5
  • Cyberdog
    #5
    18-49
    demo -t értelmeztem úgy mint egyfajta nem is tudom... tetszési index. De utána néztem és ez a Nielsen közönségmérési számadat. Bocsesz a tévedésért.

    Nielsen Közönségmérés - Nielsen.com magyar nyelvű tájékoztatója


    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.01. 19:52:57
  • Ender Wiggin #4
    A rating nem tetszési index (vagy legalább is nem szavazat), hanem azt mutatja meg, hogy hány tévén nézték az adott műsort (első szám, százalékban értendő, 100% lenne az összes háztartás) illletve az adott sávban hányan néztek tévét (bármilyen adót), tehát ez már egy kisebb szám, mert nem valószínű, hogy minden háztartásban be van kapcsolva a tévé (második szám, szintén százalékban).Mivel régen nem volt ekkora választék, így lehettek olyan programok, melyek csillagászati ratinget értek el, 50-60 pontot...(vagy a Holdraszállás, ami 93-as ratinggel kb. az USA történetének legnézettebb műsora volt :-)
  • kalapos01
    #3

    " Az ABC a Modern Family kivételével szinte az összes vígjáték és sitcom sorozatát elkaszálta idén."

    Ja. Kivéve még további hatot. (Nyilván ilyesmivel nem kell tisztában lenned, de nem értem, hogy miért nem nézel utána?)
  • kalapos01
    #2
    Elég nagy butaságokat írsz, kezdve az ún. tetszés indexszel (ilyet nem nagyon ismert Amerika - a tetszési index max a nézettség lehet, amivel azt mérik, hogy hányan imádják annyira a sorozatot, hogy leüljenek elé hetente) meg azzal, hogy senki nem érti, holott baromira nem meglepő a dolog. A szezonnyitót is jóval többen nézték, annyian élőben nézték a tévében. És mivel a nézettsége még a csökkenések után is az egyik legmagasabb volt az amerikai tévézésben, azonnal be is rendelték (a marha magas költségvetés ellenére) a 11. évadot.

    A Roseanne hosszú évekig lehetett volna a csatorna zászlós hajója, ha ez nem történik. (A Will és Grace felélesztése plusz két évados berendelést kapott harmadekkora nézettséggel.) Amit jól mutat az is, hogy az utolsó 4 részre teljesen kiegyenlítődött a nézettség, beállt magasan majdnem az összes ABC-sorozat fölé.

    De még ha igaz is lenne ez a sok delirálás, amit ideírtál, akkor is ki az a hülye csatorna, aki nem akarna profitálna egy utolsó, kasza előtti évadból? (Mondom, nyilván lett volna 12. évad és 13. évad is, de tegyük fel, hogy nem.) Ebből csak az látszik, hogy nem tudod, hogy a reklámbevételek hogy működnek. A Roseanne 10. évad alá már tavaly májusban eladták fix átlagáron a reklámhelyeket. Ez a fix átlagár nem volt túl magas, mert nem számoltak csillagászati nézettséggel, kaptak mondjuk 160 ezer dollárt félpercenként. Az ABC most adhatta volna el 400 ezerért a Roseanne reklámfélperceit, most húzhatott volna profitot a sorozatból. aminek, ha csökken a nézettsége, akkor a 12. évados reklámpénzeken látszódott volna, nem a 11. évadosokon.

    (Arról nem is beszélve, hogy Goodman olyan keveset mond bármit is, hogy alapból nem lehetne ő a legviccesebb, mint ahogy nem is az.)

    Fogadd el, hogy felültél egy hájpvonatra és nem tetszett, amit látsz. Ennyi. Ettől még a sorozat a legnagyobb sikersztori az elmúlt évtizedben. Még akkor is, ha egy darab szar.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2018.05.31. 11:25:34
  • Cyberdog
    #1
    A Roseanne egy reboot-t sorozat eredetileg is. A 9. évad utolsó része 1997.05.20-án ment le az ABC-n. Sem a szereplők, sem pedig a készítők, nem értik mi történt. A 18-49 közötti korosztály is rendre magas értékeket szavazott meg a tetszési index-ben. De ez csak a látszat.

    Én is néztem, de nekem csak 3. részig ment a dolog. Szerintem unalmas és vontatott volt és humortalan. Egyedüli színfoltja John Goodman. Ő rendre szállította a humort, de nagyon senki más nem volt rá képes.

    De, hogy miért törölték? Mert rohant bele a szürkeségbe. A szezonnyitót 18.444 millióan látták (nagy része azok voltak, akik ezen a sorozaton nőttek fel, vagy akkoriban voltak felnőttek maguk is). Az ABC próbált egy nosztalgiahullámot meglovagolni.

    Ha az ABC többi sorozatával vetjük össze, akkor gyönyörűek ezek a számadatok. De ha már epizódokra lebontva nézzük akkor már közel sem ennyire rózsás a helyzet. 9 rész alatt elvesztette a nézőinek csaknem a felét. A tetszési index is meredek zuhanásba kezdett, ott is majdnem 50%-s visszaesésről beszélhetünk.

    A második helyen álló Grey's Anatomy viszont már évek óta stabilan hozza a 6-8 milliós nézőszámot.

    Az ABC a Modern Family kivételével szinte az összes vígjáték és sitcom sorozatát elkaszálta idén.