bassz*n szájba téged a jó hunyorgó senkiházi felmenőd, any*dnak szólogassál be, vele lehet megengedhetsz ilyen hangot te kis sz*rházi.
    2. A gyűlölet csak úgy izzik benned...Senki nem kiváncsi itt a gyűlöletbeszédeidre.

    Bennem? Hehe, eszed az nulla, mint az ismét látható!

    Csak nem féltékeny vagy arra, hogy mások képesek gondolkodni is?

    Mások igen...csak te nem. Különben nem trollkodnál itt állandóan a konteós/ezós f*szságaiddal.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.10. 01:59:53
  • overseer-7
    #11
    bassz*n szájba téged a jó hunyorgó senkiházi felmenőd, any*dnak szólogassál be, vele lehet megengedhetsz ilyen hangot te kis sz*rházi.

    Térjél már észhez.. szocializáltasd, civilizáltasd, kezeltesd már magad te barbár.
    A gyűlölet csak úgy izzik benned.

    Csak nem féltékeny vagy arra, hogy mások képesek értelmesen is beszélgetni?

    Csak nem féltékeny vagy arra, hogy mások képesek gondolkodni is?

    Ha nem tetszik a béke és a nyugalom.. el lehet takarodni más forumokra is.
    Ne ezt a helyet rombold már a mérgező jelenléteddel.
    Senki nem kiváncsi itt a gyűlöletbeszédeidre.
    Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2018.10.09. 22:13:18
  • TokraFan
    #10
    Téged kéne már kitiltani innen a jó büdös p*csába...Ilyen agyhalott troll kevés van, még itt az SG-n is, pedig itt aztán gyűlnek mint légy a légypapírra.
  • bunny
    #9
    don't be evil ... HAHA
  • Ellaberin
    #8
    Azt tudtam is, hogy ez előremenekülés, de kb. olyan szintű, mintha kokain gyártásba kezdenének. ;) 1,5 milliárd embert fognak kábítani a manipulált találataikkal. Ehhez azért kell gyomor, bár látjuk már évek óta, hogy milyen g.ci egy cég.....
  • Sir Cryalot
    #7
    "Adblockerek, csaló hirdetések, hekkerek, a felhasználók személyes adataival csúnyán visszaélő cégek tépázzák az online reklámokba vetett bizalmat, senki nem tudja, mi történik az adataival..." ja meg a mountain view-i főhipsterswindlereket ne is emlegessük:DDD
  • Sir Cryalot
    #6
    Ez ilyen előremenekülésük mert az online hirdetés egy nagy svindli ,épp kibukóban.
  • Ellaberin
    #5
    Azért az szép amikor egy kapitalista cég kezdi kinőni a piaci lehetőségeit, képes egy elnyomó kommunista ország direktíváit is betartani csak, hogy növelni tudja a bevételeit.
    Csak fel kellene már darabolni, mert láthatóan nem bírnak magukkal.
  • kvp
    #4
    Kivetelesen az USA vezetese valami tamogathatot csinal. Nem feltetlen azert, mert ez lenne a helyes, hanem mert a sajat hatalmi erdekeik ezt kivanjak, viszont legalabb elvi alapon is helyes amit csinalnak, meg akkor is ha ez csak jarulekos eredmeny.

    A Google eseteben meg az alkalmazottakat addig biztattak a helyes es polkorrekt viselkedesre, amig tenyleg ugy kezdtek viselkedni. Ez persze egy ponton mar akadalyozza a ceg profittermeleset is, de ez jelen esetben nem akkora baj. Itt ugyancsak jo, hogy a Google szamara visszanyal a fagyi. (es meg be is szol)
  • grobs
    #3
    A Baidu-nak (és persze a yandex-nek), pont a privát szféra állami ellenőrzése a célja. A google-t csak azért nem engedték eddig kínába, mert nem használta az állami szűrőket, és nem adta át a keresési adatokat. Most azért engedik, mert megegyeztek.

    Kínában most tesztelik az állampolgárok pontozási rendszerét. Úgy fognak pontozni mint az Orville idevágó részében, ahol azért nem szolgáltak ki embereket, mert lepontozták őket 20 éve, vagy azért kerül börtönbe, mert ponthatár alá kerül.
  • Mosdatlanfalusi
    #2
    Kina és Oroszország lassan mindenből sajátot fejleszt: x86 cpu-kból is vannak már modelljeik, gondolom, nem kérnek az Intel és NSA koprodukciós backdoorjaiból.
    "Ezek az eszközök a befolyásolás eszközei." - vicces ilyet írni pártállammal kapcsolatban, amelyik realtime arcfelismeréssel és eddig csak a black mirrorban látott pontrendszerrel készül rangsorolni a polgárait.
    Szóval nem kell itt piedesztálra emelni ezeket a senkiháziakat, ugyanolyanok, mint a kapitalista júeszéj és kis barátai, csak épp komcsiban. Nem az a bajuk, hogy befolyásol, hanem az, hogy nem az ő javukra.
  • overseer-7
    #1
    Kína nem az a terület ahol eltűrik olyan agresszív IDEGEN cégek működését amelyek durván bele akarnak avatkozni az emberek preferenciájába, gondolataiba, és véleményébe.

    Ki kell tiltani a Google-t, a facebookot, youtubot és társaikat a keleti hatalmi szférából.

    Ezek az eszközök a befolyásolás eszközei.
    Csak azt eredményeznék, hogy tovább éleződnek a hatalmi ellentétek.

    Ha kína vagy oroszország saját keresőt akar.. majd fejlesztenek maguknak sajátot... illetve már megtörtént.
    Ugyan ez a fészbukra.. és az összes nyugati érdekeltségű társaira.
    Minden eszközt tiltani kell.. ami lebukik és aminél alaposan feltételezhető a hatalmi érdekek szerinti felhasználás és beavatkozás.