Robotautókra épülő ételszállító szolgáltatást tesztel a Ford
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Óriási! Tömör és lényegre törő! A postán azért nem akar ülni senki, mert attól, mert nem mindenki születik zseninek (fejlesztő, automatizáló és egyéb most menő szakma), mindenkiben ott a vágy arra, hogy ne a megélhetéséért harcoljon. Voltam az éves SMART konferencián ahol ment a mézes mázas ,,mi nem veszünk el munka helyet”, „mi csak jobbá tesszük a világot” szebbnél szebb bemondás a mi lesz azokkal, akik nem tudnak fejleszteni vagy automatizálni viszont olyan pozícióban vannak, ami kiválható MI-vel a jövőben kérdésekre. Majd jött egy már készterméket kínáló cég a már-már fájdalmasan őszinte embere, aki elmondta, hogy de ők bizony vesznek el munkahelyet és volt olyan cég, ahol miután bejelenték mit is csinálnak és miattuk lesz x ember,,átszerveze” azt hiszem 6 hónapig nem mehettek a cég közelébe a lincshangulat miatt, amire azt mondta nem volt megalapozatlan. Persze lehet itt azt mondani, hogy régen is volt lámpa oltogató, de ez azért picit más….
Rabszolgából valóban hiány van.
Én meg azt látom, hogy mindenki panaszkodik, hogy nincs ember aki leszedje a málnát, taxiscégek napszaktól függetlenül simán bemondják, hogy "nem tudunk autót küldeni", a sparban, a postán, a bankban hiába van 8-10 pult/kassza, harmadában ül ember és még sorolhatnám.
Engem is zavar, hogy ennyire frankón tervezzünk az emberek nélküli jövőt, de sajnos meg fogják tudni oldani. Leegyszerűsítik a folyamatokat és ha vitás helyzet van online kell majd megoldanod szintén egy computerrel.
Ami most automatizálás szintjén megy iszonyatosan sok munkahelyet veszélyeztet és nem nagyon látom a politikai mocorgást, hogy mi a francot lehetne tenni.
Mert szívesen mondanám, hogy majd kevesebbet kell dolgoznunk és mindenkinek jut majd elég mindenből, de ismerem az emberiséget és nem tudok ebben hinni.
Ami most automatizálás szintjén megy iszonyatosan sok munkahelyet veszélyeztet és nem nagyon látom a politikai mocorgást, hogy mi a francot lehetne tenni.
Mert szívesen mondanám, hogy majd kevesebbet kell dolgoznunk és mindenkinek jut majd elég mindenből, de ismerem az emberiséget és nem tudok ebben hinni.
Épp futárkodok és 100%-osan biztos vagyok benne, hogy soha a büdös életbe nem fogja az embert kiváltani egy/több processzor.
Ennyi és ilyen szituációt nem oldanak meg robotok, az egyéb körülményekről (ügyfelek kezelése, stb.) nem is beszélve.
Ami zavar, az a törekvés minél több ember munkanélkülivé tételére.
Ennyi és ilyen szituációt nem oldanak meg robotok, az egyéb körülményekről (ügyfelek kezelése, stb.) nem is beszélve.
Ami zavar, az a törekvés minél több ember munkanélkülivé tételére.