15
  • Tetsuo
    #15
    Mert nem két cm-re kell fókuszálnia, annyira nem is lehet. A bal és a jobb szem megkapja a külön képeket, amik úgy vannak elhelyezve a látómezőben, hogy egy távolabbi területre essen a fókusz. (Ott tűnik egy képnek a kettő.)
    Kiterjesztett valóság esetén mondjuk egy 3D-s teret képez a két kép, vagyis a szempárral fókuszálni mindig a látott tárgyakra kell olyan távolságban, ahogy az a térben el van helyezve (x méterek) és valószínűleg állandóan változik.
    Tehát a bal és jobb kép különbségéből adódik a látvány fókusztávolsága.

  • ostoros
    #14
    Engem inkább az érdekel, hogy hogy a büdös francba nem folyik ki a szeme az illetőnek, ha a szemének 2 centire kell fókuszálnia, tartósan?
  • Macropus Rufus
    #13
    link meg van, elnézés, de csak most vettem észre. Érdekes okfejtés.

    Viszont tényként közöl ez is valamit ami valahogy nem teljesen igaz
    én ezt találtam:

    ". Although RF radiation does not cause cancer by damaging DNA in cells the way ionizing radiation does, there has been concern that some forms of non-ionizing radiation might have biological effects that could result in cancer in some circumstances."

    https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/radiofrequency-radiation.html

    szóval igazából még senki nem tudja 100%-ban, hogy mit is okoz. Lehet semmit. Lehet valamit.
  • Macropus Rufus
    #12
    Tenykent kozolted, hogy a mikrohullamu sugarzas nem okozz rakot. Linket kertem, ahhol ezt ala is tamasztjak. Ossze keverted cb radok mulodeset a mobilokeval. Csak ennyi tortent. :)
  • felemelő
    #11
    Az élet egy halállal végződő betegség.
  • Tetsuo
    #10
    link1
    link2
    link3
  • Angelus1991ster
    #9
    Alig várom, hogy szemüvegemen nézhessek por... port :D
  • lammaer
    #8
    Hát egyikőtök sem támasztotta alá a kijelentéseit semmivel.
    Én nem kijelentettem valamit, hanem összefoglaltam azt amit azon az oldalon olvastam. Ott kisérletleg nem tudták kimutatni a rádióhullámok rákkeltő hatásait, pedig pár kisérlet ott van.

    Én kutakodtam egy kicsit és a linkelt forrást dobta ki a gép, ez elég meggyőzőnek tűnt. De ha van más forrásotok (de ne noname blogok meg gyikemberes websiteok legyenek) szivesem fogadom.


    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 21:25:28
  • Tetsuo
    #7
    Márpedig bizonyos szint felett növeli a rák kialakulásának kockázatát.
  • Macropus Rufus
    #6
    a mikorhullámu sogárzás élettani hatásait még javában vizsgálják. Tehát kijelenteni, hogy nincs köze semmihez eléggé meredek dolog. De persze ez nem zájra ki a dolgot. (forrás? :) ) Viszont a mikorhullám okozhat egy rakás nem daganatos betegséget.
    (pl. degenetratív idegrendszeri problémákat meg ilyeneket)

    A walkie talkie-k nem mikrohullámmal kommunikálnak.
  • lammaer
    #5
    Hát számomra egyik se tűnik vmi óriási leküzdhetetlen akadálynak...

    Rádiójeladó a fejnél.. hmmm... headset nélkül elég sokan használják a mobiljukat, hosszú időn keresztül, de nem nagyon olvasok arról hogy tömegével kapnak az emberek agyrákot... itt részletesen is olvashatsz róla, link, a lényeg hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem ionizáló hatású és amúgy is kicsi az energiájja a DNS roncsolásához igy pl abszolút nem okozhat rákot vagy más daganatos problémát.

    Arról nemis beszélve hogy azért használnak az emberek bizonyos munkakörökben szép számmal walkie-talkiekat meg efféle rádiós kütyüket...

    Az energiaellátás kezdetben mehet a szemüvegkereten keresztül (mondjuk a szemüveg szárába épített aksin át.. de akár a hallókészülékek módjára vmi kis fül mögötti dobozból), a torzitás az a projektoroknál se okoz különösebb gondot.. hasonlóképpen a projektorok se küldenek fekete fényt, mégis egész jó moziélményt lehet kapni...

    De persze én csak laikus vagyok, de igy első blikkre ez jó iránynak tűnik.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 16:50:11
  • hungi
    #4
    TV kiváltója? Persze! Már csak az áramellátást, a videójel ráküldését (hiszen ki ne szeretne az agyától 3 cm-re rádióadót üzemeltetni?), a vetítésből fakadó torzítás korrekcióját kell megoldaniuk, ja meg hogy ne csak fényt hanem sötétet is tudjon vetíteni ;)
  • Cat #3
    Ez nem a retinára vetít, hanem bármilyen felületre. Szemüvegre videót, szélvédőre a sebességet, asztalra billentyűzetet stb.
  • kvp
    #2
    Jo ez, csak szoftver vagy hardver hiba eseten kiegeti a felhasznalo szemet a megallo sugar. A rendszer egy lezeres fenyforras es egy mechanikusan mozgo terito tukor elven mukodik. Ha megall, akkor a teljes kepernyore juto fenyero egyetlen pixelre osszpontosul. Ez a normal fenyero * a pixelek szamaval, ami iszonyat sok.

    Egy mikro oled kijelzo, ami maximalis fenyero es megallo vezerles eseten sem noveli meg a normal fole egy ponton sem a kimeno energiat sokkal biztonsagosabb. Raadasul azokbol is lehet egeszen aprokat gyartani. (gyakorlatilag processzorban hasznalt tranzisztor meretu pixelekig le tudnak menni)
  • aemus
    #1
    Szép. Ez lehet az egyik olyan technológia ami 5-10 éven bellül nyugdíjba küldheti a tv-ket , monitorokat.