9
 • takysoft
  #9
  zola hozzászólása nagyon adja.
  crunchyroll anime filmekkel foglalkozik... olyan itt nem készül :S

  Illetve... hogy állapítod meg a 30%-ot?
  darabszámra? csinálok én neked olyan soroatot, aminek 60.000 darab 1 másodperces része van.
  Esetleg hosszra? Generálok egy 800 órás fehérzaj-filmet :D
  Mindegyik tök európai lesz :D
 • bdzsana
  #8
  Nem ez az a típusú hozzáállás, ami ellen állandóan harcol az EU?
  Hol van ebben a szabad piac?
 • kékherceg
  #7
  Ez mire jó?
 • Andrevv
  #6
  Na nem baj, majd visszatérünk a jól bevált torrent oldalakra.
 • kvp
  #5
  Varhatoan vonatkozik is, de csak akkor ha nem adnak mindent ingyen. Szoval max. letiltjak a fizetos uzemmodot vagy nem fogadnak el EU-s cimre regisztralt befizeteseket.

  Vagy fizetnek mindenkinek aki megkeresi oket. Az opcio ott van, hogy eleg fizetni. Szerintem Magyarorszag is ezt fogja valasztani, hogy penzben keri a 30%-ot, nem magyar tartalomban. Aztan vagy fizetnek a megkeresett szolgaltatok vagy kivonulnak a piacrol. Esetleg fognak egy csomo ingyenes EU-s tartalmat es azt rakjak be helykitoltonek, hogy darabra meglegyen...

  Annyit elerhet vele az EU, hogy ujra sokkal egyszerubb legyen lopott tartalmat beszerezni. Magancelra (nem eladasra) ugyis legalis es ha konnyebb letolteni mint fizetni erte (mert mondjuk nem is lehet), akkor az emberek azt fogjak valasztani.
 • zola2000
  #4
  Az lenne érdekes ha a crunchyrollra, és a viki.comra is vonatkozna...
 • zola2000
  #3
  A gond ezzel az, hogy most a netflix jó, vesz kicsit több európai sorozatot, aztán ad kétszer többet a világ többi részéről, viszont fűnyíró elv szerint elérhetetlenné teszi a maradék eun kívüli műsort, hogy meglegyen a 30% kvóta -> tehát eddig is vpn kellett netflixhez Európából, ezentúl méginkább.
 • kalapos01
  #2
  Ahhoz képest, hogy azért az EU-ra annyira még nem jellemző a magyar vagy a lengyel bezárkózós, médiairányítós modell, ez és a tavaszi netes fenyítés elég furcsának tűnik. Akkor netes oldalak elérését korlátozták le, most a legális sorozatnézést nyírják ki. Elég disztópikusnak tűnik, de ez így rohadtul a netes cenzúra irányába tart, idővel csak olyan tartalmat fogyaszthatunk, amit engedélyeznek.

  A lényeg, hogy akkor itthon (meg Európában is?) ennyi volt a Netflix meg az Amazon. Vajon az HBO GO-ra is vonatkozik?
 • Andrevv
  #1
  Inkább foglalkoznának azzal, hogy ne lehessen a tagországokat megkülönböztetni, bárki érhesse el ugyanazt a szolgáltatást bármelyik országból ha akarja. Ez pedig vonatkozzon a hagyományos TV-re is, ne lehessen csak bizonyos területre korlátozni pl. a sport-események közvetítését.
  Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2018.09.05. 15:54:18