9
 • Ellaberin
  #9
  Nem tudom, hogy ez mennyire vonatkozik ránk. Viszont akkor mehetnek a levesbe az olyan kamu, hazudozó oldalak, újságok amik keresztbe-kasul használnak fel máshol, másra készített fotókat.

  Ez a fészbúkos megoldás, hogy te lemondasz mindenféle jogodról, ha felteszel valamilyen képet is megérne egy próbapert. Persze lehet csűrni-csavarni, de minimum etikátlan. Igaz nem kell akkor használni...csak lassan megkerülhetetlen ez a kutyaütő banda. Nekem azért eddig még sikerült :P
 • ostoros
  #8
  Mióta?
 • Cat #7
  "nálunk tehát nem állna meg a bíróság előtt egy ilyen marhaság..."

  Az EU bíróságának ítéletei kötelezik a magyar bírákat is.

 • morguldae
  #6
  Ha valamit nem akarsz a nagyközösség elé tárni ne tedd fel az internetre okoska! Ha meg hagytad, hogy felkerüljön akkor mi a fenét akarsz még. Ami valahol a netre kerül, ahhoz mindenki szabadon hozzáférhet. Elküldeném az ilyen lenyúlni akaró köcsögöt a fenébe. Az ilyen köcsögök miatt ilyen fos a világ akik igyekeznek mindenkit beperelgetni. Rohadna meg az ilyen!
 • Tikal #5
  De a tiéd. Viszont ha lemondasz róla akkor már nem a tiéd . Márpedig a Facebook úgy döntött, hogy ezt elvárja tőled, ha az ő szolgáltatását akarod használni :) Dönthetsz úgy hogy neked ez nem tetszik és akkor tiéd marad a kép, és feltöltöd máshova.
 • Tikal #4
  Szerintem tegyünk különbséget egy iskolai dolgozat és egy tudományos dolgozat között...
 • Csaba161
  #3
  Szerencsére Magyarországon a törvény szerint fel lehet használni (tudományos) dolgozatban mindenféle szankció nélkül még jogdíjköteles képeket is, ha a forrást megjelölik, nálunk tehát nem állna meg a bíróság előtt egy ilyen marhaság...
 • barret
  #2
  Hmmm lefényképezek valamit,és az mégsem az én tulajdonom? Ez érdekes felfogás...
  Lassan már képeket is tilos lesz még nézegetni is?
 • kvp
  #1
  Szerencsere meg jopar orszagban letezik a fair use kategoriaja, viszont a fotokat tenyleg el kellene latni egyertelmu szerzoi jogi marker-ekkel (pl. jpeg comment mezoben). Ilyen pelda a Creative Commons fele rendszer, ami megadja, hogy pl. nem kereskedelmi celra ingyenes, csak meg kell jelolni a szerzot es nem modosithato a licensz. (CC-BY-NC-SA) Ezt igazabol szinte semmibe nem kerulne berakni a megosztott fotokba. (a Facebook egyebkent egyertelmubb, amit oda feltoltunk, annak a jogai atkerulnek hozzajuk es ok donthetnek tovabb rola, ezert is tilos olyan kepet felrakni, aminek a jogarol nem tud lemondani a feltolto, mert eleve nem az ove)