10
  • morguldae
    #10
    Mindig is egyértelmű volt, hogy a mobiltelefonokat az emberek megfigyelésére találták ki :-) Így mindenkinek megvan a személyes nyomkövetője és önként viseli... Rabok vagyunk csupán!
  • jackoneill90
    #9
    Szilaj gyönyörnek a vége is szilaj.

    Utoljára szerkesztette: jackoneill90, 2018.06.13. 21:57:53
  • end3
    #8
    Hát, konkrétan nem azt mondta hogy jó ez, csak felvázolt egy pesszimista, orwelli jövőt. A jelen tényeiből kiindulva sanszos, hogy helyel-közzel megvalósul.
    (Azért, az agysejteket pont nem kéne... :) )
  • wraithLord
    #7
    Nem volt elég az emaileket meg a chatfolyamot átkutattatni botokkal, még aktívan figyeltetni is kell most az okostelóval. Mindig kikapcsolok minden ilyesmit (pl. smart szolgáltatásokat is), elsősorban akksitakarékossági célzattal.
  • wraithLord
    #6
    Ebben az a legidegesítőbb, hogy a plusz folyamatok pluszban merítik az akksit is. A telefon üzemidejének a rovására szórakoznak ilyen, amúgy privát szférát csírájában elkaszáló baromságokkal.
    Nesze neked a battery life-fal 20%-kal jobban gazdálkodó SoC, Android O meg P, és nem sz*ros 3000 mAh-s akksival szerelt telefonok.... Lehet, hogy pont azért nem tudsz valami fontosat elintézni, mert ezek a faxságok lehúzzák a telefont.

    A manuális hibernálás talán megoldás lehet erre, de attól még az Android elég sok rendszerfolyamatát nem lehet kilőni vele.
  • NEXUS6
    #4
    Nem nagy kunszt ezeket, (hangfelismerés, figyelés, helymeghatározás, stb) kikapcsolni a telón, bár azért igényel némi ismeretet, kézimunkát. Pesze jó kérdés, hogy ez végül is mennyivel javítja a privátszféra biztonságát. Ha meg akarnak figyelni, megfognak.

    Némi tudatossággal minden esetre rengeteget tehetünk azért, hogy az ilyen támadások ellen védve legyenek az eszközeink a kereskedelmi, nem olyan profi oldallal szemben.

    Szal azt gondolom az lesz, ami mindig is volt, lesz a hatalom, lesz a b. nép, meg lesznek olyanok akik bizonyos tudatossággal a legjobbat tudják kihozni a szituból.
  • tom_pika
    #3
    A nem lehallgathatóság a legesleggazdagabbak kiváltsága lesz majd.
  • Zoliz
    #2
    Ahhoz, hogy a gépek még jobban megkönnyitsék a munkánkat meg kell ismerniük a viselkedésünket, hogy pontosabban végezzék a feladatukat, ehhez át kell adnunk mindenünket az agysejtjeinket is nekik. Aki ennek nem akar a részese lenni ki fogják közösiteni a társadalomból, mert nem hasznos tagja.
  • Skylake
    #1
    Ott kezdődik, ha az integrált kereskedelmi célú lehallgató berendezés a "Hey Cortana", "Ok, Google", "Alexa" vagy "Siri" szóra aktiválódik a felhasználó számára, szükséges folyamatosan hallgatózni, hogy ezt a szót kimondták e.

    Ott folytatódik, hogy a mobileszközök mint platform használatának jellegéből adódóan az emberi történelem legtökéletesebb permanens megfigyelő eszköze. És mivel a telepíthető alkalmazások működéséről a végfelhasználónak halvány f*ngja nincs, és nem is érdekli őket, én mint fejlesztő minden létező technológiát be fogok préselni az alkalmazásba, ami adatot képes gyűjteni, függetlenül az alkalmazás funkcionalitásától.

    Elmondom, mi az ami nem lesz a mobileszközökön tömegesen: hardveresen lekapcsolható mikrofon és kamera. Nem véletlenül: ez nem igénye a Google méretű dinoszauruszoknak, és az alkalmazásboltjukba bedolgozó legutolsó macskajancsi fejlesztőnek is.