Bármely szemüveg alkalmas lehet a kiterjesztett valóságra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert nem két cm-re kell fókuszálnia, annyira nem is lehet. A bal és a jobb szem megkapja a külön képeket, amik úgy vannak elhelyezve a látómezőben, hogy egy távolabbi területre essen a fókusz. (Ott tűnik egy képnek a kettő.)
Kiterjesztett valóság esetén mondjuk egy 3D-s teret képez a két kép, vagyis a szempárral fókuszálni mindig a látott tárgyakra kell olyan távolságban, ahogy az a térben el van helyezve (x méterek) és valószínűleg állandóan változik.
Tehát a bal és jobb kép különbségéből adódik a látvány fókusztávolsága.
Kiterjesztett valóság esetén mondjuk egy 3D-s teret képez a két kép, vagyis a szempárral fókuszálni mindig a látott tárgyakra kell olyan távolságban, ahogy az a térben el van helyezve (x méterek) és valószínűleg állandóan változik.
Tehát a bal és jobb kép különbségéből adódik a látvány fókusztávolsága.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Engem inkább az érdekel, hogy hogy a büdös francba nem folyik ki a szeme az illetőnek, ha a szemének 2 centire kell fókuszálnia, tartósan?
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
link meg van, elnézés, de csak most vettem észre. Érdekes okfejtés.
Viszont tényként közöl ez is valamit ami valahogy nem teljesen igaz
én ezt találtam:
". Although RF radiation does not cause cancer by damaging DNA in cells the way ionizing radiation does, there has been concern that some forms of non-ionizing radiation might have biological effects that could result in cancer in some circumstances."
https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/radiofrequency-radiation.html
szóval igazából még senki nem tudja 100%-ban, hogy mit is okoz. Lehet semmit. Lehet valamit.
Viszont tényként közöl ez is valamit ami valahogy nem teljesen igaz
én ezt találtam:
". Although RF radiation does not cause cancer by damaging DNA in cells the way ionizing radiation does, there has been concern that some forms of non-ionizing radiation might have biological effects that could result in cancer in some circumstances."
https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/radiofrequency-radiation.html
szóval igazából még senki nem tudja 100%-ban, hogy mit is okoz. Lehet semmit. Lehet valamit.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Tenykent kozolted, hogy a mikrohullamu sugarzas nem okozz rakot. Linket kertem, ahhol ezt ala is tamasztjak. Ossze keverted cb radok mulodeset a mobilokeval. Csak ennyi tortent. 😊
Az élet egy halállal végződő betegség.
Alig várom, hogy szemüvegemen nézhessek por... port 😄
angelus1991ster.blogspot.hu
Hát egyikőtök sem támasztotta alá a kijelentéseit semmivel.
Én nem kijelentettem valamit, hanem összefoglaltam azt amit azon az oldalon olvastam. Ott kisérletleg nem tudták kimutatni a rádióhullámok rákkeltő hatásait, pedig pár kisérlet ott van.
Én kutakodtam egy kicsit és a linkelt forrást dobta ki a gép, ez elég meggyőzőnek tűnt. De ha van más forrásotok (de ne noname blogok meg gyikemberes websiteok legyenek) szivesem fogadom.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 21:25:28
Én nem kijelentettem valamit, hanem összefoglaltam azt amit azon az oldalon olvastam. Ott kisérletleg nem tudták kimutatni a rádióhullámok rákkeltő hatásait, pedig pár kisérlet ott van.
Én kutakodtam egy kicsit és a linkelt forrást dobta ki a gép, ez elég meggyőzőnek tűnt. De ha van más forrásotok (de ne noname blogok meg gyikemberes websiteok legyenek) szivesem fogadom.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 21:25:28
Márpedig bizonyos szint felett növeli a rák kialakulásának kockázatát.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
a mikorhullámu sogárzás élettani hatásait még javában vizsgálják. Tehát kijelenteni, hogy nincs köze semmihez eléggé meredek dolog. De persze ez nem zájra ki a dolgot. (forrás? 😊 ) Viszont a mikorhullám okozhat egy rakás nem daganatos betegséget.
(pl. degenetratív idegrendszeri problémákat meg ilyeneket)
A walkie talkie-k nem mikrohullámmal kommunikálnak.
(pl. degenetratív idegrendszeri problémákat meg ilyeneket)
A walkie talkie-k nem mikrohullámmal kommunikálnak.
Hát számomra egyik se tűnik vmi óriási leküzdhetetlen akadálynak...
Rádiójeladó a fejnél.. hmmm... headset nélkül elég sokan használják a mobiljukat, hosszú időn keresztül, de nem nagyon olvasok arról hogy tömegével kapnak az emberek agyrákot... itt részletesen is olvashatsz róla, link, a lényeg hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem ionizáló hatású és amúgy is kicsi az energiájja a DNS roncsolásához igy pl abszolút nem okozhat rákot vagy más daganatos problémát.
Arról nemis beszélve hogy azért használnak az emberek bizonyos munkakörökben szép számmal walkie-talkiekat meg efféle rádiós kütyüket...
Az energiaellátás kezdetben mehet a szemüvegkereten keresztül (mondjuk a szemüveg szárába épített aksin át.. de akár a hallókészülékek módjára vmi kis fül mögötti dobozból), a torzitás az a projektoroknál se okoz különösebb gondot.. hasonlóképpen a projektorok se küldenek fekete fényt, mégis egész jó moziélményt lehet kapni...
De persze én csak laikus vagyok, de igy első blikkre ez jó iránynak tűnik.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 16:50:11
Rádiójeladó a fejnél.. hmmm... headset nélkül elég sokan használják a mobiljukat, hosszú időn keresztül, de nem nagyon olvasok arról hogy tömegével kapnak az emberek agyrákot... itt részletesen is olvashatsz róla, link, a lényeg hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem ionizáló hatású és amúgy is kicsi az energiájja a DNS roncsolásához igy pl abszolút nem okozhat rákot vagy más daganatos problémát.
Arról nemis beszélve hogy azért használnak az emberek bizonyos munkakörökben szép számmal walkie-talkiekat meg efféle rádiós kütyüket...
Az energiaellátás kezdetben mehet a szemüvegkereten keresztül (mondjuk a szemüveg szárába épített aksin át.. de akár a hallókészülékek módjára vmi kis fül mögötti dobozból), a torzitás az a projektoroknál se okoz különösebb gondot.. hasonlóképpen a projektorok se küldenek fekete fényt, mégis egész jó moziélményt lehet kapni...
De persze én csak laikus vagyok, de igy első blikkre ez jó iránynak tűnik.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.28. 16:50:11
TV kiváltója? Persze! Már csak az áramellátást, a videójel ráküldését (hiszen ki ne szeretne az agyától 3 cm-re rádióadót üzemeltetni?), a vetítésből fakadó torzítás korrekcióját kell megoldaniuk, ja meg hogy ne csak fényt hanem sötétet is tudjon vetíteni 😉
Ez nem a retinára vetít, hanem bármilyen felületre. Szemüvegre videót, szélvédőre a sebességet, asztalra billentyűzetet stb.
Jo ez, csak szoftver vagy hardver hiba eseten kiegeti a felhasznalo szemet a megallo sugar. A rendszer egy lezeres fenyforras es egy mechanikusan mozgo terito tukor elven mukodik. Ha megall, akkor a teljes kepernyore juto fenyero egyetlen pixelre osszpontosul. Ez a normal fenyero * a pixelek szamaval, ami iszonyat sok.
Egy mikro oled kijelzo, ami maximalis fenyero es megallo vezerles eseten sem noveli meg a normal fole egy ponton sem a kimeno energiat sokkal biztonsagosabb. Raadasul azokbol is lehet egeszen aprokat gyartani. (gyakorlatilag processzorban hasznalt tranzisztor meretu pixelekig le tudnak menni)
Egy mikro oled kijelzo, ami maximalis fenyero es megallo vezerles eseten sem noveli meg a normal fole egy ponton sem a kimeno energiat sokkal biztonsagosabb. Raadasul azokbol is lehet egeszen aprokat gyartani. (gyakorlatilag processzorban hasznalt tranzisztor meretu pixelekig le tudnak menni)
Szép. Ez lehet az egyik olyan technológia ami 5-10 éven bellül nyugdíjba küldheti a tv-ket , monitorokat.