2
  • nlght
    #2
    Nem egészen ontopic, de volt az egyetemen egy érdekes stat az SAP-hoz, ami a beégett az elmémbe. Egy új vállalatirányítási rendszer bevezetésénél a siker-kudarc arány 40-60% (!), amiért többnyire a dolgozók felelősek, mert szabotálják az új rendszer működését/működtetését, túlságosan hozzászoktak a régihez, az újjal meg általában átszervezés/leépítés jár. Csak kis %-ban következik be kudarc a technikai problémák miatt.
  • kvp
    #1
    Ha bonyolult a szoftver es a hardver, akkor tenyleg mernok kell az eladashoz es a telepiteshez is. Ez persze csak azt jelenti, hogy nem megfelelo a szoftver, mivel meg lehetne csinalni egyszerure is, csak az adott fejlesztocsapat nem volt ra kepes. Altalaban a nehezen telepitheto rendszerek nehezen eladhatoak, ami miatt egy ido utan kiszorulnak a piacrol.

    ps: Normal esetben van egy manager-uzletkoto es van par rendszertervezo mernok abban a targyalo csapatban akiket kikuldenek egy uj ugyfelhez. Az, hogy ok csak 1 bert akarnak fizetni 2 vagy tobb ember munkakorenek betolteseert mar az o bajuk, viszont ezzel tovabb romlik a szolgaltatasaik szinvonala, mert altalaban egy ember nem tud tobb munkakort 100%-osan ellatni.