14
  • ostoros
    #14
    Pontosan... Az EU-t megbénítja a túl sokféle lobbi, a túl sokféle érdek. Közös nevező, vagy legalábbis gyors döntés a lehető legritkábban születik.
  • ostoros
    #13
    Képes megoldani? A roaming díjat? Nos, én hiszem ha látom.
    Az EU által kitáblázott projektekben pedig minden esetben legalább 50% állami pénz van. (Önrész+befizetés az EU-nak)
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.08.14. 13:35:46
  • CairoJack
    #12
    Haverom csutka ugyan így jár, csak ő 1 fülest sütött meg. Amúgy a füles volt kínai, szerintem inkább azzal volt a baj, nem a töltővel. Anno amúgy mondták is a Samsungosok, hogy ha minőségi cuccot dugsz a Samu gyorstöltőre, nem lesz baj, de ha szarabb cuccot, megsütheti... megsütötte. :(
    Most JBL fülesem van, de inkább nem dugom rá. Nem ér annyit...
    " mire az EU dönt addigra már csak type-c lesz a telefonokon..." - Mire végigmegy, inkább D-E vagy F type lesz az elterjedt... :)
  • kvp
    #11
    Anno mar megprobaltak aztan nem lett belole semmi. Aztan a kinai munkaspart kozponti bizottsaga hozott egy torvenyt hogy a kinaban gyartott vagy ott forgalmazott keszulekek eseten a mikro usb a szabvany es az ugy is lett.

    Most is megprobaljak, pedig eleg lenne megvarni a kozponti bizottsag kovetkezo donteset.
  • prometheus13
    #10
    Már akkor is ezt javasolták a gyártóknak, amikor mindegyik más töltőt használt. Én örülök, hogy az EU valódi, hétköznapi problémákat képes megoldani, pl. a roaming díjak eltörlése stb. nem úgy mint a kedves kormányunk. Egészségügy, infrastruktúra, hétköznapi problémák megoldása, EU nélkül más se lenne itt, mint stadionok.
  • grobs
    #9
    Alapvetően egyetértek. Legyen minden type-c, nyomják át, hogy ez biztonságos legyen minden helyzetben, és ennyi. Nem kell túlbonyolítani. 100W fölött meg ne legyen cserélhető kábel (legalább gondolkodnának, hogy kell-e a 100W fölötti táp). Ahol meg most sem cserélhető a kábel ott ezután se lesz az.

    De az EU megint egy olyan kérdésen mocorog ami magától megoldódik.
  • fade2black
    #8
    Azért nem értem én se a rugózást, mert ezt már végig tolták. Ezért lett EUban és kb a világon is a defacto a micro USB.

    Most a legjobb lenne ha kötelező szabvánnyá tennék 100Wig a type-ct, USB 3.2 és Power Delivery revision 3.0 (version 1.1)val. Onnan minden ami 100W alatt van legyen az noti, mobil, tv, DAC, nyomtató, scanner, iratmegsemmiítő... mehetne avval. A kérdés max annyi, hogy kell e mindenhova 100W.
  • grobs
    #7
    "ezt nem lehet akár mire rádugni, mert elméletileg rá lehet, gyakorlatilag már megsütött 2 BT fülest"

    Akkor az egy hibás töltő. A gyorstöltők 2 állapotúak. Csak akkor adják a nagyobb feszültséget ha a másik oldal kompatibilis vele. Huawei gyorstöltőn rajta is van, hogy 9V 2A, vagy 5V 2A (és így is működik). Nyilván ha egy fülesre ami 5V-ot szeretne ráengedsz 9V-ot annak nem fog örülni.

    A cikk egy kicsit félrevezető, ugyanis nem általános egységesítést akarnak. Az anyag kizárólag a mobil telefonokról, és alapvetően a töltő csatlakozóról szól. Tehát sem a laptop, sem az akkus hajvágó (és egyéb háztartási eszköz) egységesítése nem szerepel a tervben. Mobil fronton meg az apple korábban is kikerülte az egységesítést, a többiek meg egységesek. Nyilván idő amíg a type-c átveszi az uralmat, de ehhez nem kell EU döntés sőt, mire az EU dönt addigra már csak type-c lesz a telefonokon.
  • CairoJack
    #6
    Én speciel örülnék neki, ha ez összejönne.
    Anno emlékszem fater Nokiáihoz 2 fajta töltő volt, a kicsi meg a nagy tűs, volt Alcatel 100 lábú töltő, SonyEricssonokhoz a keskeny és a széles fast port, anyu Samsungjához megint valami más, és kb. ahány teló volt a háznál, annyi töltő. Jah, és amúgy mind vacak volt. Aztán jött VÉGRE az USB korszak, akkor sokat javult a helyzet, minden lehetett 1 töltővel tölteni. Aztán most valóban, megint itt a káosz a gyorstöltők miatt. A S7Edge-met érdemes a saját Adaptive Fast Charger-ével tölteni, mert úgy másfél óra, anélkül 3-4. Nem mindegy.
    Igen ám, de ezt nem lehet akár mire rádugni, mert elméletileg rá lehet, gyakorlatilag már megsütött 2 BT fülest, a 3.ra már nem merem rádugni. Akkor maradnak a normál töltők a BT fülesekhez. De abból se mindegy, hogy hány amperessel töltöd. Sony telókhoz 1,5 amperes szutykokat adnak, azokkal sosem töltődnek fel, tehát marad a 2 amperes tablet töltő. És akkor még belépnek a képbe az Apple cuccok a lightninggal, és máris ugyan ott vagyok, ahol régen voltunk. Ja még van egy laptopom. Szóval ezeknek hála az elvileg már "egységes" korszakban is minimum 4-5 féle töltőt kell variálgatni. Rühellem... :(
    (És akkor még nem beszélte az akkus hajnyíróról, stb).
  • grobs
    #5
    A probléma, hogy az EU megint egy ál problémán rugózik. Mobil töltő kábelből most is 90%+ USB, a maradék meg lightning. Amin nem rugóznak az pl. a laptop töltők egységesítése ami sokkal nagyobb elektronikai hulladék, vagy az akku ami még komolyabb probléma.
    Ráadásul az ipar a telefonoknál kikényszeríti az egységes csatlakozót. A minőségbiztosításon se rugóznak, pedig a kábelekkel elég sok a probléma. Nagy részüket nem azért dobják ki mert az új eszközhöz másik kell, hanem azért mert tönkremennek ... egy passzív eszköz tönkremegy, vicc.
  • grobs
    #4
    De akkor te fogod végig ülni ameddig 100GB 4k videót szinkronizál.
  • barret
    #3
    A Nokia töltőfejét kellett volna átvenni,az a létező legkisebb,okos órákhoz is bőven jó.
  • fade2black
    #2
    Mért dobnál ki vmit ami "máshoz" is jó? Nem kell +dbot venni, vinni hisz mindehol uaz van.

    A micro usb többek közt, elsődlegesen pont az EU miatt lett kvázi szabvány. Elötte volt Sonynak saját, Nokianak, Samsungnak.... aztán jött minden helyére a micro usb. Hálisten.
  • M2 #1
    Szuper! Akkor lesz évente 51 ezer tonna egységes hulladékunk!