13
  • M2 #13
    Látom sokaknak ezek a valószínűség számítás dolgok megfekszik a gyomrát. :-)
  • Andrevv
    #12
    "Egyáltalán, mit tekintünk gazdagnak? Hogyan definiáljuk? Hol a határ?"
    Ez nem atomfizika, több féle logikával meghatározható, de én így definiálom: Kereslet szempontjából az ország alsó harmada szegény, felső harmada gazdag, a többi ott középen éppen jól elvan (persze a gazdagok között vannak nagyon gazdagok, szegényeknél nagyon szegények). Kialakul egy ehhez hasonló egyensúly, hogy fenntartható legyen a gazdaság. Én nem vagyok se szegény, se gazdag, vagyis nincs tartozásom, van pénz lakhatásra, kajára, ruhára, létfontosságú szolgáltatásokra, nem költekezek fölöslegesen, de nem tudok félretenni semmit, vagyis éppen jól elvagyok :)

    "Ha látsz valakinél egy iFost, de közben se lakása, se autója, se semmije nincs, az gazdag?"
    Nem, az hülye, vagyis ahogyan írtam: "nem normális".

    "Ha nem látsz valakinél iFost, de közben egy hatalmas családiházban lakik, BMW-vel jár, és havonta utazik külföldre, az csóró? "
    Nem. Az lehet, hogy csak okos gazdag és nem pazarolja olyasmire a pénzt amire nem muszáj, főleg ha van jobb, olcsóbb alternatíva.
    Na, azért ilyen könnyű kérdésre te is tudhatnád a választ ;)

    Ha egy átlag amerikai havi 3-4 ezer $ fizetéssel vesz egy ezer $-os iPhone-t, nem is olyan vészes, de ha egy magyar állampolgár vesz egyet ami majdem kétszer annyiba kerül mint a fizetése, az már elég brutális. Szerinted hány amerikai venne 6-7 ezer $-os mobilt? Megsúgom: csak a gazdagok.
    Különben is, a tanulmány nem arról szól, hogy mindenki gazdag aki ilyent vesz, hanem hogy talán gazdag, amire nagyobb a valószínűség mint egy átlag androidosnál. Nálunk viszont sokkal biztosabb az említett dolgok miatt. Na remélem sikerült megértetnem magam :)
    Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2018.07.18. 13:33:04
  • fonak
    #11
    Az Európába tartó "földönfutók" elég jelentős hányada rendelkezik ájfónnal...
  • end3
    #10
    Ha nem is a gazdagságra, de az inteligenciaszintre biztosan utal az iPhone megléte. (Esetleg duplán, ha iPad is van mellette. Plusz a desktop iMac, v. Macbook megléte már óriási mértékben...)

    "napjaink három legjobb terméke erre a célra az iPhone, iPad, iMac"

    >:-> -- Apple marketing

    Utoljára szerkesztette: end3, 2018.07.17. 19:06:00
  • TokraFan
    #9
    Hülyeségeket beszélsz. Relativitás!!..tudod-e mit jelent?
    Egy átlag nem vagyonos magyarnak is van internetelőfizetése. Az Etióp éhező szemszögéből ezek az emberek elképzelhetetlenül gazdagok, mert az előfizetés árából annyi élelmet vehetne, amit el sem tud képzelni.
    Akkor most tedd fel magadnak a kérdést: Az internetre előfizető emberek, gazdagok? NEM! Egy internetelőfizetés meglétéből _valós_ következtetést lehet levonni az egyén vagyonossága kapcsán? NEM!
    Egyáltalán, mit tekintünk gazdagnak? Hogyan definiáljuk? Hol a határ?

    Egy 2-300eFt-os telefon bizonyosan nem a gazdagság jele, mert attól, hogy neked nincs rá pénzed, még nem lesz precíz viszonyítási alap.
    Ha látsz valakinél egy iFost, de közben se lakása, se autója, se semmije nincs, az gazdag?
    Ha nem látsz valakinél iFost, de közben egy hatalmas családiházban lakik, BMW-vel jár, és havonta utazik külföldre, az csóró?
  • Andrevv
    #8
    Aki azt mondja, hogy az iPhone olcsó és ilyen gyakran használja a csóró szavat, az nyilván csak gazdag lehet :)
    De sebaj, nyugtassuk meg a föld lakosságának harmadát, akinek napi 500 forint se jut megélhetésre, hogy az iPhone nem luxus ;)
  • TokraFan
    #7
    "addig napjainkban a két legjobb termék erre a célra az iPhone és az iPad."

    Ekkora tömény ökörséget! Egy sz*ros iphone a vagyonosság jelzőköve? Kezdjük azzal, hogy eleve nem drága és nem luxus eszköz, amit bárki meg tud fizetni, aki nem kifejezetten csóró. A másik, hogy a készülékek jelentős hányadát hitelre veszik meg a csóró hülyék, tán éppen az ilyen cikkek miatt is, mert egy ilyen olcsó kacattól érzik magukat valakinek.
    Vagyis egy ilyen eszköz megléte az ég világon semmit nem jelöl az egyén anyagi helyzetével kapcsolatban.

    A vagyonosságot esetleg ingatlanokon, járműveken, luxus hajók és magánrepülők kapcsán lehet értékelni, de még ott is kaphatunk fals képet bőven... A cikkben említett kutatók monnyanak le! Mert segg hülyék ahhoz, amit csinálnak...

  • Fionn
    #6
    És amit elfelejtesz, apuci pénzeli a dolgot aki ugyan nem gazdag de a gyereknek MINDENT BÁRMI ÁRON! 2 év kölcsön a házra? Sima ügy. Persze ettöl még retardált marad a tinik nagy része mert nem értik meg az értékét de a státusszimbólum megvan. Szerintem netto baromság az eredeti cikk is. Kb azt is írhatták volna hogy akiknek büdös a lába azokat nem szívesen látják bárokban. B+.
  • hypno
    #5
    Szerintem Cat értelmezi jól a cikket.

    Pláne, hogy egy amerikai kutatásról szól, aminek vajmi kevés köze van a magyar ember fogyasztási szokásaihoz.
  • Andrevv
    #4
    Ebben mi a meglepő? Nálunk ez az arány még-nagyobb, ugyanis itt a fizetés jóval kisebb, az iPhone ára pedig ugyanannyi vagy drágább. Aki új iPhone-t vesz, az igenis gazdag, vagy ha 1-2 havi fizetését rákölti, az nem normális.
  • Sequoyah
    #3
    Csakhogy ezzel szemben a cikk ezt irja: "Annak valószínűsége, hogy egy iPhone-tulajdonos gazdag 69,1 százalék".
    En iPhone tulajdonos vagyok, tehat majdnem 70% az eselye hogy gazdag vagyok...

    A cikk nem azt mondja, hogy a gazdagok nagy resze iPhone-t hasznal, hanem hogy az iPhone hasznalok nagy resze gazdag.
  • Cat #2
    Félreérted: megnézték a fogyasztói társadalom rengeteg termékét és tevékenységét, és strigulázták, hogy melyeket használják a gazdagok és melyeket a szegények. Ezután megállapították, hogy az iPhone az, amit minden gazdag használ, de a szegények között ennek a legkisebb a használati valószínűsége. Azaz ma, 2018-ban ennek a terméknek meglétéből lehet leginkább következtetni arra, hogy valaki gazdag.
  • Sequoyah
    #1
    Szoval az emberek (USA) kb 40%-a rendelkezik iPhone-nal, es azok 69%-a gazdag? Szoval az emberek majdnem 30%-a gazdag? Hu de jo vilagban elunk:D En ugy tudtam hogy inkabb 1-5%rol van szo.

    Vannak ketsegeim vagy a kutatas, vagy az SGs forditas minosegerol...