30
A LOTUS Simulator magyar fóruma.
  • generalGGabe
    ha meg vannak az eredeti modellek, akkor igen.
    a LOTUS teljesen másképp működik
  • alexander1993
    Sziasztok! Lehetséges OMSI 2 tartalmak Lotus Simulatorba importálása/illesztése valamilyen módon?
  • drucsi
    Sziasztok! Sajnos a hivatalos fórumon ebben a hibában nem tudott segítenni nekem az a fickó, aki a másikban igen, szóval ide is beírom, hátha ti találkoztatok már vele.
    Szóval tegnap beszereztem a LOTUS simulatort, és megróbáltam valamilyen modellt beimportálni a Content toolba. Rengeteg hibát mondott eleinte, de jórészükre szerencsére viszonylag hamar meglett a megoldás. Most viszont már szerencsére csak ez az egy maradt. Nem tudja valaki közületek erre a megoldást, vagy, hogy egyáltalán mit jelent, hol kell elindulni ezzel kapcsolatban? :)
    Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)

• ozimak
    Nnnna... elérhető a street module, és meg van az első buszunk is :) Meg is vettem a játékot! :) Valaki csinál, vagy tervezi, hogy csinál buszos pályát? Én is nekiállnék, mert egész könnyed lett az editor az OMSI-hoz képest, de még így is elég időigényes sajnos :( Az meg nem nagyon van :(
  • Ikarusfan
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1824122789

Tegnaptól elérhető a 70-es években játszódó Óbuda, a tereptárgyaival együtt.
  • gcs7e7
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1608809628
  • gcs7e7
    https://www.lotus-simulator.de/forum/index.php?thread/2306-bkvt-s-type-budapest/
  • 242p1
    Váltókhoz adaptív aljakat tervezel készíteni a jövőben?
  • Ikarusfan
    Az OMSI-ban nem ezek a tükrök vannak. Ebben a jobb tükör tudom, hogy kicsit rossz irányba áll.

A ruszkik felől én se aggódok, de az is max olyan lesz hogy mit tudom én, CPY acc-járól be tudsz lépni. Csodás. Csak éppen elég nehéz lenne más steam fiókjára felnyomni a workshop-ba azt amit csinálsz, innentől kezdve max fű alatt küldözgetheted az LCT fájlokat (amiben gondolom benne van hogy CPY a készítő, nem te). Ergo tiszta kiegészítőt nem tudsz csinálni, szóval el is bukott a dolog.
  • Peti134
    Orosz barátainkat ismerve hamar meglesz a módja az addonfájlok szerkesztésének, ne aggódj :D

A villamoshoz annyit, hogy a visszapillantó állását már omsiban is említeni akartam, azon van mit igazítani.
  • Ikarusfan
    Újratextúrázgattam (összevontam a textúrákat, 99 helyett most 31 textúra, és még a tábla két képét is összevonom valamikor egybe), illetve a fülkét a nulláról újramodelleztem. Ami a vicces, hogy ezt is az anno 7 éve lőtt képeimből csináltam meg az akkori jegyzeteimből.

A 40 ajrós ár lehet kicsit soknak tűnik, de ha most elkezdem nézegetni, milyen konkurencia van, annyira nem is megdöbbentő. Érdekes mód senki se panaszkodik a Train Simulator-ra, amihez kb csak fizetős DLC-t lehet letölteni, de ilyen egy mozdony 20-30 euró, szerelvény pluszban 5 euró, stb árszinten. Meg azt se árt nem elfelejteni, hogy Berlin egy elég nagy része tervbe van véve a srácoknál. De amúgy tök mindegy, aki nem veszi meg, az nem veszi meg, ennyi. (Halkan megjegyzem a Content Tool meg a Map Editor steam-re csatlakozik, szóval lehet játszani a tört verzióval, csak abban egy árva métert nem lehet lerakni semmiből se, se járművet csinálni).

Ja igen, a TS-hez még annyit, hogy itt minimális programozói ismerettel meg pár kattintással lehet grafikusan, tök érthetően járművet csinálni. Ott nem tudom hogy megy ez, de gyanítom ennyire nem triviális.

Egyébként vannak pozitív dolgok a játékban - ez a workshop-ból letöltögetős kiadás nekem nagyon imponál, mert így ha nem teszi az ember közzé a nyers fájlokat, senki se tud belenyúlni. Szóval el lehet felejteni az undorító gányolásokat (akár az almighty FUTÁR, akár pályákhoz hitvány szakaszok hozzáépítése), mert egyszerűen nem nyitja meg a letöltött fájlokat az Editor. Szerintem ez hiánypótló fícsör, legalább is értelmes minőségben dolgozó developer részről.

Egyébként tessék, már hangja is van.
  • gcs7e7
    A nyomtáv a vasútnál és a villamosnál is 1435 mm.

Burkolt vágányt alapból tudsz készíteni.
  • Peti134
    Köszönjük!
    Amúgy ez nagyvasúti nyomtáv, vagy nem?
    Mi lesz a betonba épített sínnel? :D
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.10.09. 10:31:20
  • gcs7e7
    Aki kedvet érez pályát építeni: :P
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1529768777&searchtext=
  • peti79
    Ez már tényleg a pofátlanság tetőfoka.
  • ikarusbus
    Egen, ez így lesz elvileg.
  • ozimak
    Ezt jól olvasom?
    "module for road vehicles (bus and trolleybus package) (sold separately when available)"
    40 eur-ért csak a villamosok férnek bele? A buszos/trolis részt majd külön DLC-ben kell megvásárolni??? Ez valami rossz vicc ugye? :D Azért van bőr a pofájukon rendesen! Asszem meg van mit NEM veszek meg pénzért...
  • ozimak
    Buszok várhatóan mikor lesznek a játékban?
  • Peti134
    Lehet buta kérdés, de jól látom hogy kb újramodellezted az egészet?
  • Ikarusfan
    Legyen egy kis "értelmes" tartalom is itt:

• Peti134
    Elkezdtem magyarítani a játékot, kicsivel több, mint a fele készen van. Viszont nem tudtam eldönteni hogy magázós, vagy tegezős magyar legyen benne, így magázósan kezdtem el de így meg kb olyan, mintha Google Fordítóból másoltam volna a szöveget,
  • Fritzii
    Köszönöm szépen a segítséget!

Az egyik gépen gond nélkül elindul így, de a másikon nem :D
  • Rayden02
    A mappában lévő Launcher.exe-t kell elindítani!

Ha nálad nincs ilyen akkor, szedd le az IGG-Games-es verziót!
    Alapból a Content Tools nem működik:

Utoljára szerkesztette: Rayden02, 2018.09.25. 16:04:26
  • Fritzii
    Hogy a francba kell ezt elindítani?
    Nekem az OMSIból jól ismert hibaüzeneteket dobálja csak fel...
  • Peti134
    Nálam sokkal. Másnál nemtudom :D
  • Rayden02
    Az én gépemen medium-on 46fps :Đ
  • ozimak
    Srácok... mondjátok azt, hogy jobban fut mint az OMSI-k
  • Peti134
    Próbáltam összekapcsolni két GT6N-t egymásnak háttal de sehogy nem sikerült ajtótnyitnom vele mintkét "kocsin" :/
  • Rayden02
    :D

BTW
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    felkerült a virágbolti verzió is!
  • Peti134
    Most, hogy már egy kisebb ideje megjelent az early access, ideje, hogy legyen fóruma is a játéknak. :)
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.20. 22:55:48