5
 • fonak
  #5
  Az ember és az emlősállatok közötti távolság sok tekintetben kisebb, mint hinni szeretnénk. A köznyelvben az érzelmeket és hasonlókat szokták "emberinek" nevezni, csak az a helyzet, hogy ezek az állatok is átélnek érzelmeket például, ez elég egyértelmű. Ha nem is olyan bonyolultakat, mint az ember. Az embert az öntudat és az absztrakt gondolkodásra való képesség különbözteti meg az egyszerűbb emlősöktől, ennek kialakulását pedig a nyelv tette lehetővé.
 • end3
  #4
  "boldogabb állat" - Régi közmondás: "a (jó) gazda (mosolygós) szeme hízlalja a jószágot." (Nem is értem mit kell ezen csodálkozni, mielőtt az "emberi kompjuter" a fejünkben eljutott a mai evolúciós szintre, ezen a bolygón különböző tudású számítógépek és szoftverek milliárdjait próbálta ki a természet. - Sőt a folyamat ma is zajlik.)
 • apucsabi
  #3
  Minden egyes ilyen típusú kutatási eredmény végül azt a maradi nézetet érvényteleníti el, hogy a haszonállat olyan, mint a gép: csak tömni kell(tápszerrel, gyógyszerrel, stb) és betakarítani(gennyesre fejni).

  A kutatási eredményekre hivatkozva alternatív állattartási kultúra honosítható meg, melyben a kutatás során megszerzett tudás hasznosításával hozamnövekedés érhetö el:
  boldogabb állat = minöségibb(= egészségesebb) hús + tejtermékek.
 • overseer-7
  #2
  én meg a mosolygó roston sült kecske húst szeretem jobban
 • esztyopa
  #1
  Ismét mérföldkőhöz érkezett e felfedeztéssel a brit tudományos élet.
  Eszerint mosolyogva kell a kecskéket fejni.