12
 • ostoros
  #12
  Az alapjövedelem az a kommunizmus újratöltve.
 • zola2000
  #11
  Nem alapjövedelem kell majd a jövőben, hanem tankötelezettség 25 évig, nyugdíjkorhatár 40 év kb
 • esztyopa
  #10
  Az *alapjövedelem*,a gépek termelte profit szétosztása az emberek között - jó gondolat,de pont azok,akik rendelkeznek felette, körmük szakadtáig ellenezni fogják.
  Nem tudom miért bíbelődnek a robotizációval,meg az MI-fejlesztéssel addig,amíg ezek az őslények CSAK a profitra hajtanak,nem pedig az életünk jobbá tételére.
  Ez áll most már a fejlődés,fejlesztések útjába.
  Az emberi természet fejlesztésére kéne koncentrálni
 • Jawarider
  #9
  Még mocskos messze vagyunk a MI-től.
 • kvp
  #8
  Ha jol latom sokan keverik az MI fejleszteseket a kommunizmussal. Raadasul egyikhez sem ertenek igazan.

  Az MI fejlesztesnel egyetlen dolgot donthet el biztosan az ember, hogy kifejleszti-e vagy sem. Ha meg se probaljuk, akkor biztos nem lesz, ami egy egesz jo vedekezesnek tunik. De tul sokan probalkoznak vele...

  Erzelmi intelligenciarol nem tudom minek beszelnek, valoszinuleg az ilyen fejleszteseknek az lenne a lenyege, hogy emberibbnek tunjon a szoftver viselkedese. Erzelmek felismereseben a mostani MI-k mar most jobbak mint egy atlagos autista. Itt en nem latok gondot.

  "Én most is megrendelésre MI-t programozok, nem tudom hogy a profik meddig jutottak, de nem tudom elképzelni hogy egy emberi gondolkozást valaha is megfognak tudni csinálni. Az MI valójában egy program mint pl a word helyesírás ellenőrzője: eseményre - reakció, semmi több,"

  Az emberi gondolkodas, azaz ontudat teljesen fuggetlen a klasszikus szakertoi rendszerek mukodesetol. Egy neuralis modellre alapulo rendszer mar kozelebb jar. Megfelelo fuzzy logikaval illesztve mar akar ontudatnak is nevezheto, bar inkabb csak egy butabb bogar szintje korul jarunk. Es igen, ha piszkalod, megprobal elmenekulni vagy visszautni. (ez jellemzoen akkor gaz, ha valami erosebb robotban fut a szoftver) A lenyeg, hogy az MI-nek ezen aga kozelebb van a Sims nevu jatekhoz mint egy szakertoi rendszerhez.
 • dzsagon
  #7
  Én azt hittem eddig, hogy a kutyáknak.
 • Cat #6
  Fogalmunk sincs mi az az öntudat. A turing-teszt követelménye csupán annyi, hogy egy külső szemlélő ne tudja megkülönböztetni az embert és a gépet válaszai alapján egymástól.
 • LSSAHPAUL
  #5
  Én most is megrendelésre MI-t programozok, nem tudom hogy a profik meddig jutottak, de nem tudom elképzelni hogy egy emberi gondolkozást valaha is megfognak tudni csinálni. Az MI valójában egy program mint pl a word helyesírás ellenőrzője: eseményre - reakció, semmi több, nem fog gondolkodni, mint déta a strartrekben stb. Képes lesz adott feladatban legyőzni az embert egy primitív rekurzív eljárással, vagy hibából-okulással (ide sorolom a minden megtörtént eset archiválását ebből a jelen szitura legkedvezőbb kiválasztását). Ami biztos hogy az 'okos' technológia terjedése miatt, egyre több helyen találkozunk majd vele, okosnak tűnhet :D, lehet fog tudni tanulni napról napra fejleszti magát de öntudata soha nem lesz.
 • Macropus Rufus
  #4
  Látom ismét nyitva volt az osztály ajtaja...
  Tehát a jól értem akkor pl. az autonóm kamionok termelte pénz, szétosztásra kerűlne. Miért is? A Rufus Co. beruházott 500 robot vasra. És ezek az okosok azt várják, hogy osszam szét a bevételemet. Csak sofőr nincs benne. Minden más változatlan marad. Egy szállítmányozó cégnél a sofőr csak egy lancszem. Na ez van, ha ingyenélők konferenciát tartanak.

  Agy emulácio: a netet kellett volna bújniuk mielött ezt megemlítik. Van gép amivel emulálták az emberi agy kb. 1 millio idegsejt és a pár millió szinapszist. 1 másodperc idegi működést a gep 40 perc alatt végzett el. Tehát nem real time ment a dolog. Nesze, lehet emulálni. Nincs olyan gép a földön, ami képes lenne az agy működését real time utánozni. A világ leggyorsabb gépe sem lenne erre képes. Nem is beszelve a hatalmas energiáról, ami kellene a gép működéséhez. Az emberi agynak nem kellenek kilowattok a működéshez. És ugye egy gep, egy agy emulacio. Jelenleg. Lehet majd a távolo jövőben egy pocket pc tudja azt amit az agyam, de nekem kétségeim vannak e téren. Egynlőre az agy működését sem értjük.
 • overseer-7
  #3
  a politika erről szól.. egy cél érdekében kihasználni az emberek érzelmeit.

  A politika energiákról szól.
 • overseer-7
  #2
  "Az embernek kell kordában tartania a mesterséges intelligenciát"

  Helyette majd...

  A Mesterséges Intelligencia kordában tartja az embert.
 • masuda
  #1
  "A gépek ugyanakkor sosem lesznek tökéletesek és az emberek feladata lesz annak kitalálása, hogy hol tudják pótolni az intellektusukkal és a megérzéseikkel a gépek gyengeségeit. "
  Az emberek se tökéletesek, és pont hogy az érzelmeik miatt kihasználhatóak.