3
  • Sequoyah
    #3
    Valoszinuleg 100%-ban nem fogja kivaltani a szemelyes interjut meg egy jo darabig. Viszont sok olyan objektiv merce, ami egyreszt jol merheto algoritmusosan, masreszt viszont eddig az emberi szubjektivitasnak koszonhetoen sok embert kiszurtek az innterjuztatok akik szkmailag teljesen alkalmasak lettek volna.
    Csak egy pelda, hogy bizonyos cegeknel kiserletkepp atalakitottak a felveteli rendszert hogy a leheto legkesobbre toljak a jelentkezok nemenek, es szarmazasanak felfedeset, aminek eredmenyekepp peldaul a korabbiaknal sokkal tobb not vettek fel (akik kesobb hosszutavon is bevaltak).

    Persze mindenki valtig allitja, hogy ok bizony objektiven ertekelnek es csak a szakmaisagot ertekelik, talan meg valoban el is hiszik magukrol, de sok minden folyik a tudat alatt is, amit nem tudunk iranyitani, es befolyassal van a dontesunkre.
  • Elmin
    #2
    "Lochner közölte, ha a mesterséges intelligencia abban a helyzetben lesz, hogy egyetlen anyag alapján kielemezze a jelentkező személyiségét, akkor hosszútávon lehetőség lesz arra, hogy a technológia segítségével elkészíthető legyen a követelményeknek tökéletesen megfelelő önéletrajz és motivációs levél."
    Vagyis akinek megfelelőre készítik az anyagát azt felveszik.
    A nagy kérdés, hogyan tudják majd mérni a szoftverrel a tehetséget, motivációt, megjelenést, a beilleszkedést stb ami nem igazán mérhető?
    Akkor lesz érdekes, hogyha munkaerő hiányos helyeken kezdik használni.
  • Relixo
    #1
    "A munkaerő-toborzásban hamarosan már nem lesznek állásinterjúk és jelöltértékelő központok, mert a mesterséges intelligencia lehetővé teszi az új eljárások alkalmazását. A folyamatból sem a cégek, sem az állásokra jelentkezők nem vonhatják ki magukat."

    Én ezt üdvözölném nagyon is!!
    Mert a mostani állásinterjúk egy stand up komédia színvonalát súrolják jobb esetben. Nevetséges kérdések, oda nem illő interjúztatók akik vagy pökhendi módon viselkednek vagy azt se tudják mi van. A "teszt" feladatok meg közröhej tárgyai.
    Bénázás a köbön de persze a HR szakma nagyon büszke magára. :D
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2018.05.07. 17:51:48