30
  • Kepek
    #30
    jó hogy voltak utalások az első részre:
    újra kellett indítani a szervert, bekapcsolt a világítás
    körmét kopogtatta a padlón
    kislány lefagyott pillanatra, mint Tim is
    konyhai jelentre hasonlított ahogy itt körben elbújtak

    illetve a konyhai felvonó
    stb.
    újra kellene nézni, hogy mind fel tudjam sorolni

    utalás a második részre:
    műtsük meg a dínót a kocsiban
    repedő üvegek: a gömb jármű és az üvegház tető
    jármű lezuhan a szikláról

    Nekem az volt nagyon sok, amikor a kislány szobájába az erkélyen bemegy a szörny

    Ez már túl hiteltelen volt, ilyen nincs. Vagy esőben a szagáról tudhatta, hogy ott kell keresni?
    Viszont a csavar, hogy a kislány klón, jó volt.

    A sötét gyerek meg a kínai tetovált csaj pedig idegesítő volt, miért kell mindig Jar Jar Binks színvonalú szereplőket is betenni?
    Mondjuk a kislány és a nagyapja is elég furán illett a történetbe.
    A nagy fehér vadász jó szemét volt, szerencsére nem kerülte el a kegyetlen vég.

    Igen a helyszín is fura volt, nekem a James Bond Casino Royal jutott róla eszembe, illetve valami kisértet kislányos horror

    Viszont, most hogy szabadon a dínók, jöhet valami Terminátor-szerű folytatás, ahol az emberek underground élnek, mert a dínók uralják a tájat.
    Na mindegy ilyen úgyse lesz.
    Igazából nem tudom mi lesz a folytatásban.
    Talán mint a 3. részben, megnézik mi maradt a szigeten, mondjuk vulkánkitörés után nem sok.
    Esetleg másik sziget van?

    Jó akciódús volt a film, csak valahogy nem volt átgondolva összerakva.
  • asgh
    #29
    "Spielberg executive producer."

    Ez kb. annyit jelent, hogy részesedik a bevételből, vagy kifizették kp.-ben és a szerződés alapján jár neki a credit.
    Stan Lee is executive producer az összes Marvel filmben és tv sorozatban, de nyilván nem ő dönt arról, hogy milyen időközönként jönnek ki új filmek vagy sorozat epizódok.
  • adam46
    #28
    Kritikusok nagyon hüledeznek, hogy ez rossz. Most láttam a filmet, szerintem egyáltalán nem volt rossz, nem értem mire fel ez a nagy lejárató cunami.
  • Gerin
    #27
    Ha megnézed az összes bemutatót már elmondhatod, hogy láttad a filmet.
  • Tikal #25
    Úgy érezted, meg kell győzni? :)

    Mindegy, ezt az epizódot úgy se hallottam.
  • Tikal #23
    Miért futottak volna lukra a kritikusok? Inkább ő futott lukra mikor a JP-nél jobbnak mondta :)

    theverge
  • molnibalage83
    #22

    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.08. 22:00:46
  • ddt500
    #21
    Teljesen egyetértek a cikkel. Direkt nem olvastam kritikákat úgy ültem be tegnap. Amíg a szigeten vannak tök jó a film (mondjuk echte Jurassic Park 2, lopjunk dinókat jó pénzért), de amint átkerülünk a házba...
    Az utolsó 20 percet konkrétan untam. Katasztrófa.
  • szpal17
    #20
    Első óra után azt éreztem, hogy na végre ezt a filmet vártam a Jurassic Park 2 óta...erre a második óra akkora pofon volt, hogy a fal adta a másikat. Komolyan ezt sikerült kitalálni ennyi év alatt? Borzalmas...Első óra 10/8, második óra 10/2 és így született egy harmatgyenge film. 10/5
    Még egy dinó harcot meg kellett volna nézzek, akkor kimegyek a moziból.
    Már a Jurassic park 3-at is visszasírja az ember. Sajnos ez a szomorú valóság...
  • grebber
    #18
    26-ára lefoglaltam a jegyet (ekkor van szabadnapom amikor vetítik is a közeli moziban) Már várom ,hogy láthassam.
    A cikk alapján baszott jó lett ez is (amit lehúznak az általában jó film és tetszik nekem) .Várom ,hogy láthassam
  • kalapos01
    #17
    Tetszenek ezek az idióta címek, amikből kiderül a végkicsengés, ergó arra sarkallják az embert, hogy el se olvassa a cikket. Elég nagy marhaság. Komolyan: "Ez egy szar. Olvasd el hosszan." - ki az a hülye, aki ilyesmire kattint?
  • Tikal #16
    és a Föld lapos!

    ezt csak úgy itt hagyom
  • Sequoyah
    #15
    En is epp ezt szoktam mondani... Ma mar sok film az elejetol a vegeig tomeny akcio. Azt hiszem az uj Star Trekek egyikenel volt hogy ez mar tul sok volt nekem. Egyszeruen annyi akcio van, hogy a film vegen semmit nem tudtam kiemelni, alig emlekeztem barmi jelentosegteljesre, es igy az egesz filmet gyorsan el is felejtettem.

    Keves film koveti a klasszikus "bevezetes-targyalas-befejezes" strukturat, vagyis hogy a film jol elkulonitheto reszekre oszlik, amik emlekezetesek maradnak. Az eredeti Jurassic Parknak volt egy szep torteneti ive, 2-3 csucsponttal, es kozottuk volt egy kis nyugi is, ahol le tudtak ulepedni a tortentek, es kicsit rapihentunk a veghajrara. Nem is csoda, hogy a mai napig emlekszem a teljes tortenetre.
  • wraithLord
    #13
    Most már a mainstream filmek tempója is irreális. 25 év alatt megsokszorozódott az egységnyi időre szükséges ingermennyiség, már követni se lehet lassan, hogy mi folyik a vásznon... De az nagyon látványos. :D
  • Sequoyah
    #12
    Na igen, ezek kb a szukseges aldozatok a realitasban, hogy erdekes legyen a film.
    Realitas alatt magat a sztorit ertem, es az emberi reakciokat. Az eredeti Jurassic Park pl egesz realis volt. Lekapcsolt az aram, kiszabadultak a vadallatok, az emberek pedig probaltak tulelni. Es nem volt unalmas.

    Tipikus esete annak, amikor eloszor volt egy jo otlet es aztan filmet csinaltak belole, es jo lett a film; mig most eloszor eldontottek hogy kell a film, es utana kalapoztak ossze csak az otletet...
  • wraithLord
    #11
    Végül is igaz, eleve nem lehetne összehozni ilyen őslényparkot, mert a DNS semmilyen körülmények között nem marad meg használható állapotban kb. 1 millió évnél tovább, és olyan 7 millió év alatt 100 %-ban alkotórészeire esik szét, tehát megszűnik létezni, és egyáltalán semekkora DNS fragmentet sem lehet kinyerni fosszíliából. Ezek meg 70+ millió évvel ezelőtt élt állatok. :D

    Nem mondanám, hogy irreális, legalábbis olyan szempontból, hogy inkább csak más úton indultak el anno, és most már ez az elvárás a Jurassic Park franchise-tól. Talán.
    Az eredeti velociraptor is ijesztő lett volna, mert szerintem nem a kinézet számít, hanem a viselkedés. Ott voltak azok a kis pici aranyosnak tűnő dínók az egyik részben, aztán hogy elintézték az egyik fickót. Az igazi velociraptor meg még nem is aranyos, csak más, mint amit itt annak hívnak.
  • Cat #10
    Spielberg executive producer.
  • Ender Wiggin #9
    az előző részt mit vezetett fel, amire azt lehet mondani, hogy logikus volt? csak a szokásos, két gyerek sikoltozva menekül, mindig nagyobb lesz a leggonoszabb őslény, de a végén a rex üvölti a legnagyobbat. goldblum visszatérése legalább ok.
  • Sequoyah
    #8
    Az lehet, hogy a filmben latott allat nem egy Velociraptor, de ez az allat ami jol nez ki a vasznon, es a "Velociraptor" nev az ami jol hangzik, szoval a marketing miatt valoszinuleg ez sosem fog valtozni. Ez Hollywood, nem egy dokumentumfilm. Egyetertek hogy hulyeseg, de irrealis elvarasokat ne tamasszunk Hollywood fele, mikozben lehetne egy csomo minden olyat valtoztatni a filmen ami realisabba es szorakoztatobba is tenne a filmet.
  • cateran
    #7
    "Szerencsére Spielberg producerként nem erőlteti ránk a Star Wars-féle áradatot és 3-4 évente jönnek az új részek"

    Mi koze Spielbergnek a Star Warshoz? Illetve "Producer: Belén Atienza, Patrick Crowley, Frank Marshall".....
  • wraithLord
    #6
    Az egy kicsit talán kezd unalmas lenni, hogy folyton a raptorok és a T. rex a sztár, mikor olyan sok érdekes/veszélyes/figyelemreméltó dinoszaurusz létezett anno. Pont az lenne egy ilyen őslényparknak a lényege (vagy legalábbis óriási lehetőség), hogy azokat a dínókat is össze lehet engedni, amelyek nem egy időben éltek.
    Ehelyett összegénsebészkedett szörnyszülötteket mutogatnak.

    Az is zavaró, hogy nem korrigálták az új részben (ebben nem tudom) a velociraptorok kinézetét, hanem tovább nyomják a fals elképzelést. Persze a kinézetbeli eltérések egy részét lehet azzal indokolni, hogy modern állatokkal pótolták az eredeti DNS hiányosságait (pl. azért nincs tolluk)... de a raptor miért 4x akkora, és nem is olyan a felépítése, mint kéne... Akkor nem sikerült raptort csinálni.

    Mindenesetre az vicces, hogy a filmek két legnagyobb sztárja, a T. rex és a velociraptor a Krétában élt, de Jurassic Park a filmek címe.
  • Jrex
    #5
    Nekem meg úgy tűnik, hogy te kajálsz be minden ilyen gané lehúzó cikket és látatlanban értékelsz. De ez már nem az én bajom.
    Ez a film a sok szar warsz és szuperhős között igazi felüdülés. :)
  • Gerin
    #4
    Szerintetek. Gondolom minden sz*rt bekajálsz. Dobáld csak ki a két-ezreseket. Legyél csak Boringwood bazári majma.
  • Sequoyah
    #3
    Ha jol sejtem az Oscar dij nyerteseit is egy szemelyben te dontod el?
  • molnibalage83
    #2
    Már most 7 körül áll az értékel mindenhol vagy alatta. Ez alapján ez minden, csak nem az év filmje...

    Már a 3 évvel ezelőtti rész is totál debil és szar volt...
  • Jrex
    #1
    A cikk írója enél bénább cikk címet, ki sem találhatott volna. :D Rohadtul nem is igaz ami a cikk szövegében van. Tegnap néztük a premier előtti vetítésen, és rohadt jó volt! Simán az év filmje! ;)