6
 • Tetsuo
  #6
  Meg még mit? LOL Chindogu
 • Bibike85
  #5
  Graphene-el lehet tengervizbol ivovizet csinalni. A technologiai fejlodes megoldja majd ezt is.
 • kvp
  #4
  "Eddig a terroristak mindig olaj kozeleben voltak, mostantol az ivovizek kozeleben fognak bujkalni a mocskos gyava terroristak."

  Szaudarabiaban meg mindig csak olaj van (meg homok), de ivoviz szinte semmi. A terrositak meg jellemzoen az elmult kozel 300 evben mindig onnan jottek. (meg a torok birodalom feljegyzesei szerint is)

  Az a szerencsenk, hogy a vizben viszonylag bovelkedo orszagok joreszt NATO tagok vagy az orosz/kinai szovetsegek reszesei, szoval nem nagyon kell haboruzni, ugyanis pont a vilag fejlett resze kontrollalja az ivovizkeszlet jelentos reszet. Aki meg oket (minket) megtamad (mondjuk mert afrikaban nem lesz eleg viz), az nyugodtan nevezheto terroristanak.

  Igazabol az olajon se kellene haboruzni, ha a teljes kozelkeletet leszornak soval es semmi olaj nem jonne onnan, akkor is ellene a fejlett vilag. Csak Kina lenne valamennyire bajban, de nekik meg ott vannak az orosz es afrikai forrasaik. Az USA es Kanada egymagukban rendelkeznek annyi tartalekkal, hogy boven az emberi elet fenntarthatosagi szintje fole tudjuk szennyezni a legkort csak az ottani nyersanyagokat felhasznalva.
 • duke
  #3
  Nem lesz itt semmi problema, idaig az olajert haboruztak, most majd a vizert fognak kamu haborukat inditani. Eddig a terroristak mindig olaj kozeleben voltak, mostantol az ivovizek kozeleben fognak bujkalni a mocskos gyava terroristak.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2018.08.21. 17:27:56
 • NEXUS6
  #2
  Ahogy tudom Európában sokkal szigorúbbak a környezetvédelmi előírások a talajban levő víz kezelése tekintetében. Az amcsik nagyon dúrván baxák el saját környezetüket, de infóim szerint ez itt nem jellemző.
 • kvp
  #1
  Alapvetoen mivel a repeszteses kitermeles joreszt elszennyezi az ivovizbazist is, ezert azt nyugodtan felhasznalhatjak a repesztehez, mivel masra ugyse jo mar. Szerintem kijelenthetjuk, hogy ez a technologia tobbszorosen rossz a kornyezetnek (szendioxid kibocsatas, mesterseges foldrengesek, ivoviz szennyezes). Idealis esetben a kitermelesi helyszinek kornyekerol el kellene koltoztetni a teljes lakossagot, mivel utanna mar mezogazdasagi termelesre ugysem lesz alkalmas a terulet. (az olajhomok alapu kitermelesnel ez egyertelmubb, de repesztesnel is ez a helyzet)