13
  • vik3
    Van lehetőségetek rákeresni az adatokra. Valóban a vadász gyűjtögető fogak nagyon jók voltak (és ma is azok). A populáció 1.5%-ban lehettek jelen és valóban nem 30 évig éltek (az átlagéletkor az más). Egészséges és szép emberek voltak (valószínűleg másképp szép, mint a mai szépségideál)

Nyilván civilizációs szemmel nézve ezek a dolgok kognitív disszonanciához vezettek, mert ha annyi tejet iszunk, miért olyan sok a csontritkulás stb kérdésekkel nagyon nehezen tudunk szembenézni. Az egész iparunk és létünk ezekre a problémákra épülnek és nehéz belülről kitekinteni.
  • Nos
    Abban az idoben mar eleg sokfele elt az ember, nagyon sokfele volt helyrol helyre a legfontosabb taplalekforras is. Eghajlat, tengerpart, domborzat elegge meghatarozta, hogy mit ettek. Nyugat-Europaban egyes kulturak pl teljesen raaltak a tengerre, es nemzedekek alatt egesz kagylohalmokat ettek ossze a szalashelyuk kornyeken. Szoval eleg valtozatos lehetett a populaciok fogazata is.

Az is felrevezeto, hogy a mamutvadasz, visszahuzodo gleccserek peremen elo populaciot szeretik legjobban mutogatni, de Oceaniatol Del-Afrikaig ez egy nagyon szuk populaciora volt csak jellemzo. Az elmult 100000 ev legnagyobb eljegssedesi idejen is volt egy meretes tropusi terulet, ahol elt ember. Meg az is lehet, hogy szubtropusi korulmenyek kozott haziasitottak eloszor kutyat. Valoszonuleg soha nem fog kiderulni.
  • ostoros
    Biztos, hogy az ott tényleg szuvasodás, nem pedig halál után keletkezett? A szemfog ugyanis feltűnően ép. Az őrlőfogak pedig sehol? Tán csak nem kihúzta Doctor Who a fájós fogakat?
  • dyra
    hát akkor ebben tévedtem, az ősemberek foga is szuvasodott. De azért abban megegyezhetünk nem jellemző a filmekre a hibás fogsor.
  • Csaba161
    Íme a "hibátlan" fogú Ősember

Az ősembernek is szuvas volt a foga!

• ostoros
    A középkori ember foga meglepően jó volt. Ez is egy újkori tévhit.
  • dyra
    1. Volt vagy harminc év az átlagéletkor. Addig sok baj nincs a fogakkal.
    2. Nem volt semmilyen cukros étel.

Mitől lett volna fogszuvasodásuk?

3. Akinek rosszak voltak a fogai az meghalt. Ennyi.

Őszíntén megmondom nem figyeltem a ruhákat mert engem lekötött a mozi de így utólag visszagondolva milyen cuccokban kellet volna lenniük? Jégkorszak volt. Ha szar ruhát csináltak maguknak az nem egy túlélés biztos dolog. Márpedig ráértek. Volt idejük normális ruhát csinálni.

Farkas meg nem kutya!

Ezek a baromságok mind az indexes kritikában voltak. Nézzél inkább dokumentumfilmet az indexes kritikussal együtt.
  • Kelta
    Nem olvastam azt a kritikát
    mitől romlott a foguk? vicces vagy..mert semmilyen problémát nem kezeltek
    te láttad milyen ruhákban voltak? mert szerintem nem
    akkor nem kutya hanem farkas, és?

neked oké, nekem ez kutyatáp reklám szintjén volt..

nézd meg A tűz háborúját...az hiteles film.
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2018.08.31. 23:05:38
  • dyra
    Azt a kritikát én is olvastam, hál isten nem foglalkoztam vele. Elképzelem, hogy 20 000 éve az ősemberek tolják befelé a gesztenyetortát a csokit, meg a coca kolát :D. Mégis mi a büdös franctól romlott volna el a foguk? Még pékárú sem volt. Semmilyen cukrot nem ettek max méz és gyümölcs formájában de azon a zord területen ez nem lehetett mindennapos :D Egy középkori filmben már jogos lenne a szép fogsor kritika de egy ilyen filmben vicces.

Gucci ruhák? Milyen ruhákat kellet volna viselniük? Pamut cuccokat? :D

A kutya meg cseh Farkas nem kutya. Szóval ne olvass Index-es filmkritikát mert annak a fickónak egy 20 részes dokumentumfilmet kellett volna vetíteni, hogy elégedett legyen. Ez egy egyszerű kalandfilm. Ennyi. Annak teljesen oké.

Ha a valóságot akarod nézni ne ülj be moziba mert a filmek 99% fikció :D Javaslom neked a dokumentumfilmeket.
  • Kelta
    Egy kis hitelesség rá fért volna a filmre..ez a Gucci ruhákba öltöztetett, kiszedett szemöldökű vakító fogsorú sminkelt statiszták..hát nem mondanám életszerűnek a filmet, inkább egy aranyos kutyareklám..
    szép tájak, okosan kiképzett cseh kutya..ennyi
  • Ender Wiggin #3
    Varela és Malthe egy filmben.. wow.
  • dyra
    Nagyon jó film volt! Jól szórakoztam. A fényképezés pazar, a farkas szuper volt és a srác is jól hozta a szerepét. A történet egyszerű volt de itt nincs is mit túlbonyolítani. Vagy hazaér a tél beköszönte előtt vagy megfagy. Teljesen megérte bemenni a moziba.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.08.31. 14:58:46
  • Normen76
    Számomra nagy csalódás volt, ebből a sztoriból nagyon jó filmet lehetett volna készíteni. Gyermekkoromban tetszett volna a szünidei matinéban egy ilyen film. Sajnos annyira valószerűtlenül lett összerakva az egész, nem tudtam beleélni magam a történetbe sehogy sem. Szódával azért elmegy, 6 pontot megért talán, de sokkal több potenciál volt a történetben. A látvány rendben volt, de a többi... hagy némi kivetnivalót maga után. Kár érte.