5
 • Skynet85
  #5
  Óriási! Tömör és lényegre törő! A postán azért nem akar ülni senki, mert attól, mert nem mindenki születik zseninek (fejlesztő, automatizáló és egyéb most menő szakma), mindenkiben ott a vágy arra, hogy ne a megélhetéséért harcoljon. Voltam az éves SMART konferencián ahol ment a mézes mázas ,,mi nem veszünk el munka helyet”, „mi csak jobbá tesszük a világot” szebbnél szebb bemondás a mi lesz azokkal, akik nem tudnak fejleszteni vagy automatizálni viszont olyan pozícióban vannak, ami kiválható MI-vel a jövőben kérdésekre. Majd jött egy már készterméket kínáló cég a már-már fájdalmasan őszinte embere, aki elmondta, hogy de ők bizony vesznek el munkahelyet és volt olyan cég, ahol miután bejelenték mit is csinálnak és miattuk lesz x ember,,átszerveze” azt hiszem 6 hónapig nem mehettek a cég közelébe a lincshangulat miatt, amire azt mondta nem volt megalapozatlan. Persze lehet itt azt mondani, hogy régen is volt lámpa oltogató, de ez azért picit más….
 • dyra
  #4
  Rabszolgából valóban hiány van.
 • Cat #3
  Én meg azt látom, hogy mindenki panaszkodik, hogy nincs ember aki leszedje a málnát, taxiscégek napszaktól függetlenül simán bemondják, hogy "nem tudunk autót küldeni", a sparban, a postán, a bankban hiába van 8-10 pult/kassza, harmadában ül ember és még sorolhatnám.
 • dyra
  #2
  Engem is zavar, hogy ennyire frankón tervezzünk az emberek nélküli jövőt, de sajnos meg fogják tudni oldani. Leegyszerűsítik a folyamatokat és ha vitás helyzet van online kell majd megoldanod szintén egy computerrel.

  Ami most automatizálás szintjén megy iszonyatosan sok munkahelyet veszélyeztet és nem nagyon látom a politikai mocorgást, hogy mi a francot lehetne tenni.

  Mert szívesen mondanám, hogy majd kevesebbet kell dolgoznunk és mindenkinek jut majd elég mindenből, de ismerem az emberiséget és nem tudok ebben hinni.
 • leeloodallas
  #1
  Épp futárkodok és 100%-osan biztos vagyok benne, hogy soha a büdös életbe nem fogja az embert kiváltani egy/több processzor.
  Ennyi és ilyen szituációt nem oldanak meg robotok, az egyéb körülményekről (ügyfelek kezelése, stb.) nem is beszélve.

  Ami zavar, az a törekvés minél több ember munkanélkülivé tételére.