2
  • kvp
    #2
    "Igen olyanra, amivel pályán egy töltéssel le lehet nyomni ezer kilométert és egy ebédelés ideje alatt feltölthető az akkumulátora."

    Tesla model 3? Vagy barmelyik ujabb amerikai elektromos auto a nagy gyartoktol? Igazabol mar csak az ar a kerdeses, a szukseges teljesitmeny eppen hogy megvan. Raadasul a legtobb embernek nem palyas auto kell, hanem egy munkaba jaro bevasarlokocsi, arra meg szinte az osszes elerheto uj elektromos auto jo.

    A kannaval gyaloglas egyebkent eletkepes egy elektromos auto eseten is, kulso aksi csomagnak hivjak. Mobilnal ujabban power bank-nek, de ugyanilyenbol letezik autos is, csak valamivel nagyobb. Viszont tenyleg ertelmetlen, mert egy kis tolteshez egy sima 230V-os halozati dugo kell csak, az meg azert meg egy autopalya kornyeken is akad szinte mindenhol.

    Gyakori hiba, hogy elektromos autok eseten az emberek arra gondolnak hogy a toltoallomason kell oket tolteni. Nem, ezek olyanok mint a mobiltelefonok. Ott toltjuk oket ahol eppen van egy szabad konnektor es akkor amikor megallunk. Ha csak rovid idore akkor arra, ha hosszabbra, akkor arra. Jol neznenk ki ha a telefonokkal is dedikalt telefontolto allomasokra kellene jarni. Amig a megallasok alatt betoltott energia tobb mint amennyit utanna elfogyasztunk, addig a jarmu folyamatosan teljesen feltoltott marad. Ez munkabajaros kocsinal otthoni, munkahelyi es bevasarlokozponti toltest jelent. Aki nem tudja biztositani, hogy legyen otthon es a munkahelyen toltesi lehetosege (egy 230V-os, 10-20A-es konnektor), az kenytelen lesz elektromos auto helyett mast valasztani. (pl. tomegkozlekedest) Mindenki mas meg ellesz az olcso es olcson uzemeltetheto elektromos autojaval, meg a tanyasiak is, mert amig van aram a pajtaban, addig ott lehet villanyautot es akar villanytraktort is tolteni.
  • _svd_
    #1
    "Az emberek elektromos ...... autókra vágynak"

    Igen olyanra, amivel pályán egy töltéssel le lehet nyomni ezer kilométert és egy ebédelés ideje alatt feltölthető az akkumulátora. Ne azon kelljen izgulni, hogy elgurul a következő töltő állomásig vagy sem. Nem lehet kannával elgyalogolni a töltő állomásig. Illetve lehet csak értelmetlen.