5
 • benbozso
  #5
  Ez nem teljesen világos.
  ha
  " A tapasztalata az, hogy a kódok önmagukban csak keveset árulnak el arról, hogy semleges módon programozták-e azokat vagy sem",
  meg
  "A szoftver lelkének megismerése jó dolog volt, de abból nem derült ki, hogy az alkalmazást direkt úgy programozták, hogy..."
  Tehát akkor nem a kódban volt úgy programozva, hogy az adott módon működjön!?!?!?
  Esetleg külső forrásból beolvasott, mondjuk statisztikai adatokat használt a számításokhoz; de akkor is ott van a kódban a képlet?
  Vagy valami láthatatlan tintával írták?
 • Merces2
  #4
  Na bassz, már ránézésre kiszúrom a social justis warriort........
 • ostoros
  #3
  " Igen és pontosan ezért fejlődik a leggyorsabban. Jó lenne, ha ez így is maradna!"
  Nem így van.

  A többivel egyet értek.
 • OGMontana
  #2
  Leszbikus meg két karvaly. Szép. Persze, hogy aggódnak a nem létező rasszizmus miatt.
 • Sydra
  #1
  "A technológiai ágazat egyike az ipar legkevésbé szabályozott területeinek."
  Igen és pontosan ezért fejlődik a leggyorsabban. Jó lenne, ha ez így is maradna!

  "hogy az alkalmazást direkt úgy programozták, hogy az afroamerikai személyek esetében eleve magasabb visszaesési arányokat állapítson meg."
  De hát ha létezik erről statisztika és az alapján készítették a programot, akkor mi ezzel a baj? Épp az a cél, hogy mérhetővé és minimalizálhatóvá tegyük a kockázatokat azok számára akik erkölcsös és értékteremtő módon élik az életüket. A valóságot nem érdekli a a pc, meg a társadalmi érzékenység. Persze a valóságot lehet nem figyelembe venni, de abból mindig baj lesz. Lehet rossz szoftvert fejleszteni, ami nem veszi figyelembe a való világ adatait és milyen jó lesz, hogy nagyobb arányú potenciális visszaeső mászkál majd az utcákon. Ha egy visszaeső afroamerikai legyilkolja a családomat majd azzal nyugtatom magam, hogy legalább nem sértettem meg egy elítélt bűnöző érzelmeit sem a rasszista algoritmusaimmal.