15
  • bunny
    #15
    Ha te komolyan azt hiszed, hogy ha USA és Kína fegyverrel egymásnak esik mi kimaradhatunk belőle, akkor nagyon újra kéne gondolnod a világképedet. Egyébként a jó hír ,hogy valószínűleg nem fegyverrel, hanem gazdasági és technikai frontns vívódik (már most is) a háború a világ nagyhatalmai között. És reménykedjünk, hogy így is marad. A rossz hír, hogy az olyan kis fisfos nulla országok mint mi, mindíg a szopott fa** rossz oldalán fogunk állni.
  • kvp
    #14
    Globalis atomhaboru eseten nincs gyoztes, de sajnos semleges tulelo sem.

    Az exploit amit a cikk ir a boot flash szelektiv felulirasat jelenti tehat egy hardver szintu rootkit-et. Mdmegoldhato es eleg az NSA kulcsokat felulcsapni, azt en is lattam mar supermicro alaplapon. Meglepoen konnyu kicserelni oket ha van egy 8 labu csipeszed. Ez ala beulni eleg egy pici 8 labu chip ami man in the middle-t futtat de csak bootkor, iraskor es visszaolvasaskor nem. Az uzemmod a reset ota eltelt idobol szamithato. Az egyik nintendo konzolt is igy tortek anno.
  • overseer-7
    #13
    Bizony, hogy benne van.
    A kínai chipekben is benne van a backdoor... és a nyugati chipekben is benne van a backdoor a CIA és NSA számára.
    ..sőt azt kell mondanom, hogy a legtöbb hardware általánosított és szabvány eszközben mind a két nagyhatalom elhelyezett exploitokat.. hátsókapukat.. amin keresztül kedvük, kényük szerint járkálhatnak ki be a műszaki eszközökbe.

    Az usa így tudja szőröstől bőröstől lehallgatni a világot.. és valamennyire kína is képes erre.

    Háború lesz ..előbb vagy utóbb. kína és az usa nem bírják ki egymás jelenlétét.. Két szuperhatalom nem fér meg egy bolygón.

    Háború lesz..majd, valamikor.
    Nekünk, Magyaroknak, az a CÉLUNK, HOGY KI MARADJUNK EBBŐL.

    Nem kell nekünk semelyik oldalhoz sem csatlakoznunk.
    Hagyjanak minket békében.. nem érdekel minket az öldöklősdi és az elpusztítósdi.

    Ha majd ezek kinyírták egymást.. kína és az usa egy gőzölgő nukleáris sugárzó romtemetővé vált, milyen jól fogjuk majd érezni magunkat, hogy sikerült ebből kimaradnunk.

    Hogy ezt megtehessük.. most minden eszközzel harcolnunk kell az ÖNRENDELKEZÉS, szuverenitás MEGŐRZÉSE mellett.

    Nekünk kell döntenünk a saját országunk felett.
    Ha nem sikerül megőrizni a szuverenitást.. bele fognak vezetni minket MEGINT a háborúba.
  • Sir Cryalot
    #12
    nem csak hogy az ez igy meg korulmenyes is:D
  • passatgt
    #11
    szerintem a leírás alapján ez technikailag nem kivitelezhető
  • vMvMvMvWvMvMvMv
    #10
    A fénykép alapján tényleg kicsik ezek az alkatrészek. Talán nagyító is kellene, de a nyugati emberek már nem elég okosak a hardwerhez.
    Nem fogják megérteni a működését.
  • bdzsana
    #9
    *benne van
  • bdzsana
    #8
    Ha ezekbe az eszközökbe bele tudták csempészni, akkor ez annyit jelent, hogy mindegyik kínában gyártott kütyüben ben, de legalábbis a nagyrészében tuti.
  • aemus
    #7
    Vajon még hány Ázsiában gyártott elektronikai eszközben : tablet, mobiltelefon, laptop stb. - lehet ilyen "manipulált alkatrész"...
  • fonak
    #6
    Remélem azt sem gondolja senki, hogy az amcsi hardverekben nincs beépített NSA backdoor...
  • VolJin
    #5
    De csak azért, mert a környezetvédők miatt a nyugat leállt a kitermeléssel, nem azért, mert nincs a talpuk alatt ritkaföldfém.
  • bundasjezus
    #4
    Az a baj, hogy egymás tökeit szorongatják a nagyhatalmak. Kínában van a ritkaföldfém lelőhelyek nagy része. A high-tech és elektronikai ipar ki van szolgáltatva a kínai kitermelésnek. Levegőt venni se lehet Kína nélkül. Régen el lett ez b*szva.
  • kvp
    #3
    Mondjuk erre az lenne a logikus lepes, hogy lerugnak a halozatrol minden ilyen gyanus hardvert. Meg akkor is meg kellene lepni, ha a mobiltelefonok tobb mint felet es a szerverek nagyreszet le kellene allitani miatta. Plusz amig a kinai allam nem magyarazza meg hogy megis hogy gondolta, addig letiltani oket az osszes nemzetkozi banki rendszerbol. Persze ehhez elozetes koordinacio kellene az oroszokkal, hogy a kinai allam meg veletlenul se probaljon meg atommal valaszolni egy penzugyi es gazdasagi blokadra.

    Ha masra nem jo, legalabb arra talan eleg lesz, hogy pl. Trump javaslatara minden gyarat megprobaljanak visszahozni, hogy haboru eseten lehetoleg a teljes ellatasi lanc a sajat oldalon legyen. Az a baj, hogy ez fu alatt nem igazan megoldhato, ha meg kiderul akkor onnantol joreszt mar fegyveres konfliktus.
  • Ellaberin
    #2
    Nos, ez példa arra, hogyan járhat az aki mindenét kiszervezi Kínába. Jelen esetben az USA.

    "Az egyelőre kérdéses, hogy sikerült-e adatokat szerezni a chipek segítségével..."

    Nem, nem kérdéses, egyszerűen biztos. Csak ugyebár ez akkora blama és akkora pofon az egész USA-nak, hogy csoda az is, hogy egyáltalán kikerült a sajtóhoz.
    Példa erre, hogy az Amazon és az Apple is tagadta évekig; ők próbálták volna eltusolni.
  • aemus
    #1
    Az elektronikai eszközök jelentős része Ázsiában készül, olyan országokban ahol az emberi jogokat lábbal tiporják. Szomorú hogy azokat az országokat gazdagítja, mint amilyen Kína és a Nyugatnak pedig semilyen erkölcsi kifogása nincs ez ellen ha pénzt lát benne.
    Utoljára szerkesztette: aemus, 2018.10.05. 10:00:10