10
 • defiant9
  #10
  Egy cégnek sem érdeke hogy 'mindenkit maga alá gyűrjön' mert akkor rögtön napirendre kerül a feldarabolása. Ez annó az MS kapcsán is előjött:
  2000. április 29. 20:26
  Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium és az államok képviselői április 28-i beadványukban azt kezdeményezték, hogy a Microsoft vállalatot két független céggé kell felosztani. Az egyik új cég foglalkozna az operációs rendszerekkel, a másik pedig az alkalmazások fejlesztésével.
 • ostoros
  #9
  Végül mindent maga alá gyűr majd egy cég, és onnantól kezdve kész kifújt, vége a szabadságnak. Akik most csápolnak a folyamatnak, akkor majd sikítani fognak, hogy ők nem ezt akarták, de már késő lesz.
 • Csaba161
  #8
  https://index.hu/gazdasag/2017/03/25/kiskereskedelmi_apokalipszis_jon_az_usa-ban/
 • M2 #7
  De arra meg kár hurcibálni meg legyártani a ruhát, lassan egy app is elintézi. Csak az appon belül jó drágán kell adni a virtuális ruhákat, hogy ne legyen már bárkinek. Később meg újabb bevétel, hogy lehet zsarolni az alanyokat a pucér képeikkel! :-)
 • bundasjezus
  #6
  Ma már mindegy, hogy honnan veszik a ruhát. A lényeg az, hogy instagramon jöjjenek a szivecskék és a követők a feltett ruhás, tükör előtt pózolós képekre.
 • NEXUS6
  #5
  Minek vegyek szépruhát, ha nem mutathatom meg senkinek?!
  Egyesek a plázázás életforma, szal nem kell atól félni, hogy kihal. ;)
 • NEXUS6
  #4
  +1
 • MuldR
  #3
  Hej az a keréktakaró ledes kocka mekkorát fog zakózni az első kátyun vagy fekvő rendőrön. :) Nem kelet-európai utakra tervezték az látszik. Pedig az ötlet jó.
 • kvp
  #2
  Figyelembe veve hogy a kornyezetemben hanyan vasarolnak a groby/tesco fele hazhozszallitasi rendszeren keresztul ez nem meglepo. Viszont ma meg a futarok emberek. Persze megoldhato a robot is, csak egy auto nem fog feljonni az emeletre a rendelessel. Szoval meg eleg sokat kell rajta dolgozni mire hasznalhato is lesz, foleg varosban ahol egyebkent a nagy nepsuruseg miatt sokkal hatekonyabb tudna lenni egy teljesen automata csomagfutar rendszer.
 • bundasjezus
  #1
  A jövő az internetes vásárlásé. Évtizedek múlva nem lesznek már bevásárlóközpontok. Nem fogjuk tologatni a bevásárlókocsit a sorok között. Már ma is terjed, de még gyerekcipőben jár, hogy az otthonunk kényelmében, a meleg szobában két kattintással tudjunk élelemiszert vagy egyéb fogyasztási cikkeket vásárolni, amit aztán házhozszállítanak. Ahol élek, az utcában már rég az a divat, hogy a szomszédok nem sütnek-főznek, hanem minden nap a szokott időpontban jön az ételfutár és mindenkinek odaadja a rendelt kajáját.

  Ez a dolgok fejlődésének természetes iránya. Lesz a város határában egy elosztóközpont, ahova befutnak a kamionok az árukkal, onnan pedig a (robot)futár kiszállítja a címre a rendelt árut. Természetesen ezt összehangoltan és hatékonyan kell megoldani, hiszen ma minden nap emberek ezrei vásárolnak egy-egy szupermarketben. A technika és a tudás elvileg megvan hozzá, tehát nem lehetetlen feladat. Van már rá történelmi példa: régen a tejeskocsi hozta a tejet és vitte az üres üveget, ma a kukásautó jár rendszeres időközönként utcáról utcára és szállítja el a szemetet. Csak ezúttal majd nem tőlünk visznek valamit, hanem nekünk hoznak.
  Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.09.26. 11:49:06