13
 • bdzsana
  #13
  Hol állítottam, hogy mártírok? Tudom, hogy pont így működik az üzleti modellje, csak hogy az EU pont ezt akarja felrúgni, semmit se kössön semmihez és még az OS-t is adja ingyen feltételek nélkül, szabad kereső böngésző választás, semmi terméket ne kapcsoljon össze.
  Ha ezeket elengednék valószínűleg a gyártók a saját sz.rjaikat nyomatnák a google szolgáltatások helyett és pikk pakk visszaesne az a részesedés.
 • ostoros
  #12
  Ez ugyanaz, mint amikor mondjuk a tesco és társai arra hivatkoznak, hogy az ő csesztetésük versenyellenes. Mondja ezt a mamut. Mondja ezt úgy, hogy a versenytársaival sok termékük azonos árban van.
  Példa: Lidl és Penny városkámban egyazon áron árul egy rakás dolgot, senki nem basztatja őket. Vagy időben csúsztatva, de azonos árra akcióznak le. Egyik héten akciós a tejföl az egyiknél, másfél héttel később a másiknál is akciós, és forintra ugyanaz. Jogilag ez talán nem kartell, de a valóságban az. És közben felosztják a piac nagy részét egymás között, hátrányba hozva a konkurenciát, ami lehet akár a sarki kisbolt, akár a spar.
  Ha komolyan vesszük azt az állítást, hogy a piaci verseny jó, akkor következetesen irtani kellene a kartell megállapodásokat (mint például a roaming díj a mobilszolgáltatóknál), a monopóliumokat.
  Ehelyett mi történik?
  Ha egy monopólium hivatkozik a piaci versenyre, azt következetesen mindig elfogadja a törvénykezés mint valid érvet, holott pont ők azok, amelyek a piaci verseny messze legnagyobb akadályai!

  Egy szó mint száz: a mamut vállalat mindig torzítja a piacot, mindig a saját zsebére manipulálja az árakat, és mindig hazudik.
 • cateran
  #11
  Valojaban nem ujdonsag, max annak, aki eddig csak videon latott Androidos keszulekeket es/vagy csak Csamcsungot....
 • Elmin
  #10
  "A google reakciójáról a PR bullshit-ot lefejtve egyedül az a példa érdekes, amivel ezt az állítást próbálja cáfolni, hogy hát az amazon is droidozik és mégsincsenek rajta google szolgáltatások, lám nincs is kényszer."
  Nem csak az az egyetlen a Xiaomi is simán megcsinálja, hogy a kínai romjaihoz nincs semmilyen Google app. Vagyis van egy alap android meg a keretprogramjuk, és kész.
 • dyra
  #9
  Naiv barátom. Megnézted az üzleti eredményeit? Ingyen fejleszti? A mobil keresések messze legnagyobb százaléka az ö rendszerünkön keresztül történik (ők pedig reklámokat értékesítenek a kapott adatok alapján nagyon jó százalékkal). Az üzleti modelljük így működik. Még mielőtt beállítod őket mártíroknak gondolkodj el ezen.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.07.21. 08:08:23
 • bdzsana
  #8
  Mondjuk azért másik oldalról is nézhetjük. Csinált egy OS-t, folyamatosan fejleszti, pénzt költ rá, még ingyen oda is adja, viszont ha Play Storet raknak rá akkor még még pár appot fel kell rakniuk vele. Micsoda velejéig romlott egy cég nem? ...

  Az lenne a jó ha tök ingyen fejlesztenék, nyílt fóráskóddal és ingyen oda adnák boldog boldogtalannak mindenféle feltétel nélkül. Mert hát ők azért vannak hogy ingyen dolgozzanak. Nekik más cégek mosolyáért már megéri a befektetés.
  Valahogy így képzeli az EU?
 • KoLaMan
  #7
  "...az Android nem korlátozza, hanem elősegíti a piaci versenyt."
  Azé' ehhez vastag bőr kell ám...
 • Sequoyah
  #6
  Es a Google egyebkent mar halmozottan bunos ebben. Peldaul a Google keresot arra hasznaltak, hogy szepen kiirtsanak egy csomo online szolgaltatast, amik jok voltak es sokan hasznaltak. Ehhez csak annyit kellett tenniuk, hogy szepen kezzel kidobtak oket a talalatok kozul, igy hiaba van ra ezer hivatkozas, hiaba hasznaljak sokan, a kereso akkor sem dobja fel.
  Es beraktak helyere a sajat ugyanolyan szolgaltatasukat, amik viszont kozel sem mukodtek olyan jol, mint amiket kidobtak miattuk.
 • Sequoyah
  #5
  Nem az a baj hogy az Android jo es elnyomja a tobbit. Az a baj hogy az Androidot felhasznalva rankeroszakol olyan szolgaltatasok amik NEM JOK es elnyomjak a tobbieket.

  Ugyan ugy ahogy az Apple is csinalta a hulladek Apple Maps-al peldaul...

  Lenyeg, hogy az egyik teruleten szerzett piaci elonyet nem hasznalhatja ki hogy eroszakkal piacot szerezzen mas teruleteken, jogtalanul.
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2018.07.20. 17:04:33
 • arty
  #4
  "Értsd: ha androidot raksz a gépedre, akkor a google legyen a default kereső, gmail a mail, kötelező a google-play és így tovább."

  erről nincs szó :)

  rakhatsz androidot a telódra, nem kell egy google alkalmazást se feltenned
  DE
  ha akarsz playstore-t, akkor kell a chrome, kell a droidos kereső, meg talán más g-appok is.... árukapcsolásban bűnös a google (meg abban, hogy fizetett a gyártóknak, akik ezt megtették)

  igen, az amazon egy példa, lám meg lehet tenni!

  de pl a samsung megtehetné, hogy kiad egy üres androidot, amin CSAK a microsoft android appjai vannak fenn... tehát bing kereső, ms office, ms levelezés, stb..... sőőt, az MS is megtehetné h csinált telefont és tehetne egy MS store appot is az egész mellé

  és mindezek mellé kézi telepítéssel én/te/a user feltehetne BÁRMIT, ami megvan neki installként (.apk fájl)

  nem teszik meg...
  Utoljára szerkesztette: arty, 2018.07.20. 14:46:36
 • asgh
  #3
  Jó sok nonszenszt özzehordtál.

  A logikád szerint az EU-nak mindenkit be kellene perelnie, aki a saját eszközén csak a saját OS-ét engedi futtatni, pl. MS-t, Sony-t, Nintendo-t is a konzoljaik miatt, vagy kb. az összes tv gyártót.
  Ugyanígy számtalan eszköz van, aminek nem cserélhető az aksija, többek között jó pár androidos telefoné.
  Egy USA-ban zajló szabadalmi per miatt meg milyen alapon indíthatna eljárást bárki ellen az EU?

  A Google-t most azért fenekelték el, mert az EU szerint az üzleti gyakorlatával kényszeríti a partnereit, hogy az ő termékeit használják. Értsd: ha androidot raksz a gépedre, akkor a google legyen a default kereső, gmail a mail, kötelező a google-play és így tovább.
  Itt nem az a lényeg, hogy a usernek milyen letörölhetetlen alkalmazásokat tolnak az arcába, hanem hogy a _telefongyártót_ kényszerítik, hogy csak a google cuccait telepítse, ha már az androidot ingyen kapja.
  A google reakciójáról a PR bullshit-ot lefejtve egyedül az a példa érdekes, amivel ezt az állítást próbálja cáfolni, hogy hát az amazon is droidozik és mégsincsenek rajta google szolgáltatások, lám nincs is kényszer.
  Majd meglátjuk, hogy ez mennyire győzi meg a bíróságot.
 • Zulu12
  #2
  Én meg megbüntetném az Apple-t mert a retkes ÁJPHÓNRA csak iOS-t lehet rakni. Aztán jöhetne még a környezetvédelmi adó mert nem lehet cserélni az akksikat. Aztán mert mivel minden javítás meg egyéb dolog retkes drága ezért a piaci helyezettel való visszeélés miatt is megbünteném. Aztán a szabadalmi trollkodások miatt is megbüntetném mert mi az már hogy a lekerekített kijelző az csak apple lehet. Aztán megnézném még a többi termékét ahol szintúgy ezeket csinálja és azokat miatt is megbüntetném. Kezitcsókolom.... :P
 • Zoliz
  #1
  EU! Miért baj az ha valami jó és elnyomja a gyengébbeket?
  Az esélyegyenlőség megvolt akkormegmivan.
  Ha valami túl nagy szét kell szabdalni apró darabokra?