52
 • ostoros
  #52
  Igaz. Csak ami jó, azt nem fikázza az ember, ami negatív, azt meg igen, ilyen az emberi természet.
 • dyra
  #51
  Minden behozott érték. A nemzet is. Nem mi találtuk ki, hogy legyen nemzetünk. Leutánoztunk másokat. A kereszténységet is így vettük fel. Copy / paste folyamatosan. Annyi, hogy más a nyelvünk, ha hang nélkül átmennél egy másik közeli európai országba észre sem vennéd, hogy nem itthon vagy. Akkor mi az az ideológia ami nem "hozott"?
 • ostoros
  #50
  Ez meg egy természetellenes álláspont, ami a társadalom összeomlását eredményezi.

  ÓRIÁSI OFF:
  Észrevettem amúgy liberális/bal körökben egy dolgot. Nevezetesen, hogy imádják a birodalmakat.
  Legjobb példa a Római birodalom. Ami totális képzavar, mert Róma
  -rabszolgatartó
  -nőket a hagyományos szerepbe kényszeríti (a vaskori kelták lerohanásakor például a rómaiak meg voltak döbbenve, hogy a nők gyakorlatilag egyenrangúak a férfiakkal lásd: Buodica királynő története)
  -kicsit sem demokratikus
  -militarista
  -kicsit sem békés, gyakorlatilag minden évben háborúzott fennállása alatt (ha épp nem polgárháború dúlt évtizedeken át)
  -népirtó

  Szóval nem értem, különösen annak fényében, hogy a liberalizmus eredetileg egyet jelentett a nemzeti önrendelkezéssel, és a BIRODALMAKTÓL való függetlenséggel.
 • ostoros
  #49
  Nos, jellemzően ezen ideológiák nem itt születnek, hanem behozott termék, szóval nem csoda, ha a káros folyamatokra mint gonosz külföldi mételyre "az török áfium" tekintünk.
  Ha itt pattanna ki valamelyik barom agyából a dolog, akkor persze csak egy mucsai baromság lenne a baloldalnak, tehát nem pártolná, hanem ellenezné...
 • dyra
  #48
  A mi agyhalott nemzetünknek teljesen mind1. Úgyis más tehet róla (libsik, zsidok, nacik, cigok, gender, Brüsszel, Soros, migrik stb..)
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 21:20:12
 • ostoros
  #47
  Ne bagatelizáld a témát! Az ideológiai agymosásnak idejekorán kell gátat szabni, amikor még csak kezdi megvetni a lábát, nem a 24. órában siránkozni, hogy jaj, jaj, jaj, már kvázi polgárháborús a helyzet a különféle fanatikusok miatt...
  A gender marhaság ugyan nem az azonnal veszélyes ideológiák közé tartozik, inkább hosszabb távon rendkívül káros, de ettől még káros.
 • dyra
  #46
  Hogy kerülnek ide a migrik? A piaccal meg nem én hanem te dobálóztál. Az a libsik ismérve. Csak neked szerintem lövésed nincs a liberális értékekről, a liberálisok nem hiszem, hogy támogatnának egy női kvótát. Ez inkább baloldali kezdeményezés. Csak mielőtt okádod a szádból a szarságokat utána kellene nézned dolgoknak.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 21:16:25
 • dyra
  #45
  Ne viccelj a komoly problémákról hallani sem akar a társadalom. Nagyobb ház több lové jobb feleség/férj stb.. Ez az ami az átlagot érdekli. Ezzel a kvóta dologgal is nekünk pl semmi dolgunk a mostani kormány magasról tesz ilyenekre. Szóval nekünk még csak álprobléma sem.

  Amúgy a társadalom csak egy bégető birkatömeg. A demokrácia pedig a legjobb formája annak, hogy az idióták akik kellően populisták és karizmatikusak simán 2/3-al évtizedekig elírányítsanak egy agyhalott országot.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 21:13:08
 • ostoros
  #44
  Szóval a parlamentbe nem az kerül be akit beszavaznak a emberek, hanem akit a kvóta odahány? Hát, nem tudom...

  Nem inkább arról van szó egyébként, hogy a nőknek nincs szüksége ezekre a munkakörökre, és ideológiai alapon akarjuk kényszeríteni őket, hogy, de csak azért is kötelező neked munkába menni, méghozzá olyan munkába ami amúgy nem is érdekel téged?
  Az ember helyett az ideológiát nézzük. Nem az ideológiát kellene inkább az emberhez szabni, ahelyett, hogy az embert próbálnánk beteg ideológiai sémákba bepasszírozni?
  Honnan is ismerős ez? Hát onnan, hogy "kommunista embertípus", igen, amikor az embert próbáljuk formába önteni, préselni, mint egy darab tésztát. Csakhogy az ember nem tészta.
 • Dobronski
  #43
  hurra most mar dolgozhatnak, beleroskadhatnak a meloba, lehet napi 2 orat metrozni 9et dolgozni, gyerek? kell a fasznak, majd potoljuk migrikkel. gratulalok...

  liberalis? hamarabb neveznem magam nacinak mint agymosott liberalisnak
 • ostoros
  #42
  Ez pontosan így van. Eltereli a figyelmet a valódi problémákról álproblémákra (van néhány), nehogy azokkal foglalkozzon a társadalom. Ne azzal foglalkozz, hogy amit termelsz, annak az értéknek csak a lecseppenő morzsáival fizetnek, inkább azzal, hogy hogy a szemét főnökök között legyen ugyanannyi női szemét mint férfi szemét...
 • ostoros
  #41
  " Bár ha nem pozitívan diszkriminálna bizonyos csoportot, hanem negatívan, abból oltári nagy botrány lenne"
  Minden pozitív diszkrimináció egyben negatív diszkrimináció is!
  A numerus clausust például azzal indokolták, hogy pozitívan diszkriminálják a szegény magyar paraszti származású tehetségeket a gazdag, jobb háttérrel rendelkező, sőt, akár jobb oktatási lehetőségekkel rendelkező (magántanár, stb.) zsidókkal szemben...
  Akkor ezt ők pozitív diszkriminációként fogták fel. Csak nézőpont kérdése a dolog.
 • jkedzs
  #40
  pontosan.

  egyébként valóban egy kiélezett, háborús helyzet, amiben aktiválódik az emberek túlélési ösztöne, nagyon gyorsan visszabillentené ezt a mesterségesen fenntartott, természetellenes felállás (álprobléma generálást).
 • dyra
  #39
  Nincs elkurva semmi csak változik a világ. Már az oviban más oktatást kapnak a lányok és a fiuk. Megváltozott a világ ma már a nők nem Anyák mint régen hanem dolgozók. Pont úgy mint a férfiak. De ez még mindig csak kb a szavak szintjén mert a társadalom még mindig tereli őket. A kvóták segítenek.

  Liberális te vagy nem én ez kiderült korábban mikor a piaccal dobálóztál.

  Én csak azt mondom ma a nőktől elvárás a meló már nem otthon ülő anyáknak akarjuk őket és ők se azok akarnak lenni. Akkor meg meg kell adni a lehetőségeket. Jelenleg sok területen nagy hátrányban vannak alapvetően a társadalmi hozzáállás és a "hagyományok" miatt. Ezen segít a kvóta.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 20:16:01
 • Dobronski
  #38
  De konyorgom ha egyszeruen nincs eleg professzionalis a nok kozt, akkor hogy vezetnel be kvotat? rugjuk ki a ferfi szakembereket (ha hirtelen minden cegnel be kene vezetni a kvotat, ugye minden cegtol elkuldenek a ferfiak nagy reszet) megnone a kereslet a nokre, akar ugy is hogy kurvara nem felel meg a munkakornek. mi alakul ki? elbocsajtott ferfiak munka nelkul, eselytelen hogy elhelyezkedjenek, mert minden ceg not keres. Hat kurva jo mondhatom. Egy startupnal dolgozom fejlesztok 6an vagyunk mind ferfi, novemberben lesz egy eves a ceg tehat gondolhatod nem all biztos labakon a ceg. Na mar most, el kell kuldjunk 2-3 ferfi fejlesztot mert bevezettek a kvotat. Szerinted mennyi ido lenne 3 not talalni es mennyire engedhetne meg maganak a ceg hogy felulertekelt noi fejlesztoket fizessen meg? Most megolnel startupokat, akik kemenyen dolgoznak nemi liberalis PC picsogas miatt? Igen ott tartunk, london shell, hogy meg lett mondva a kovetkezo techienek nonek kell lennie. HOONAPOKIG interjuztak, nem talaltak senkit. Akik nok besetaltak, junior szintet nem utottek meg. Pedig hidd el nem a penzzel volt gond, hisz shell kifizet neked 150-200k gbp-t evente. Egyszeruen nincsenek. Ami nincs azt nem lehet eroltetni. A kvota egy netto faszsag, aki nem iteli el elbol, az egy barom.
  Ferfi tanarbacsik? kepzeld 100 evvel ezelott es azelott csak ferfi tanarok voltak.

  Birom amugy hogy ez a sok barom PC libsi fasz sir a nemek kozti egyenlosegre kozben meg sirnak a nemek ellen is mert hogy 2931823 faktorialis nem van. Elmentek ti a budos picsaba. Raferne mar erre a tarsadalomra egy haboru, ehinseg barmi csak ebrednenek fel, hogy kurvara orulniuk kene annak ami most van. Nok el vannak nyomva? A nagy budos faszt, menj el kozelkeletre es megtudod mi az elnyomas. Nok kevesebbet keresnek? Kevesebbet is tesznek erte. Gondolom a valasoknal is el vannak nyomva, 90%ban megnyerik a valopert legyen barmi is. Money gyerek minden megy. Rape culture apam fasza? Meg van bolondulva a vilag es aki ezt nem veszi eszre figyelemre sem melto.
 • fonak
  #37
  Esetleg keress rá erre: "gender equality paradox".
 • dyra
  #36
  Többi felvetésedre is reagálok. Hol vannak az óvóbácsik, a férfi tanárbácsik stb..? A társadalom most még férfi és női melókban gondolkodik de ez változóban van. Igen lehet igazad van és meg kell vizsgálni, hogy hol van szükség férfi kvótákra. Ezt el kell kezdeni mert így nem maradhat. A változás sok embernek nem tetszik de a mai nők sokkal erősebbek társadalmilag mint bármikor eddig a világtörténelemben. De az a korrekt ha partyban vannak. Ennyi. Parlamentbe is kvóták kellenének minimum 50% nő kellen, hogy ott üljön és a kormányban is. Ez így korrekt. Egy csónakban evezünk mindenkitől elvárjuk oda tegye magát akkor mindenki ugyanazt is kapja lehetőségként attól függetlenül, hogy férfi vagy nő. Most jó pár területen egy nőnek azért nincs esélye mert nő. Ez ennek a felismerése.
 • dyra
  #35
  Ezzel a "piac" dumával a liberálisok szoktak érvelni. A piac törvényi szabályozás nélkül nem működik illetve ahogy működik azt teljesen társadalomellenesen teszi (pl a kis gyermekes anyukák ezért szorulnak ki mindenhonnan).

  A kvóta egy hosszútávú társadalmi érdek, nem piaci érdek. Neked van átmosva az agyad ezzel a piaci baromsággal. Látható micsoda károkat okoz a "piac". Emberek millió szorulnak csicska melóra mert nem kapnak normális oktatást a piacnak meg nem is érdeke azt megfinanszírozni. Kobalt bányákban gyerekeket melóztatnak, hogy a nyugatiak "olcsón" tudjanak iPhone-t venni. Afrikában kb semmi nincs az Apple meg billó dolláros cég lett közben de mondhatnánk a ruhagyárakat is akik szintén piaci alapon a föld egyik részén apróért melóztatnak szerencsétleneket miközben milliárdokat kasszíroznak.

  Piac meg a globalizmus meg a szabad-kereskedelmi egyezmények. Ha neked ez kell akkor nyomjad ez a PIAC dumát.

  Inkább te vagy az agymosott, hogy ezt a szarságot be is vetted.

  A Kvóta lehetővé teszi, hogy a nők megkapaszkodjanak ebben a munkakörben és szükség is van a gondolataikra és ötleteikre.

  A PIAC meg meglesz ne aggódj miatta! (kicsit kevesebb profitot húznak le de ez se biztos).
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 18:18:34
 • Dobronski
  #34
  Te nem vagy normalis. Kvota? Mi a francnak? Interjura behivnak 4-5 embert es aki legjobban teljesit megkapja a munkat, kesz. Piac, errol szol a dolog, mennyit ersz, mennyit fizetnek erted. Masik a fizetes, sirnak hogy kevesebbet keresnek a nok. Akkor megis miert nem csak noket alkalmaznak ha olcsobbak? Kell a kvota? Akkor keremszepen kukasok, autoszerelok, komuvesek koze is kerunk kvotat, nem csak a jolfizeto irodaban ulos munkahelyekre... ki van mosva az agyatok, az orrotokig nem lattok el. Tanulatlan barmok vagytok, gazdasaghoz 0 erzekkel.
 • dyra
  #33
  Teljesen egyet értek ezekkel a kvótákkal. A Parlamentbe is kellene ilyen.

  A nők teljes mértékben alkalmasok informatikai feladatok ellátásához, sajnos egyszerűen a társadalom nem tereli őket ebbe az irányba, túl sok az idióta dogma ami évszázadok alatt kialakult és a mai napig nem tudunk tőle szabadulni.

  Ebben a modern gépesített világban meg pláne minden melóra alkalmasok.

  Van szerencsém ismerni női informatikusokat bár tényleg kevesen vannak, de sokkal előrébb járnak mint sok magát rohadt nagyra tartó de kb IP címeket meg nyomtatókat konfiguráló "rendszergazda".

  Társadalmi probléma, hogy a nők kiszorulnak vagy be sem tudnak jutni ezekre a meló helyekre. Ezért törvényekkel kell azt érvényre juttatni.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.10.06. 16:24:44
 • mortep
  #32
  A szexuális visszaélések ill. nemi diszkrimináció megszüntetésének nem ez a módja. Arra ott van a rendőrség, bíróság, vagy egyéb külső rend és jogvédelmi szerv. És miért sokkal nehezebb, ha nő is van vezetőségben, neki is lehet érdeke falazni, nem?

  Egyébként mi ez ha nem nemi diszkrimináció? Valaki alanyi jogon esélyesebb az egyébként tehetségesebb az x. vezetőségi pozicíóra mert éppen nő és helyzetbe hozza a kvóta.
 • jkedzs
  #31
  egyetértek.

  mindezt azért, mert a céljuk a társadalom bomlasztása, a természetes szerepek megtagadása, ezzel pedig probléma generálás, ami megosztja a társadalom figyelmét, leköti az energiáit, amit logikus védekezési mechanizmusokra fordíthatnának egy normális környezetben.

  a végső cél pedig, mint mindig, a kontroll a fentieken keresztül. nagyvállalatoknak kínálnak fel így minket és könnyen irányítható csürhévé züllesztenek, akik nem tudják megvédeni és kikövetelni a saját érdekeiket.
 • Dobronski
  #30
  egyszeruen nok alkalmatlanok IT kozeli feladatokra... nincs meg hozza az agyi kapacitasuk/komplexitasuk. maradjanak meg a supportnal esetleg az egyszerubb css/html feladatnal, ahol lenyeges gondolkodas nem kell, egybol latjak az eredmenyt
 • Dobronski
  #29
  de adlak
 • Dobronski
  #28
  ezt a demagog szar dumat...
 • lammaer
  #27
  Ne is haragudj, de ez igy ebben a formában nagyobb hülyeség mint amit Sequoyah írt....

  ITban dolgozom húsz éve, egy női informatikus, UX designer, manager vagy business analyst nem beszél többet a családjáról, a kutyájárol vagy a függönyvarrásról.
  Alapvetően valóban jót tesz a csapatnak ha vannak benne hölgyek, és mi is megragadunk minden lehetőséget hogy felvegyünk és megtartsunk lányokat a szakmában, mert ritkák mint a fehér holló, és tudat alatt egy pici (!) hátszelük is van ilyenkor pont emiatt (ami ritka az értékes).

  Abban viszont egyetértünk - ahogy lentebb is írtam - hogy a szakmai rátermettséget ilyen mesterséges marhasággal pótolni butaság, káros, és az államnak egyébként sincs joga beleszólni ilyen szinten a magánszektor működésébe. Lehet népszerüsiteni a férfiak által dominált szakmákat (én magam is járok ki általános és középiskolákba népszerűsíteni az iniformatikát, és külön fejezetet szentelek a lányoknak, hogy megmutassam nem csak programozás van), terelgetni a lányokat ezekre a területekre, de ilyen diktatórikus szabályokat hozni bűn.

  Sajnos én is tapasztalom azonban, hogy állami parancs nélkül is egyre több cég(angliában pl) tolja ezt a gender balance dolgot, és megvan a káros hatása... sokszor beteszik őket manageri/koordinátori feladatra (mert hát programozni nem tud, hátha jó szervező), és ilyenkor nem egyszer több kárt okot mit hasznot hoz. Én meg szívjak vele, hogy magyarázzam el neki, hogy ez vagy az technikailag miért nem lehetséges, és a döntéshozásra csak akkor képes ha felvázolok neki 5 opciót, leírva hogy melyik opció milyen hatással lesz a projektre. Erre viszont már a 10 éves fiam is alkalmas, vagy a háztartásbeli anyósom, mert ez kiválasztás, nem döntés.
  Persze van férfi managerből is ilyen, de pont az lenne jó ha azokat is kipaterolnák, nem még növelnénk a szakmai rátermettség szerepét a kiválasztási rendszerben.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.10.06. 00:03:13
 • fonak
  #26
  Persze, egy cégvezetésnek joga van "progresszív" idiótának lenni és diversity hire-okkal feltölteni a workforce-t. Bár ha nem pozitívan diszkriminálna bizonyos csoportot, hanem negatívan, abból oltári nagy botrány lenne (ha nyíltan vagy csak bizonyíthatóan csinálná). De hogy egy állam törvénnyel kötelezzen erre magáncégeket... az kicsit már túltolás. Épp elég, hogy az állami szektorban már régóta ez folyik az USA-ban, tele is vannak a közintézményeik, hivatalaik "affirmative actionnel" felvett alkalmatlan feketékkel, nőkkel, spanyolajkúakkal szarásig. Sőt a hadsereg is.
  A szexuális zaklatásos érv is hülyeség, főleg hogy a HR területen most is jellemzően nők vannak többségben a nagy cégeknél, márpedig az ilyen ügyekkel hozzájuk fordulnak első körben.

  Sydra: "Egy cég, amit az emberek a saját pénzükből, idejükből, erejükből építenek fel az nem köztulajdon, nem közmű"

  Ez az érv sajnos csak akkor érvényes a balosok szerint, ha mondjuk a facebook vagy a twitter cenzúrázásait kell megvédeni a "magáncég, azt csinálnak amit akarnak, nem kell szólásszabadságot adjanak annak, akinek nem tetszik a pofája nekik" érveléssel...
 • cateran
  #25
  A noket elnyomjak es eselyuk sincs kitorni...ja, nem....Theresa May, Angela Merkel peldaul a politikabol, de lassuk a kokemeny biznicvilagot:
  Indra Nooyi - PepsiCo
  Virginia Rometty - IBM
  Marissa Mayer - Yahoo
  Safra Catz - Oracle
  Kathryn Marinello - The Hertz (elotte meg olyan uri huncutsagokban volt vezeto, mint JPMorgan Chase meg General Electric...)
  Margaret Whitman - Ebay (elotte meg Dreamworks, Disney...noname apro cegek)
  Carolyn McCall - ITV (elotte easyJet)
  Dame Moya Greene - Royal Mail (elotte Canada Post)

  Szoval nem a lehetoseg nincs meg, hanem az elszantsag, akarat es tehetseg....
 • VolJin
  #24
  Több lesz a programhiba, és a felugró párbeszédpanelek a YES, NO mellett az I DON'T KNOW lehetőséget is feldobják majd, de néhol I DON'T NOW fog szerepelni.
  A CANCEL pedig száműzve lesz, hogy a NO-ra érzékenyítsék a férfiakat.
  Utoljára szerkesztette: VolJin, 2018.10.05. 19:48:05
 • ostoros
  #23
  Az igazság az, hogy a nők pont azt teszik, amit elvárnak tőlük, ahogy a férfiak is. Ha arra neveled gyerekkorától kezdve, hogy szívtelen vezérigazgató "alfa bitch" vagy épp programozó legyen belőle, nagy eséllyel sikerülni fog. Csak helyes-e ez?

  Nem az a kérdés, hogy a nők hogyan teljesítenek a munka frontján. A valódi kérdés az, hogy túléli-e a társadalom, hogy a karrierista alfa bitch-é nevelt nők nem fognak szülni.
  A válasz az, hogy nem.
  Innentől kezdve lényegtelen kérdés, hogy mennyire jók a nők a munkában.
 • jkedzs
  #22
  lol kurva nagy videó! in your face, bitches!
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2018.10.05. 16:14:34
 • jkedzs
  #21
  sajnos tapasztalatból beszélek ellenben veled, aki egy valóságtól elrugaszkodott, társadalmat megosztó és társadalomra káros, kutya szintjén betanult politikai ideológiát böfög csak vissza.

  már vagy tíz éve toljátok ezt a bullshitet az arcunkba és bohóckodtok ugyanúgy, mint ámerikában a kimaxolt, agymosott, túlérzékeny, primitív majompajtásaitok.

  te tényleg ennyire hülyének nézel minket, hogy azt gondolod, hogy nem látunk át ezen, nem látjuk, hogy mi történik a világban? a kis safe space-edben nem szoktad meg, hogy jön a pofon a bullshitedre, mi? ott nyalják a seggedet, ezzel jutsz előre, ezzel leszel elfogadható tagja a kibebaszott nevetséges kis környezetednek, ezzel jutsz puncihoz.

  a való világban te csak egy életképtelen, nevetséges kis bohóc vagy.
  Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2018.10.05. 16:11:39
 • Whysper
  #20
  Sz.tem sok helyen mar nem homogen az osszetetel ,de Ha En felelek a cegemert es abban dolgozo emberekert , En nem tudnam azt figyelni mi a neme. Ert hozza es jol vegzi a dolgat vagy nem ert hozza. Nem vagyok a magam ellensege,hogy ott egy okos no ,de egy hulyebb ferfit ultetek oda? Masreszrol forditva is igaz, ha nem talalok megfelelo noi szemeleyt az adott feladatra enm fogom oda ultetni csak ,mert No vagy mert egy allam eloirja. Ekkroa cegek eseteben meg a fejlodes es haladas a ceg jovoje nemtol fuggetlenul es ,ha megvannak a megfelelo vezeto emberek akkor belekalkulalom ,hogy beultessek egy Not extra juttatasok es magas havi vezetoi fizetesek mellett vagy szepen kifizetem a 100-300 ezer dollart es meg igy is bentebb vagyok mint sem ,hogy elbocsajtok egy szakemebert csak ,hogy legyen egy allam altal diktalt egy noi szemely vagy egy plusz egy fo.
 • PrasCo
  #19
  Numerus clausus? Nem? Valaki? Lecsapjuk a labdát? Senki?
  Érdekes dolog ez a "pozitív diszkrimináció". Azt hiszem, valódi meritokráciában (tudom-tudom...) nem létezik olyan, hogy "pozitív", csak diszkrimináció. Illetve igen, az is egy érdekes kérdés, hogy a köz vélt vagy valós érdekeivel hol szállunk bele a privátszférába és meddig. Teszem azt, én mikor kezdhetek a Hootersnél dolgozni? Vagy mondjuk, ha valaki unja a hegesztési gázokat lélegezni napi tíz órában, elmehet bájologni hostessnek forrógatyában valami rendezvényre? Csak a "produktivitás" jegyében persze, vágod.
  De az a hozzászólás erősen tetszett, hogy majd az igazgatótanácsból az egyik kolléga kitalálja a genderfluiditás jegyében, hogy mostantól kezdve ő nő - probléma megoldva. :D
  Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.10.05. 09:17:05
 • Sydra
  #17
  Óriási tévedésben él az emberek többsége. Egy cég, amit az emberek a saját pénzükből, idejükből, erejükből építenek fel az nem köztulajdon, nem közmű, nem tartozik a népnek semmivel, arról nem lehet demokratikusan szavazni és teljesen mindegy, hogy a kívülállók mit tartanak helyesnek. Az igazgatótanács összetétele csak és kizárólag a tulajdonosokra tartozik, mivel az ő felelősségük jól működtetni a céget. Mindenki másnak pofa lapos! Aki igazgató akar lenni, az építse fel a saját cégét! Ha olyanok hoznak döntést, akik nem viselik a felelősséget, abból mindig baj van.
  Az meg a legképmutatóbb dolog, hogy egy aljas politikai ideológiát másokra kényszerítenek és utána még megindokolják, hogy ez majd jót tesz az üzletnek. Ha valakinek vannak érvei, akkor nincs szüksége erőszakra, ha meg már erőszakot alkalmaz, akkor minek okoskodik, ha így is-úgy is az lesz amit ő akar?
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2018.10.05. 01:43:55
 • Fbn Lx
  #16
  Csak hogy a hatékonysági megfontolásból az ideológiai megfontolásba való eltolás nem az 50%-os kvótánál következik be... mondjuk csináljunk egy kis matekot.
  Tegyük fel, hogy csak egy rendkívül jószándékú 20%-os kvótád van.
  Mondjuk szeretnél felvenni 10 óvodapedagógust a 100 jelentkezőből, akik közül 90 nő és 10 férfi.
  Bevezetsz egy 20%-os férfikvótát a munkahelyi diverzitás jegyében, így a felvettek közé minimum 2 férfit be kell válogatnod.
  Akár még azzal a naiv feltételezéssel is élhetünk, hogy a férfiak átlagos óvodapedagógiai készségei egy szinten állnak a nőkével, az eredmény így is átlagosan az lesz, hogy a legjobb 10 óvodapedagógusból a pozícióra bejelentkezők arányának köszönhetően 9 nő lesz, és egy férfi. Így tehát fel kell venned egy férfit úgy, hogy egy nála kompetensebb nőtől veszed el a lehetőséget a kvóta jegyében.
 • M2 #15
  Ha egyenlőség van, akkor a nemét nem is nézhetem. De ha nem nézem a nemét, hogyan választok be nőt!? :-)
 • Sequoyah
  #14
  Te dolgoztal, vagy talalkoztal mar egyaltalan novel? Apad egyedul nevelt teged?
  Beleszolsz ilyen idiotasagokat ugy, hogy a nokrol meg csak a teveben hallottal...

  A magad fajta frusztralt idiotak azok amik miatt ez a problema egyaltalan letezik, es beszelni kell rola...
 • Sequoyah
  #13
  Ha nem voltam vilagos, arrol a konkret cegrol beszelek ahol en dolgozok, es sajat maga dontott igy a ceg, mindenfele allami nyomas nelkul.
 • Sequoyah
  #12
  Oke, tehat van egy erv mellette es van egy ellene. A te erved is jogos erv, ami ellene szol. Ettol meg nem lesz hulyeseg, mert nem tudjuk hogy melyik hatas az erosebb.

  Nem vagyok en sem meggyozve arrol hogy ez lenne a legjobb megoldas, de legalabb most van aki kiprobalja korlatozott teruleten, es majd meglatjuk.
  Azt mar tudjuk hogy a rendes policykkal kitorolhetjuk a seggunket, mert legtobbszor nem tartjak be. A bankoknal is nagyon szep policyk vannak penzmosas ellen meg piaci manipulaciok ellen, aztan megis milliardos birsagokat kapnak:)