8
 • gothmog
  #8
  hát akkor... ne dicsérjétek. vagy volt ilyen utasítás?
 • molnibalage83
  #7
  Amit meg konkrétan az emberiség jövőjéről és űrutazásról nyilatkozgatott nettó hülyeség volt. Bár annak az elméleti fizikához sok köze nincs.
 • wraithLord
  #6
  Amit biztosan látok, hogy jó üzletember volt, a laikusoknak írt könyveivel pedig sikerült felépítenie egy zseni imázsát. Viszont arról megoszlanak a vélemények, hogy valójában mennyire volt jó fizikus, és ezért másoltam be azt az 5 pontot, amit egy függetlennek tűnő oldal az ő érdemének tulajdonít. De ha még ez sem az ő eredménye, illetve ha valójában az "igazi" fizikusok között is csak egy sokad rangú valaki volt, akkor nyilván ezt nem szabad elmaszatolni semmilyen ürüggyel sem.
 • Irasidus
  #5
  Szokták mondogatni, hogy halottról jót, vagy semmit. De, hogy mennyire nem tarjuk be ezt a mondást, az jól érzékelhető Hitler, Szálin, vagy akármilyen gazember esetében. Ugyanis az igazságot ki kell mondani, és a csalásokat, hamis, alaptalan hírnévben fürdőzőkről ki kell mondani, hogy a király meztelen! Nézzük már meg ki is volt valójában Hawking, és ne mindenféle hamis dolgokat terjesszünk róla! Amit itt felsorolsz, vagy , társszerzőként, bartelben volt a cikkben (a tudományban bevett szokás); vagy nem ő alkotta meg, és csak tiszteletből lett róla elnevezve például a Hawking-sugárzás, vagy csak írt valami tanulmányt róla, még egyetemi évei alatt (mert ugye kötelező). Egyik hírhedt nyilvános vitája a fekete lyukakról a youtubeon is fent van, érdemes megnézni, hogy az igazi szakember, hogyan leiskolázza Hawkingot. Tanulságos lesz. A fizikában, és fizikusi körben, ha tetszik, ha nem, ő egy pojáca, egy senki volt, és nem tartották számon. Egyedül a könyvei hitették el a laikus olvasóval, hogy ő egy zseni, és egyedül a laikusok körében épített fel egy jó marketinget (amiből busásan megélt ő, és a családja. Amerika, kapitalizmus rulez!). Többen utálták is ezért a húzásáért. Amúgy a könyveit már több mint tíz éve nem ő írja, hanem ma lánya, csak az ő nevével van kiadva. Tele is van hibával... Na de, a régebbi - 80-90-es években - írt könyvei, tényleg jók, olvasmányosak, és talán elsőként hozták közelebb a kozmológiát, és elméleti fizikát a nagyközönséghez. Ez az egyetlen dolog ami miatt igazán nagyra értékelhető! Már ha kell nagyra értékelni.

  Tehát te azt mondod ne gyalázzuk, én meg azt mondom, érdemtelenül ne dicsérjük!
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.06.17. 08:37:07
 • wraithLord
  #4
  "Here’s a list of Hawking’s greatest discoveries that reshaped science as we know.

  1. Gravitational Singularity

  Einstein’s theory of gravity allows singularities – locations in spacetime where the gravitational field of an astronomical body causes it to appear infinitely curved.
  Although the existence of singularities was unconfirmed but in the year 1970, Hawking and Penrose implemented the same theory to the entire universe validating that time and universe began from such a singularity commonly known as the Big Bang theory.

  2. Black Hole Dynamics

  The second law of black hole dynamics was postulated by him. It explained that the total surface area of a black hole could never get smaller.
  He also worked on the “no hair” theorem which postulates that black holes can be characterized by three parameters namely, mass, angular momentum, and electric charge.

  3. Hawking Radiation

  Physicists mostly believed that nothing could escape a black hole, but Hawking used quantum theory to explain that black holes emit heat which continues until they exhaust their energy and eventually vanish.
  Although this process is very slow and requires time equivalent to the age of the universe to evaporate a black hole of same mass size as the sun.

  4. Dawn Of Galaxies

  The British physicist also supported the cosmological inflation which describes how the universe expanded exponentially just after the Big Bang and gradually settled down to a slower expansion rate.
  He was the first one to explain how diminutive variations at the time of expansion may give rise to different galaxies in the universe.

  5. Wave Function Of The Universe

  In a quest to create a quantum theory of gravity, he collaborated with Jim Hartle in the year 1983 and proposed the wave function of the universe.
  This theory is known as the Hartle–Hawking state. It says that the Universe has no origin and it is still used by physicists to calculate the properties of the universe."

  Nobel-díjat nem kapott, mert elméleti fizikus volt.

  Az igaz, hogy a popkultúra kicsit túlfújta, de mindenképpen kiemelkedő szakember volt. Mi lenne, ha nem lenne ebből a topicból is Hawking-szapulás...
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.06.16. 16:12:56
 • qtab986
  #3
  Elméletek amiket eddig nem sikerült bizonyítani azok mióta számítanak áttörésnek? Lehet, hogy sosem lesznek bizonyítva, lehet hogy megcáfolják őket.
 • tom_pika
  #1
  A fekete lyukak kapcsán végzett kutatás összemérhető Newton eredményeivel?