13
 • M2 #13
  Az idő sok dolgot megszépít. Azért a mai felsőkategóriás telefonok nagyságrendekkel szebb képeket csinálnak, a 4K videókról nem is beszélve.
  A megapixelnek meg semmi köze a képminőséghez, a Sony esetében is osztani kell 4-gyel, de hozni fogja egy nagyon jó 12 megapixeles kompakt kamera szintjét - az meg elég.
 • 74auriga
  #12
  Többször néztem (és nézem mostanában is) azokat a képeket, amiket kapok ismerősöktől. Hiába 16-20 megapixel felbontású (nem minőségű) a kép nyomukba sem a Nokia N8 által készült képeknek, pedig az 7-8 éves telefon! Sajnos már nincs meg, de az általa készült képekből közel 1000 darab van. Az még az igazi Nokia színvonal volt, nem olyan, mint a mai himi-humi telefonok! Attól még nem lesz jó a telefon, mert közel 50 megás kamera lesz benne. Amennyibe kerülnek az ilyen készülékek, abból lehet venni olyan fényképezőt, amikben normális objektív van! A telefonokban lévő körömhegynyi objektívvel sosem lehet olyan képeket készíteni, mint egy fényképezővel!

  barret-nek is igaza van! Lassan...
 • barret
  #11
  Pedig 20 éve nem sok konkurenciája volt a nokiának...
  1992. november 10,én adták ki az első baráti méretű mobiltelefont,ami Nokia volt.
  Utoljára szerkesztette: barret, 2018.07.30. 15:42:23
 • M2 #10
  Nokia és színvonal szavakat nem írjuk le egy mondatba már vagy húsz éve!
 • barret
  #9
  Lassan elérünk a 100 MPX-es mobil kamerákhoz,amik megközelítik egy 4MPX-es fényképezőgép minőségét...
  Utoljára szerkesztette: barret, 2018.07.30. 09:59:46
 • x3dgime
  #8
  Na, a Sony is feltalálta a spanyolviaszt? :D
  Amit a Nokia sokkal magasabb színvonalon megalkotott már 7-8 évvel ezelőtt... ;)
  vö. Nokia PureView 808, majd annak utóda, a Lumia 1020... ;)
  Ott a 36 Mpx-ből lett 8 Mpx... ;)
 • Sippie
  #7
  és az érdekes, hogy a sony képtelen azt a szintet megközelíteni... valamit ott nagyon szarul csinálnak.
 • Thrawn
  #6
  Esküvőn mobillal fotózni, hát az egy vicc. Ezek nem arra valók. Alacsony megvilágításnál, mint amilyen egy beltéri esküvő, zajhegyeket és bemozdult képeket produkálnak. Rakhatnak beléjük bármit, parasztvakítás, a fizika törvényeit nem kerülhetik meg. Most az a trend, hogy telerakják a hátlapot külön-külön fényképező egységekkel, mert ugye komolyabb optikai zoom a méretek miatt kivitelezhetetlen, cserélhető obikról nem is beszélve.
 • GixEr
  #5
  Jelenleg az x1a, ami a kezmben van. Konkretan hasznalhatatlan az osszes 23MP-es felbontasaval. Tudom, hogy ez egy also kategorias telefon, de az, hogy szinte ertekelhetetlen fenykepeket keszit az azert nagyon nem jo. Tavaly vegigfotoztam vele a fiam eskuvojet. Nem tulzok de a 80%-a kuka (amugy hivatalos Adobe Expert/Professional vizsagam van amiben benne van a kepek utolagos felsolgozasa is), de 10 bol 8 kep ertekelhetetlen volt. Hiaba allittottam barmit is (HDR a lassu kepekhez/szembefenyhez , ISO akarmi vagy barmi mashoz) Ugye a RAW kepek elerhetetlenek mert olyan nincs. Szoval nagyot csalodtam a Sony kameraiban.
  Zömmel homalyos elmosodott kepek szulettek. Es most itt tobb szaz fotorol beszelunk, nem csak 1-2 nem sikerult fotorol.
  Viszont, ha valakinek van otlete, hogy élethelyzetekben hogy keszithetnek fotokat azt szivesen vennem. Mert Az automatikus beallitas pont semmire sem jo..
 • dyra
  #4
  Ne mond már :D elhagyták a jack csatlakozót mindenki elhagyta. Elhagyták az újlenyomatleolvasót szerintem nemsokára mindenki elhagyja. Ez csak pár dolog az utóbbi időből. Még mindig mindenki őket követi. Notebookoknál is már ott tartunk, hogy az üzleti modellek vékonyabbak legyenk (Apple majmolás) átalakítják a dokkolást sokkal szarabb type-c -re. Mindenben követik őket.
 • M2 #3
  Mindig Sony kamera van/volt az iPhone-okban és mindig jól hozta a felső kategória szintjét.
 • lipovics
  #2
  Lehet, az Iphone már nem diktál, hanem követ. Régen ez nem így volt.
 • M2 #1
  Tehát ilyen lesz majd az új iPhone-okban.