43
  • wraithLord
    Persze, az eredeti trilógia és a többi, amit később hozzátettek, valahol tök más világ. De én mindkettőt bírom.

----
    Nem szőrszálhasogatásnak szántam, csak ha már szóba került, leírtam. Hogy is mondjam... annyira nem tartom fontosnak a dolgot én sem... :D
  • NEXUS6
    Az a gáz, hogy a 4-6 rész elejtett félmondatai mögé valakik hihetetlen dolgokat képzeltek, csináltak könyveket, filmeket úgy, hogy abból végül tök más jött ki, mint amit az eredeti trilógia sugallt.
    Az SW univerzum sajna nem koherens sem művészileg, sem logikailag, nem úgy készült, mint a Gyűrűk ura, hogy valaki leült egy asztalhoz és 30 év alatt megalkotta. A belső ellentmondásokat ezért szerintem felesleges szőrszálhasogató szintre menve magyarázni, azon vitatkozni.
    Ettől függetlenül, vagy épp ezért? egyetértek azzal amit írsz.
  • Macropus Rufus
    "A Jedi vagy a Sith valóban ritka "fajta", viszont kb. a fél galaxis Erőhasználó"
    iegy galaxisban több 1000 milliárd lény él. Csak a mi galaxisunkban van vagy 2-3millió olyan csillag ami körül lakható bolygó keringhet. Ha veszem a bolygónk lakosságát egy átlag számnak, már akkor több ezer milliárd lényről beszélgetünk (több millió fajról)
    Ekkora számok mellett kicsit vitzesen hangzik, hogy csak ketten vannak és qurva ritkák.
    Én a StarWars-on nőtem fel. A 4-6 részeken. A többi számomra érdekes mese, de nem kapcsolódik sehol az eredeti történetekehez. Az eredeti nem akart többet mondani mint amit mondott. Most meg kiterjesztik a világot mindenre, és akkor már gond van: egy galaxisban pár száz lázadó jött csak össze a birodalom/új rend ellen? Akkor tulképpen a lázadók a minorítás, hiszen rajtuk kívűl senkit nem zavar az ami a galaxisban történik már legalább 2-3 generáció óta. Ami azért gáz nem?
  • NEXUS6
    Sajnos ebbe bele fog bukni, meg a parakampányba. És akkor nincs más, mint folytatják a Rályendzsonzon féle izlésmészárlást. Lehet szídni ebben a szereplőket/színészeket, de attól, hogy itt nem valami kifacsart ikonja, jelképe akart lenni valami nagy karakternek egyik sem (még Han sem!), máris húsvér karakterekké váltak, még az akár szerepbe írt, akár színészi hibával együtt is.

Sablonos volt? Eléggé, lehetett volna egy ST film is akár, vagy Ocenas in Space, vagy akármi. De ez felnőtteknek szólt, nem 6-éves szint volt a célközönség, se ewok, se porg, se dzsardzsar nem volt benne.

Féltem, hogy Glover túlripacskodja Lando szerepét, de nem tette. Nekem Ehrenreich-hel sem volt gondom, a kezdő Hant-t jól hozta. A gondok nem itt vannak, lehetnek, hanem amikor majd 10 évvel idősebb és 10 kg-val súlyosabb karaktert kell eljátszania, na arra kíváncsi lennék. Valszeg a bukta után ilyen már nem lesz. Woody Harrelson élete legrosszab alakítása lett volna? Aha, mert a Zombiland-ben olyan oszkáros volt!?
    Emilia Clarke? Hú milyen gyenge lett, mondják, én mondjuk nem nézek Tónok harcát, szal lehet hogy ott erősebb, de talán az megy már néhány évadja, szal ennyi idő alatt még Berényi Mikiből is lett azért valaki. Paul Bettany nem volt ütős főgonosz? őööö egy idegbeteg állatot játszott, aki a belső torzságát egy művi finomkodással próbálta palástolni a szerepe szerint. Erős volt, velejéig gonosz volt, nem, nem ez volt a szerepe, hanem egy olyan emberé, aki kultúráltan beszél, de kényelmetlenül érzed magad, ha ütéstávolságon belülre kell hozzá menned, mert nem tudod, hogy mit fog csinálni. És ezt a karaktert tökéletesen hozta.
    Egyik karakter sem olyan faék egyszerűségű baba ebben a filmben, mint Ray, meg Fin, meg Poe. Pl Qi'Ra-nak titka van, amit nem akar nyiltan elmondani, Han pedig látja, de mégsem akarja észre venni. Volt ilyen konfliktus az új SW részekben? Hát lóxart.
  • bunny
    Ennek a filmnek egy baja volt csak: Túl hamar jött. Jött volna év végén, mindenki tűkön ült volna, így meg én is csak néztem, hogy mivan, májusban jön új SW film? Dehát még le se csengett az előző banyek.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.06.01. 11:50:09
  • Nos
    Én is kb ezt éreztem :)

Ez nem egy hagyományos SW film, hanem egy jó kalandfilm a SW univerzumban.
    Utoljára szerkesztette: Nos, 2018.06.01. 08:01:34
  • NEXUS6
    Hát megnéztem. Nem sok eredeti SW fílingje van, azonban ez egy nézhető kalandfilm!
    Messze túlteljesítette az elvárásaimat és számomra a legjobb SW film az eredeti trilógia óta.

Tudom furcsa ízlésem van. XD
  • WoodrowWilson
    Akkor te kevés filmet nézhetsz, de legalább azok nagyon jók.
  • Jrex
    Rég láttam ilyen fos filmet...
  • wraithLord
    Jó, oké, igazad van.
  • cateran
    "Sith pedig ott sem, mert akkor már élt a szabály, hogy csak két Sith lehet egyszerre"

Az igen..egyeb egbekialto baromsag? Ezt megis honnan a banatbol szedted? A Sith (teljes neven Sith Rend) a csoport neve, a Jedik osellensegei...Egy renegat Jedi alapitotta, a rend legfelsobb vezetoje a Sotet Nagyur (Dark Lord of the Sith) alatta pedig Sith Lord, Mesterek, tanitvanyok (Lord, Masters, apprentices)
    Annyi igaz, hogy 1 Nagyur es 1 Lord lehet adott idoben, de nem ennyi Sith...
    "A Sith Master was any member of the Sith sect who instructed an apprentice in the ways of the dark side of the Force.
    The Rule of Two was a Sith philosophy mandating that only two Sith Lords could exist at any given time: a master to embody the power of the dark side of the Force, and an apprentice to crave it. The philosophy of two governed the Lords of the Sith for a millennium, beginning with its founder Darth Bane."
  • Zoliz
    A francokat mese, a valós világunk egy virtuális lenyomata az SW.
  • Nos
    Hát igen, az elvárások mindig elég széles skálán fognak mozogni. Nekem a Solo most bejött, de megértem, ha valakinek nem. Párszor próbálkoztam SW könyvekkel, de nekem mindig nagyon bugyuták, sablonosak voltak. Ha a SW csak könyvben jelenik meg, akkor szerintem az életben nem ismerem meg a világot. Pedig anno még szerepjátékoztam is ilyen-olyan rendszerekben a SW világban, de inkább csak a lore-t olvastam. Valahogy eddigi rajzfilmek sem fogtak meg.

Egy két órás filmtől viszont mást várok, mint egy könyvtől, szóval szerintem most egész tűrhető forgatókönyvet raktak össze.

Az SW egyébként már annyiféle stílusban, mélységben, komolyságban/komolytalanságban kipróbálta magát, hogy valószínűleg lehetetlen olyan filmet csinálni, ami általános tetszést vált ki. A 6 évestől a 80 évesig elég sokan szeretik, és nem mindenki ugyanazért.

Nekem ez a rész tetszett az alább leírtak miatt. Most végre hosszú idő után én kaptam egy olyan SW filmet, ami nekem tetszik. Ennyi. Remélem a spinoffok nagy része olyan lesz, ami csak viszonylag lazán kapcsolódik a korábbi fősodorhoz. Van aki másra kiváncsi. Nincs igazság, csak ízlés. Bár azért ami sz.. az sz.., olyat is kaptunk az elmúlt években párat.
    Utoljára szerkesztette: Nos, 2018.05.29. 15:22:38
  • wraithLord
    Ha elolvastad, amit írtam, akkor tudhatod, hogy arra gondoltam, az előzménytrilógia többet mutatott meg a galaxisból. Több bolygó, több faj, sőt komplett idegen (akár nem humanoid) társadalmak, kultúrák, többet tudtunk meg a Jedikről (a Sithekről nem igazán), végre nem 3 db Tie Fighter üldözött 2 db X-winget, hanem voltak rendes, hatalmas űrcsaták sok nagy rombolóval, cirkálóval, és millió kishajóval. Elég vicces volt, hogy az eredeti trilógiában a Halálcsillagot nem védte senki, pedig a Birodalomnak elvileg volt egy kiaszott nagy flottája, amit odaküldhetett volna. Mint ahogy az előzménytrilógiában, az animációs sorozatokban, a könyvekben, a videojátékokban is csinálták, csak a mozifilmekben nem (és ezt az új trilógia is sikeresen átvette az eredetitől... :D). Ehelyett pár Tie Fighter hajkurászott pár X-Winget... Ilyesmikre gondoltam. Amit leírtál az is igaz, azért említettem, hogy Lucas próbálkozott, de nem mindenben járt sikerrel.

Jó, hát Anakinnek már gyerekkorában is annyi esze volt, hogy a rabszolga anyjának egy munkára képes droid helyett, ami segíthetne neki, egy 6 millió nyelven tudó protokoldroidot kellett csinálnia...

Hogy a midiklorián-baromság agyoncsapott-e bármit is, arról nem vagyok meggyőződve, de tudom, hogy aki szerint igen, az miért mondja, és van benne ráció. Nekem különösebb bajom nem volt vele, végül is csak annyit csinált, hogy a "Veled van az Erő" azt jelenti, hogy szignifikánsan magasabb a testedben az unverzumban egyébként mindenhol megtalálható midikloriánok sűrűsége. Szükség nem volt rá, de valószínűleg kicsit sci-fibb akart lenni. Tudom, az a gond vele, hogy nem lehet akárki Erőhasználó, hanem csak az, akiben megfelelő mennyiségű midiklorián van, tehát nem elhivatottságon, tanuláson és gyakorláson alapul, hanem annak kell születni... Ami azt illeti, nem elég magas midikloriánszámmal születni, hanem elhivatottság, tanulás és gyakorlás is kell hozzá, enélkül sosem derül ki, hogy (relatíve) magas a midiklorián koncentrációja az illetőnek... Bár most már mindegy...

"Tehát ha már az SW univerzum integritásáért aggódunk, talán akkor kellett volna Lucas kezéből kivenni az irányítást, amikor ezekkel az ötletekkel előállt.
    " A rendezői poszton kívül nem kellett volna kivenni Lucas kezéből semmit...
  • asgh
    Ha már kritizálunk, akkor az előzménytrilógia tipikusan beszűkítette az SW univerzumot, mert gyakorlatilag 5-10 szereplőn kívül senkinek nem volt érdemi beleszólása a galaxis sorsába.
    És most nem a főszereplőkre gondolok, hanem pl. mennyire gáz már, hogy R2D2 végig ott nyomul a filmekben, az meg, hogy Darth Wader építette C3PO-t már egyenesen kínos. És akkor még nem említettük a "midiklorián" elméletet, ami csak az egész univerzum misztikumát csapta agyon valami gagyi tudományos halandzsával. Tehát ha már az SW univerzum integritásáért aggódunk, talán akkor kellett volna Lucas kezéből kivenni az irányítást, amikor ezekkel az ötletekkel előállt.

Na most mindettől függetlenül, engem ezek a dolgok egyáltalán nem zavarnak, mert mint lejjebb írtam, ha a filmek SW atmoszférája megvan, akkor jól szórakozom.
    A New Hope-ot 7 évesen láttam moziban, szinkron nélkül, így azt sem tudtam, hogy ki kicsoda, azt hittem, hogy a Földet mentik meg a halálcsillagtól és a Tatuin a Mars. Az egész SW ideológia akkor 7 évesen egyáltalán nem számított és valójában később sem.
    Amikor most felnőtt fejjel megnézem az új részeket, nem várok többet, mint hogy az a hangulat, ami akkor 7 évesen elvarázsolt meglegyen.
    Ha már ekézzük a Disneyt, legalább annyit tegyünk már hozzá, hogy az EP1-3 sokkal inkább Disney stílusú, mint az EP7-8, Rogue One és a Solo. Az új Disney szériában az eredeti atmoszféra sokkal inkább jelen van, mint az előzmény trilógiában és ez számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy egyébként milyen logikátlanságokba tudnék belekötni, ha akarnék, mert nem akarok.
  • wraithLord
    Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy a Star Wars önmaga is csak egy mese, fantasyszerű képzeletvilág, űropera. De szeretem a valamilyen értelmet hordozó, valamilyen értéket képviselő (vagy ezekre képes) világokat, és nyilván ezekhez is lehet rosszul nyúlni.
  • wraithLord
    A Jedi vagy a Sith valóban ritka "fajta", viszont kb. a fél galaxis Erőhasználó. A Jedi és a Sith két "szekta" (vagy két vallási-filozófiai irányzat és ezek képviselői), nem a jó és a rossz erőhasználók szinonímája. Sok Jedi csak az Ep. 1-3-ban volt, Sith pedig ott sem, mert akkor már élt a szabály, hogy csak két Sith lehet egyszerre, minden más Sötét Oldal használó csak Sötét Oldal használó, nem Sith. Az új trilógiában nincs is Sith. Legalábbis Kylo nem az, Snoke pedig a neve alapján nem az, csak egy nagyon erős Dark Side user.
    Btw fénykard párbaj az Ep. 8-ban egy sem volt. :D

"Olyan óriási a Star Wars világ, nem is értem, miért vártak ennyit arra, hogy végre letérjenek a teljesen túltolt és kiüresített, önmagát ismétlő, gyakorlatilag ötletmentes főszállról."
    Jól letértek a "főszálról", most meg Han Solo a főszereplő, aki az egyik legikonikusabb karaktere a "főszálnak".
    A Star Wars mozifilmek sosem voltak jók arra, hogy kielégítsék a Star Wars univerzum rajongóit, mert mindig a maguk kis beszűkült, faék egyszerűségű, csőlátású, pici minivilágában játszódott, és semmit nem mutatott meg sem az SW galaxisból, sem az éppen aktuális, egymással küzdő oldalakból, sem a galaxis fajaiból, sem a bolygókból, sem a Jedikből, sem a Sithekből, semmiből sem. Az előzménytrilógia próbálkozott ezzel, ezért nem írtam le ezeket a filmeket, még az Ep. 1-et se teljesen. Lucas legalább még próbálkozott azzal, hogy kihasználja az általa létrehozott világ potenciálját. Persze tegyük hozzá, hogy az Ep. 4-nek és 5-nek ez nem róható fel, mert ezek csak behozták a köztudatba a Star Wars-t, a Star Wars univerzum max. Lucas fejében és jegyzeteiben létezett ekkor.

Aki Star Wars-t akart, az eddig is könyveket olvasott, animációs filmeket nézett, SW játékokkal játszott. Pláne mostanában, amikor a filmipar annyira felhígult, hogy ugyanazt a receptet sütögetik el egymás után végtelenszer, és leginkább a fiatalabb generációknak szólnak, akiknek még nincs kiütése a több százmillió dolláros, de kisstílű semmitmondástól, hanem élvezni képes a kaptafaakciót, az önmagát ismétlő (de persze nagyszabású) látványt és a sablondrámázást (egyszóval a bevált szkriptklisék végtelen puffogtatását). Az igazi potenciál mostanában a másodvonalas (nem "szuperprodukció") filmekben, és a sorozatokban van. Ott kell keresni az értelmes filmes alkotásokat.

A trailerek alapján a Han Solo filmtől is herótom lenne, és tanulva az Ep. 7-8 esetéből, nem tervezem megnézni, mert véleményem szerint nem hogy nem veszítek semmit, még nyerek is vele, hogy nem látom. Értelmes Han Solo eredettörténet különben is már született a Han Solo Trilógia formájában, és nem igazán vagyok kíváncsi a hollywoodi tömegtermékre, ami ezt hivatott felülírni.
  • professional
    Én is pont néztem volna tovább, amikor vége lett...mint ahogy az utolsó Star Treknek. Pont akkor lett vége amikor eljezdődhetett volna!
  • Nos
    Végre egy film, ami nem a csontig lerágott Birodalom-Felkelők vonalon megy, és nincs minden sarokban lézerkard, meg mentális sziklaemelés.

Olyan óriási a Star Wars világ, nem is értem, miért vártak ennyit arra, hogy végre letérjenek a teljesen túltolt és kiüresített, önmagát ismétlő, gyakorlatilag ötletmentes főszállról.

Nagyon remélem, hogy lesz még egy csomó hasonló spinoff, ahol a SW univerzum más részei is megmutatkoznak. Nekem egyáltalán nem hiányoztak a fénykarddal hadonászó varázslók, főleg nem abban a mennyiségben, amiben a legutóbbi részekben megjelentek. Elméletileg a jedi vagy a sith elég ritka fajta, mégis kezdtem úgy érzeni, hogy egy rendes faluban minden utcában legalább kettő lakik.

Nekem az eredeti triológia után ez most a kedvenc részem. Igazából azok óta az első, ami tényleg tetszett, (bár a Rogue One nem volt rossz.)

A szereplők nagy részével nem volt bajom, szerintem Solo karaktere is jó, és lehet jobbat tett a fílmnek, hogy nem akarta túlerőltetni a Harison Ford stílust. Emilia Clarke karaktere viszont meglepő csalódás volt, szerintem ő volt a leglaposabb.

Engem egy kicsit visszahozott a SW rajongók közé, kimondottan várom a második részt, ahol remélem kibontják kicsit a Hut-space világát.
  • bunny
    Jóvót, a kérdés, hogy ki a szeplős csaj a rendes trilógiában :D Nekem nem nagyon ugrik be senki.
  • professional
    Remekül szórakoztam rajta! Végre nem egy ctrl+c ctrl+v!Volt 1-2 üresjárat de megvett! Néha olyan érzésem volt, hogy cgi-vel ráhúzták Harrison arcát a srác fejére egy-két jelenetben...
  • wraithLord
    Max. nagyon tetszett nekik, szerették stb... a plázacsajok szokták "imádni" az új alapozójukat. :D (Persze amellett, hogy normál használatban olyasmit jelent, hogy 'istenként tisztel' - hogy valami "racionális" alapot is adjak neki, miért rühellem ezt a szóhasználatot :D.)

Én a Phantom Menace-nél gondoltam arra leginkább, hogy gyerekeknek készül, mert ott átélhették, ahogy egy gyerek lövi szét a "Halálcsillagot" (droidkontrolláló űrállomás/hajó), Jar-jar stb. De valószínűleg úgy általában is a képregényfilmekéhez hasonló az SW fő célközönsége.
  • balat86
    Szerintem jó film volt, bár a Solo-t alakító színész helyett jobbat is választhattak volna, és még finoman fogalmaztam.
  • UUUU
    Atyam, hogy ez a filmnek nem is nehezheto hulladekra, hogyan lehetett elpazarolni ennyi penzt.
    Inkabb rendes meseket keszitettek volna belole a gyerekeknek, nem ezt a formedvenyt.
  • kalapos01
    Á, valamit nagyon eltaláltak ebben a filmben, a gyerekek imádták.
  • BaliBoy
    Hát majdnem teljes egészében nem értek egyet a cikkben foglaltakkal...
    Az tény és való, hogy nem lett egy erős film és sokkal többet is ki lehetett volna hozni a filmből. Az is nagyon érződik, hogy nem volt egyben a stáb.
    Számomra főleg
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    annál a jelenetnél érződött ez, amikor Han meg a csajszi újra találkoznak. Az a jelenet tényleg kicsit zavarba ejtő. Mintha leblokkoltak volna a készítők, hogy ezt most milyen érzelmekkel oldjuk meg.

A színészi játékkal nekem egyáltalán nem volt bajom egyébként. Sőt! Woody Harrelson játéka kimondottan jó volt. A többieké pedig szódával elment. Számomra Donald Glover játéka egyáltalán nem volt kiemelkedő. Inkább egy kicsit ripacs volt.

Én kimondottan örültem, hogy felcsendültek a régi témák a filmzenében. Emelték a nosztalgia faktort.

A látvány kiváló volt. És nagyon örülök, hogy ez a film (Az utolsó Jedivel ellentétben) nem a világúr egy rohadt pontján játszódott, hanem azért bejártak egy-két helyszínt és lehetett látni, hogy ebben a rohadt galaxist nem csak emberek lakják. Ez utóbbi kimondottan üdítő volt! Az utóbbi 3 alkotás egyikében sem voltak túlzottan idegen lények felsorakoztatva.
    Külön öröm, hogy sem buzik, sem leszbik sem túltolt fekete, kínai tökömtudja milyen rassz nem volt szándékosan, erőltetve a képünkbe tolva a változatosság jegyében. (szomorú, hogy ezt ma már külön ki kell emelni pozitívumként)

Szóval összességében nem volt rossz. Ha valaki nagy durranásra számít, az valószínűleg csalódni fog nem vitás. Vannak benne hibák.
    Az egyik legnagyobb egyébként, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    míg a film elején Han elmondja, hogy nem ismerte a szüleit nem tudja mi a vezeték neve, a film végén meg az apjáról mesél, hogy miként szerelt űrhajókat. Nem is értem, hogy egy ilyen egetverő hiba, hogy nem szúrta ki a készítők szemét...

Darth Maul-al pedig szinte biztos, hogy a Kenobi filmet készítették elő. Ugyebár ők ketten nem nagyon csipázzák egymást. Tutira veszem, hogy róluk fog szólni a Kenobis film.
    Hozzáteszem, hogy akik nem látták a Klónok háborúja sorozatot, azok igencsak meglepődnek Darth Maul visszatérésén és még meg is zavarja őket, hogy akkor ez a rész most mikor is játszódik.

Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.05.24. 11:00:07
  • jkedzs
    kulturális szennyezés.
  • Ellaberin
    Öreg motoros vagyok és a SW-t még a magyar premierek idején néztem meg. Egyből rajongó lettem. De. A Birodalom visszavág volt még azon kívül értékelhető. Számomra az azóta kihozott részek, epizódok, stb. mind olyan vegyes; mozinak elmegy, látvány, hang szuper, de ennyi.
    Nem igazán jövök ki úgy a moziból, hogy ajjbejvót!

Ugyanakkor megnéztem / nézem mindet, mert kíváncsi vagyok és a SW univerzumot szeretem. Azt látni, tudni kell, hogy első sorban a gyerekeknek készül, így túl komoly mélységeket, bonyolult történetet, véresebb - testközeli alakot már nem fog kapni. Ez van. Én örülök, hogy egyáltalán vannak folytatások - még, ha ezeknek már nem én vagyok a célközönsége.

Még nem láttam a Solot, de elmegyek, mert - ha WD, ha nem - érdekel. :D (Bár tény, hogy Harrison Fordot egyszerűen levenni nem lehet, ő egyedi, utánozhatatlan, ezért is kihívás - mondjuk úgy lehetetlen - jól megcsinálni egy ilyen filmet.)
  • wraithLord
    Nekem egyik új film se jött be, bár a Rogue One végül is tetszett, nem volt rossz.

"Amit viszont mindenképpen ki kell emelni, az a látvány. Szerencsére ezzel nem lesz gondja senkinek, mert folyamatosan megyünk egyik akcióból a másikba."
    Egy negyedmilliárd dolláros költségvetésű hollywoodi "szuperprodukciónál" lehet, hogy nem csoda, ha jó a látvány. Persze itt a technikai, nem a kreatív aspektusokra gondolok leginkább.
  • asgh
    Még szerencse, hogy Te jól megmondod, hogy ki a fan és ki nem, én tudatlan konzumidióta nem voltam tisztába vele, hogy az SW fan-ság előzetes akkreditációhoz kötött, melynek első és legfontosabb eleme a fikázás.
    Tőlem amúgy kezelheted vallásként is a Star Warst, és ha neked többet érnek a like-ok a fikázó topicokban mint a kikapcsolódás, hát hajrá, csak akkor minek jársz moziba.
    Eddig három SW filmet adott ki a Disney, ha azok után is megnézed, akkor úgy jársz, mint a vadász a viccből, aki csak szopni jár az erdőbe.
  • zetortraktor
    "addig a Solo elutasítása már most borítékolható. "

Ekkora marharépát. És ezt még komolyan is gondolja. Csak azért, mert neki nem tetszett.
  • cateran
    Nem lehet elegszer belinkelni ezeket :D

Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.05.23. 14:16:53
  • zetortraktor
    "Tökmindegy mit írnak, úgyis megnézzük, és ez a lényeg a Disney-nek. "

Mármint megnézed. Tiszta sor, zombi vagy. Vagy rajongó, csak akkor rajongj, és ne arra utalj, hogy zombi vagy. Az megvan, hogy az emberiség túlnyomó részét nem érdekli a film? Miért akkor a fejedelmi többes?
  • zetortraktor
    "Ez az, amikor a filmművészetet feláldozzák a csilingelő dollárok oltárán"

Hogy lehet valaki akkora lófarok, hogy filmművészetről képes beszélni? Ez egy iparág, ami olykor művészi végeredményeket produkál, de annyira ne legyünk már ostobák, hogy valami fennköltet képzelünk bele.
  • asgh
    Én meg vállalom, hogy SW fan vagyok és élvezem az új SW filmeket. Attól még látom a hiányosságokat, ahogy felnőtt fejjel látom az összes gyerekkori kedvencem hiányosságait is, beleértve az eredeti trilógia helyenként bugyuta történetvezetését, de amíg az atmoszféra átjön, addig jól szórakozom és ez a lényeg.
    A youtube huszárok fikázódásait pedig magasról leszarom, ahogy azt is, hogy neked mi az "ótvarszar". A vélemény ugyebár olyan, mint a mellbimbó, mindenkinek van, de nem mindenkié érdekel.
  • bunny
    Tökmindegy mit írnak, úgyis megnézzük, és ez a lényeg a Disney-nek. Amúgy meg olyan kultikus sorozat folytatást még nem látott a világ, amit ne fikáztak volna valami miatt, az ilyen előzmény filmeknél meg garantált a flame. Ha túl hasonló a "gyerek" akkor azért, ha nem akkor azért. Szarmindegy, megyünk, megnézzük, és örülünk, hogy nem tíz évente kapunk végre egy új star wars filmet :D
  • Relixo
    borítékolható volt,hogy szar lesz.... ki az akit ez meglepett ???
  • dyra
    egyszer nézhető lesz ez is
  • molnibalage83
    A difi az, hogy mivel én nem vagyok SW fan nem élvezek el pusztán egy tárgy látványától. Én is szórakozni megyek a moziba.

Az RO ezért tetszett, mert valódi filmnek és nem fanservicenek akart tűnni és azért igencsak más univerzumot és más perspektívát tárt elénk.

A VIII-ra és IX-re a "nevetséges ötlettelen remake" és "ótvarszar" jelzőek tudom csak aggatni.

Mindkettőben sok valid észrevétel van.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.23. 12:47:02
  • asgh
    Ne parázz, az SG fikakommandó csak letudta a kötelezőt.
    Mára már a SW fan tábor amúgy is ketté szakadt, az egyik mindenen rinyál, ami a Jedi Visszatér után készült, a másik meg mindent élvez, amiben fél másodpercre feltűnik a Milleneum Falcon.
    Én bevallottan az utóbbi táborba tartozom, mert azért megyek SW filmre, hogy jól érezzem magamat és szarok mások nyavajgásaira.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2018.05.23. 11:24:13