9
-
#9 Valójában nem hasonlít rá. Inkább a 3-4. részre, mivel azok kevésbé Rambo saját háborúi. Az első rész ugye egyértelmű, de a második is, hisz fogságban lévő amerikai katonákat kell kimenekíteni arról az egykori hadszíntérről, ahol ő is harcolt. Afganisztán és Burma meg ugye már csak úgy jön...
Csak a 4. résszel az a baj, hogy darálás agyatlanul az egész, annyi mélysége sincs, mint a 3.-nak, ami szintén nem egy IQ bajnok film, de megvan a maga bája, meg az orosz egységparancsnok kemény mint az orosz tél.
Utoljára szerkesztette: Zombee, 2018.08.20. 22:37:49 -
#8 A 2-3. részekkel elfogult vagyok, mivel a Kommandó mellett azok testesítik meg a 80-as évek tesztoszterontól csöpögő macsó akciófilm archetípusát. -
ostoros #7 Öhm...
Jöjj és lásd. -
#6 Ízlések és pofonok.
Valójában mindhárom film a háború pszichológiájára helyezte a hangsúlyt. Vannak persze jobb filmek is, mint pl. szerintem a Bátrak hazája, amelyik jobb sztorit, jobb színészekkel mutatott be.
A lényeg, hogy az Első vér kb. ebben a kategóriában van, az összes többi Rambófilm, meg egy zs kat trashmovie. ;) -
#5 Valójában nem, mert részben az 1-re ez hajaz a leginkább. -
#4 A Bombák Földjénben kb. 1 perc volt az, amit írsz, hogy mi volt a háború után.
BTW az minden idők egyik legfosabb oscart kapott filmje. Az első film volt moziban életemben, ahol néztem az órámat, hogy mikor lesz vége annak a szarnak. -
Jawarider #3 "Sslyvester Stallone " -
#2 Hát ja, az első rész nem rossz. Megkeseredett háborús veterán vs. helyi tuskó seriff. Az eldobott hős hogyan próbál életben maradni a civil életben. Kvázi Bombák földjén, vagy Amerikai mesterlövész, csak azok Oscart is kaptak. Szerintem nem rosszabb, nem jobb film azoknál (a maga korában).
Aztán a folytatások? Na azok dúrvák! Meggályver/Knightrider szint. XD -
#1 Jócskán messzire kerültünk már a karakter lényegétől.