6
  • felemelő
    #6
    Az állam valóban tehetne dolgokat.
    Na nem közvetlen beruházásként, hanem azokkal az eszközökkel, amik adottak neki.

    Nem ártana ha mondjuk a fejleszteni kívánt területek a K+F-et teljesen leírhatnák az adójukból. Ez piacgazdaságilag legitím, piaci segítség.

    Másrészt ha betartatnák az USA cégekkel az europai adatvédelmi szabályokat, azzal versenyelőnyt szerezhetnének az eu-s cégek, akik az üzleti modelljüket már ezek szerint a szabályok szerint építik.

    Lehetne olyan szabályokat hozni (ez régi mániám) hogy bizonyos szenzitív adatokat nem lehet fizikailag kivinni és tárolni az EU területén kívül és nem végezheti ezek tárolását olyan cég, amelyik olyan ország joghatósága alatt van (mint az USA) amelyik nem tudja törvényi előírások miatt teljesíteni az EU adatvédelmi előírásokat.

    Vagyis az USA cégek vagy átadják az EU piacot vagy ide telepítenek önálló cégeket, az itteni feladatok ellátására.

    Ennyi bőven elég lenne.
  • Sir Cryalot
    #5
    Mindenki tudja hogy a nagy cégek risk averse pszichopaták a googli is ott risk aversel ahol tud a többi csak máz.
  • KisKZ
    #4
    "....De ha viszont..."
    Srácok!!!! A nyelvtan tanárom forog a sírjában!!!!
  • wraithLord
    #3
    Igaz, a "vásárló" státusz egy fokkal jobb a "fizetőeszköz" státusznál... :D
  • wraithLord
    #2
    Az olyan cégek, mint a Google gazdaságilag és régió presztízse szempontjából lehet, hogy jó... De politikai/erkölcsi szempontból nem, mert a cégek mégiscsak profitorientáltak, és működésükből adódóan lelkiismeret és empátia nélkül állnak hozzá a piachoz, az őket körülvevő mindenkori környezethez.
    Ez pedig egy olyan cég esetén, ami az emberek mindennapi életében, "virtuális szociális életében" van jelen, illetve az emberek privát adataival dolgozik, biztos hogy nem előnyös dolog. Továbbá az sem előnyös, hogy ezek a cégek megpróbálják az állam fölé helyezni magukat (pl. Google szerverek államokon kívüli elhelyezése, tehát arra való törekvés, hogy az államok ne tudjanak beleszólni, hogy mit csinálnak a felhasználók adataival, ami szintén lehet előnyös, de főleg hátrányos).
    Ergo a Facebook, Google és társai-féle szociális médiumokat, szociális médiumok platformjaként funkcionáló frameworkök stb. fejlesztését és üzemeltetését pont hogy ki kéne venni a privát multik kezéből, mert az állam ezeknek a szabályozására/kezelésére sokkal inkább kvalifikált. Persze ne menjünk abba bele, hogy manapság az állam is profitorintentált, a politikusok gyakorlatilag marketingtermékek, az állampolgár pedig az átcseszett vásárló... szóval csak elméleti síkon írtam ezeket...
  • zola2000
    #1
    Európából legyőzni, ugyan, azt sem sikerült megtartani ami volt pl opera, nokia, dailymotion mind csak árnyéka régi önmagának.

    Ázsia is csak azért tartja magát, mert pl a steamnek is kellett volna az ázsiai piac, de minden második ázsiai játékot cenzurázni kell a steamen? Na így nem fog menni.


    (Jó, ez csak a jéghegy csúcsa, többről van szó ázsiában)

    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.05.21. 13:47:33