14
 • overseer-7
  #14
  De a Higgs térhajtómű jogaival még nem rendelkeznek.

  Elvileg ha lehet módosítani egy rövid időre az anyag tömegét.. amit elméletileg meg lehet tenni. Feltéve..ha nem tartós a módosulás..és a kvantum mechanikával összhangban történik.

  Akkor lehet utazni a térben, akár az űrben is.. pusztán úgy, hogy energiát közvetlen mozgási impulzussá alakítunk egy gép segítségével.
 • Nos
  #13
  Az a baj, hogy a Paramount Pictures megkapta a StarTrek jogokat es egyelore nem is akarja eladni. Szoval amig naluk van az ST liszensz, addig csak a mozifilmjeikben lehet hasznalni a Voyager hajtomuvere epulo technologiakat.
 • dyra
  #12
  térhajtómű kell! Antianyag reaktorral és a fedélzetre feltétlen kell replikátor. De az ide a földre is jó lenne. A Star-Trekben én is láttam ott barón működött!
 • VolJin
  #11
  Térhajtómű?
  Szerintem olcsóbb lenne szólni a Harry Potternek, hogy tanítsa meg az űrhajósokat hopponálni.

  És az már globális felmelegiccse ellen is bevethető lenne, nem csak űrmeghódíccsára.
 • overseer-7
  #10
  exobolygószat?.. az előbbi jobban hangzik.

 • Kissssss0
  #9
  exobolygászat... nem vagyok nyelvtan náci de ezen már nekem is megakadt a szemem.
 • Cyberdog
  #8
  Ha jól tudom, a Vénusz felső hűvösebb légkörében is mutattak ki vizet, pára formájában. Egyes kutatók szerint elméletben ott is lehetséges az élet, de mikrobiális szinten. Ha így is lenne az inkább tudományos szenzáció lenne, bizonyítva azt, hogy az élet a legextrémebb környezetekben is létre tud jönni és a Vénusznál keresve sem találnánk jobb jelöltet az "igen extrém környezet" címre a naprendszerben.

  Na jó ez nem igaz... Sok jelöltet találunk még...

  Vissza a cikk eredeti témájára... Csak a naprendszerünkben számos planéta és hold és kisbolygó törpebolygó van, ahol víz található valamilyen formában.

  A Merkúr naptól védett krátereinek mélyén fagyott formában. A Vénusz felső légrétegeiben, pára formájában,,, még a holdunkon is van fagyott vízjég, vagy a Marson fagyott formában és mint legutóbb kiderült folyékony formában egy jégalatti tóként s még lehetne sorolni.... ha csak azt nézzük, hogy a naprendszerünkben hány helyen található, akkor a cikkben ez a hír nem is annyira meglepő.
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.08.22. 19:49:55
 • Irasidus
  #7
  A halmazállapot nem csak a hőmérséklettől függ, hanem a nyomástól is. Lehet több száz fokos jég, és víz is.
 • Macropus Rufus
  #6
  Sztem felesleges eletre gondolni ezeken a bolygokon. A viz nem folyekony formaban van jelen. A bolygok rendkivul forrok, a viz goz formajaban van jelen az atmoszfera felsobb retegeiben, esetleg ha kozet bolygorol vam szo akkor a kozetek koze zarva. Ez meg ugyan nem zarja ki a mikrobialis elet lehetoseget, de ennek velhetoen nagyon pici a lehetosege. Meg mondjuk ki a fenet erdekel? Tudomanyos szempontbol jelentos lenne, de amugy nem sokat szamitana neku k.
 • Irasidus
  #5
  "Amit te írsz, az vegytiszta bullshit. Értéktelen fröcsögés és böfögés."

  Elfelejtetted leírni, hogy miért is böfögés, és fröcsögés? Ja, hogy te nem warp-drivról írtál! Oh... Akkor elárulod, hogy ugyan tulajdonképpen mire gondolsz, aminek, idézlek "már elméleti megközelítésbe került a megvalósíthatósága"? Vagy titok, és jönnek érted, ha elárulod? Amúgy, csak finoman jelezném akkor szólalok meg, amikor akarok... Törődj bele.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.22. 18:43:42
 • overseer-7
  #4
  okosabb lennél ha csendben maradnál ezen a portálon.. és nem szennyeznéd a nihil hozzáállásoddal a forum közösséget.

  Másoknak is elege van már belőled, kérdezd meg az embereket... Egyszerűen nincs rá szükség, hogy megszólalj.
 • overseer-7
  #3
  Amit te írsz, az vegytiszta bullshit. Értéktelen fröcsögés és böfögés.
  Nincs szükségem arra, hogy szó legyen valamiről a cikkben.. ahhoz, hogy írjak róla.
  Nem warp drive ról írtam.. más módszeren alapul a megoldás.
  Tájékozódj előbb mielőtt megszólalsz.
 • Irasidus
  #2
  A cikkben szó sincs életről, vagy lehetséges életről, vagy arról, hogy ahol víz van ott biztosan van élet, amit írsz az fals hülyeség. A térhajtóműs felvetésed, meg egy sicifi élénk képzeletű fantáziálása. Amennyiben te mégis úgy gondolod, és történetesen a warp-drivre gondolsz, az egyszerűen a Star Trek nevű sorozat, fiktív meghajtása. Annak ellenére is, hogy egy starterek rajongó fizikus, Alcubierre a diplomamunkájában, matematikailag levezetett egy nagyon hasonló dolgot. Amivel a probléma nem csak az, hogy nincs bizonyítva, de ez az egész csak kvantumszinten működhet, és ez is le van vezette. Ráadásul akármennyire kutatják ezt hatást, pl.: a NASA már több mint 5 millió dollárt adott rá, nem sikerült kimutatni. A lényeg, hogy semmiféle elméleti megközelíthetőségbe sem került ez a történet, hanem éppen ellenkezőleg. Ez egy bizonyítatlan elmélet, ami ha mégis bizonyosságot nyer, akkor sem tudnál vele közlekedni.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.22. 18:18:15
 • overseer-7
  #1
  ez pompás.. ahol víz van... ott élet is lehetséges.

  Ahol a folyékony víz van.. ott meg szinte biztosan van élet.
  a folyékony víz feltételezi a bolygó megfelelő optimális távolságát a csillagjától.

  Ha megoldottuk a globális felmelegedés problémáját.. minél előbb ki kell fejlesztenünk a térhajtóművet. Most, hogy már elméleti megközelítésbe került a megvalósíthatósága.

  Már van miért utazgatnunk a galaxisban.. az élet és az exobolygók... persze ha nem foglaltak már